یکی از مولفان کتاب«مبانی آموزش تکنسین داروخانه» ضرورت تالیف آن را بهبود کیفیت دارورسانی و ارتقای سطح سواد تکنسینهای دارویی عنوان کرد.
خلیقی، با اشاره به برگزاری نخستین دوره تکنسین داروخانه در سال 88 گفت: متاسفانه در ایران دوره آکادمیک و دانشگاهی برای تکنسینهای دارویی برگزار نمیشود، همچنین سطح تحصیلی این قشر نیز از محدودیت خاصی برخوردار نیست.
این متخصص فارماکوگنوزی، در ادامه با بیان اینکه تکنسینهای دارویی از عوارض جانبی داروها مطلع نیستند افزود: سطح بالای سواد و اطلاع از چگونگی استفاده از داروها ترس و نگرانی، تجویز آنها را از سوی تکنسینهای دارویی بالا میبرد.
ابعاد مادی و معنوی تالیف رعایت نمیشود
خلیقی افزود: متاسفانه تالیف کتاب بسیار زمانبر است و مولف تا زمانی که کتاب تجدید چاپ میشود باید کار ویرایش و بهروزرسانی آن را انجام دهد در حالیکه متاسفانه ابعاد معنوی و مادی تالیف کتاب برای مولفان تامین نمیشود.
مولف کتاب «راهنمای تداخلات گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی» افزود: وقتی کتاب با این فرایند نوشته میشود مولف انتظار دارد کتاب در اسرع وقت به دست خواننده برسد که متاسفانه با روند ضعیف سیستم توزیع این امر میسر نمیشود.
وی ادامه داد: در پژوهشکده گیاهان دارویی هشت عنوان کتاب تا به امروز تالیف و منتشر شده است اما به دلیل ضعف در سیستم توزیع هنوز بسیاری از کتابها به فروش نرفته است.
خلیقی با اشاره به اینکه انتشار کتاب «مبانی آموزش تکنسین داروخانه» سه سال بهطول انجامید افزود: رفت و برگشت این کتاب در چاپ و کتابهای دیگر انگیزهای برای تالیف کتاب دیگر برای مولف باقی نمیگذارد در حالیکه با اصلاح سیستم توزیع میتوان کتابهای بسیاری را منتشر میکرد.
انتشار روزانه یک کتاب در سازمان
معاون پشتیبانی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، در این نشست با اشاره به سابقه تاسیس جهاد دانشگاهی و سازمان انتشارات این نهاد گفت: در سال 1379 اساسنامه تاسیس انتشارات جهاد دانشگاهی تدوین شد و سال 80 نیز این سازمان به عنوان یک سازمان مرکزی و مستقل آغاز به کار کرد.
عادل تقوی با بیان اینکه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در سه حوزه تولید کتاب، توزیع و ترویج و اطلاعرسانی در حال فعالیت هست اظهار کرد: سازمان در بخش اطلاعرسانی و فعالیتهای ترویجی دو جشنواره با عناوین انتخاب پایاننامههای برتر و کتاب سال دانشجویی را برگزار میکند.
وی با اشاره به اینکه از سال 1380 به استثنای دو سال گذشته سیر صعودی در اقدامات چاپ و نشر کتاب از سوی این سازمان دیده میشود گفت: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی همراه با سایر شعبات در سراسر کشور بین 300 تا 350 کتاب چاپ اولی و تجدید چاپی را تولید کرده است، به این ترتیب میتوان گفت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی روزی یک عنوان کتاب را منتشر کرده است.
تقوی انتشار کتابهای آموزشی از سوی انتشارات این نهاد را حاصل همکاری مشترک معاونت فرهنگی و انتشارات جهاد دانست و گفت: با وحدت رویه میتوان کتابهای آموزشی بیشتری را منتشر و چاپ کرد.
کتاب «مبانی آموزش تکنسین داروخانه» که در دومین نشست نقد و بررسی کتابهای آموزشی منتشر شده از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت در سال 1392 با شمارگان یکهزار نسخه و با همکاری رضا حاجی آقایی و فرحناز خلیقی سیگارودی و با تکیه بر مباحثی مانند اشکال دارویی، داروهای موثر بر دستگاه گوارشی، سیستم قلبی و عروقی و سایر بیماریها منتشر شده است./
نظر شما