یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
تثبیت جایگاه مهدویت در آینده‌پژوهی دینی

رحیم کارگر معتقد است: کتاب «مهدویت و آینده‌پژوهی» جایگاه مهدویت در آینده‌پژوهی دینی را تثبیت می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رحیم کارگر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: کتاب «مهدویت و آینده‌پژوهی» به همت گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است. این کتاب برای نخستین بار جایگاه مهدویت در آینده‌پژوهی دینی و شکل‌گیری این دانش با محوریت مهدویت را مطرح می‌کند.

نویسنده کتاب «تعلیم و تربیت در عصر ظهور» گفت: مجموعه مقالات منتشر شده در این کتاب پیوندهای مختلف بین مهدویت و آینده‌پژوهی و کاربردهای آینده‌پژوهی در تعمیم، بسط و گسترش معارف مهدوی را بررسی کرده‌اند.

وی گفت: کتاب «مهدویت و آینده‌پژوهی» جایگاه مهدویت را در تحولات آینده جهان تثبیت و نگاهی درست را در تغییرات سیاسی، ‌اجتماعی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد. 

نویسنده کتاب «آینده جهان» یادآور شد: در این مقالات به آینده‌پژوهی به عنوان سرمایه مهدویت نگریسته شده است و می‌توان از آن به عنوان یک الگوی جامع و کامل برای رشد و تعالی جامعه منتظر استفاده کرد.
 
کارگر اظهار کرد: ظرفیت، توانایی‌ها و امکانات موجود در آموزه‌های مهدویت می‌تواند فرصت ویژه‌ای را برای سیاستمداران، قانون‌گذاران، مدیران فرهنگی و پژوهشگران ایجاد کند.

به گفته این نویسنده و پژوهشگر حوزه مهدویت، مقاله «بررسی نسبت مهدویت‌پژوهی و آینده‌پژوهی» به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر غلامرضا بهروزی لک پیوندها، اشتراکات و تفاوت‌های مهدویت‌پژوهی و آینده‌پژوهی را بررسی می‌کند. مقاله «مهدویت محور آینده‌پژوهی دینی» به قلم دکتر محمد رحیم عیوضی نسبت بین مهدویت و آینده پژوهی دینی را به روشی معرفت شناسانه تبیین کرده است. همچنین مقاله «مؤلفه‌های آینده‌پژوهی در آموزه انتظار» به قلم عقیل ملکی‌فر مفهوم انتظار از دیدگاه آینده پژوهی قدسی را در دو سطح اجتماعی و فردی بررسی می‌کند. مقاله «آینده پژوهی موعودگرا و تصویر پردازی از جامعه آرمانی» به قلم دکتر علی اصغر پور عزت نیز خاستگاه و جلوه‌های تصویرپردازی آرمان‌شهر موعود اسلامی را بیان کرده است.

کارگر افزود: مقاله‌های «آینده پژوهی از دیدگاه قرآنی» به قلم خودم، «نسبت مهدویت و آینده پژوهی در متون روایی» به قلم سعید قربانی، «کاربرد روش‌های آینده پژوهی در مهدویت» به قلم محمد خزایی،‌ «کاربرد روش های چشم‌انداز در مهدویت‌پژوهی» به قلم محمد علی‌پور گرجی و «مهدویت؛ روند هویت‌یابی مهدوی در عصر جهانی شدن» به قلم حسین گودرزی دیگر مقالات منتشر شده در این کتاب محسوب می‌شوند.

وی با بیان این‌که هر یک از این مقالات به طور مستقل برای انتشار در این کتاب نگاشته‌ شده‌اند، اظهار کرد: این اثر می‌تواند نقش مهمی در تبیین معارف آینده پژوهی در کشور داشته باشد. مجموعه مقالات اثر حاضر به شکل‌گیری دانش آینده‌پژوهی دینی و تدوین اصول، مبانی و روش‌های آینده پژوهی کمک می‌کنند.

نویسنده کتاب «مهدویت پس از ظهور» گفت: این مقالات بر ظرفیت‌های آموزه‌های مهدویت در شناخت آینده و تصویرپردازی درست و زیبا از آینده تکیه دارند. در واقع، رویکرد اصلی کتاب مبتنی بر نگاه علمی و درست در آینده‌شناسی از منظر مدیریت است و این نوع نگاه می‌تواند در زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تاثیر زیادی داشته باشد. 

کتاب «مهدویت و آینده پژوهی» به کوشش رحیم کارگر به تازگی از سوی انتشارات بوستان کتاب منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها