فراهانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره دلیل عضویت در انجمن خیران کتابخانه ساز استان همدان اظهار کرد: از دوران کودکی به کتاب علاقه مند بودم و اکنون هم در کسوت پزشک، جراح و مدرس دانشگاه هم اکنون هم درس می گیریم و هم درس میدهیم.
وی با بیان اینکه با پیشنهاد ارشاد استعدادی، مدیر کل کتابخانههای استان همدان وارد این انجمن شدم، اظهار کرد: مدیر کل کتابخانههای این استان برای تشکیل انجمن خیران کتابخانه ساز استانی از من دعوت کرد و بعد از تشکیل این انجمن؛ به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب شدم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار کرد: بحث ترالی کتاب را نخستین بار به عنوان جراح و متخصص گوش، حلق و بینی مطرح کردم. این طرح را در بیمارستان بعثت در بخشهای گوش و حلق و بینی، فک و صورت و همچنین کودکان با عرضه 70 تا 80 جلد کتاب در قالب ترالی ( حمل کنندههای شیک کتاب) برای عرضه به بیماران اکنون در بیمارستان بعثت همدان حال اجراست.
فراهانی درباره فعالیتهای دیگر انجمن خیران کتابخانه ساز استان همدان گفت: ارسال کارت پستال تبریک برای نوزادان متولد شده در بیمارستان فاطمیه شهرستان همدان ( بیمارستان تخصصی زنان) یکی از دیگر طرحهای ابتکاری انجمن خیران کتابخانه ساز استان همدان بود. در کنار این تبریک قرار بود یک جلد کتاب متناسب با نیاز مادران برای آنها ارسال شود.
وی با اشاره به اهدای زمینی مرغوب ازسوی یک خیر در جاده دره مراد بیک شهرستان همدان گفت: یکی از خیران کتابخانه ساز استان همدان سال گذشته قطعه زمینی را در این منطقه به اداره کل کتابخانههای استان همدان اهدا کرد اما هنوز فعالیت ساخت و ساز بر روی آن انجام نشده است.
این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی درباره پیشنهاد خود برای فعالیت انجمن خیران کتابخانهساز استان همدان گفت: هر کمکی در راستای اشاعه فرهنگ کتابخوانی و توسعه منابع اطلاعرسانی بسیار مناسب و شاخص است و نمیتوان اولویت خاصی برای این فعالیتها قائل شد.
فراهانی عنوان کرد: کمک به فرهنگ کتابخوانی فقط در کتابخانه سازی و تجهیز کتابخانهها خلاصه نمیشود به عنوان مثال افراد شاغل و بازنشسته میتوانند با تامین نیروی انسانی کتابخانهها و کمک به اداره آنها در روزهای خاص به اداره این مراکز کمک کنند.
فراهانی با بیان اینکه تصمیم دارد یک باب کتابخانه عمومی را تجهیز کند،عنوان کرد: با توجه به برپایی همایش انجمن خیران کتابخانه ساز استان همدان که پنجشنبه هشتم اسفند ماه برگزار شد؛ اولویت این انجمن باید ابتدا ساخت کتابخانه باشد زیرا ایجاد فضای کتابخوانی و رسیدن به چشمانداز نهاد کتابخانهها در سال 1404 باید لحاظ شود.
وی اظهار کرد: برای رسیدن به فضای استاندارد کتابخوانی در سطح ملی و بینالمللی باید تلاش کنیم و از این نظر این استان به ساخت کتابخانه تا رسیدن به این استاندارد نیاز دارد. ساخت کتابخانه در هر محله هم باز ایجاد یک پایگاه فرهنگی است که مطالعه و کتابخوانی را تقویت می کند.
این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: طرح اتوبوس کتاب و ایجاد کتابخانه سیار که هر روز با نظارت شهرداری تعدادی از کتابها را از محلی به محل دیگر شهر حمل کند ایده ای است که از سوی اینجانب مطرح شده اما هنوز عملی نشده است.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸
نظر شما