شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۳
کتابم هم جامع است، هم بر مبنای بازدید میدانی

نویسنده کتاب دو جلدی «فرهنگ جامع امامزادگان و بقاع متبرکه آذربایجان شرقی» از جامع بودن و بازدید میدانی از امامزاده‌ها و بقاع متبرکه این استان به عنوان ویژگی‌های ممتاز اثرش نام برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد الوانساز در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: با توجه به اهمیت امامزادگان در اشاعه فرهنگ دینی در جامعه اسلامی، پژوهش برای تدوین این فرهنگ‌نامه را از سال 1390 آغاز کردم و در سه مرحله انجام دادم. مرحله نخست، انجام تحقیقات میدانی بود که با سفر‌های میدانی به بیش‌ از 800 امامزاده و بقعه متبرکه در استان آذربایجان شرقی آغاز شد. 

وی افزود: در این سفرهای میدانی اطلاعاتی مانند مشخصات جغرافیایی، خصوصیات بنا، معماری و قدمت امامزاده یا بقعه متبرکه بررسی شدند. 

نویسنده کتاب «گلشن ابرار» اظهار کرد: برای نگارش این فرهنگ‌نامه بیش از 500 هزار کیلومتر سفر کردم و با بیش از 800 شخصیت استانی و مطلع درباره امامزادگان دیدار کردم. 

نویسنده کتاب «عرشیان خاک‌نشین» عنوان کرد: مرحله دوم، تدوین فرهنگ‌نامه بود که در آن اطلاعات نهایی را با توجه به منابع موجود و اطلاعات میدانی حاصل از بازدید از این مکان‌های مقدس در قالب یک فرهنگ‌نامه به نگارش درآورده‌ام. 

الوانساز گفت: در این دو جلد توضیحات کامل 505 امامزاده و بقعه متبرکه آورده شده و از بیش از 200 بقعه و امامزاده که اطلاعات خاصی نداشتند، تنها نام برده شده‌ است.

نویسنده کتاب «نوای شمس» اظهار کرد: آخرین مرحله کتاب، بررسی امامزادگانی بود که نام آنها در مرحله نخست پژوهش میدانی آورده نشده بود یا از وجود آنها اطلاعی در دست نبود. در مرحله نهایی اطلاعات مورد نیاز از این امامزاده‌ها استخراج و تدوین شد. 

این نویسنده حوزه دین یادآور شد: در مطالب ارایه شده درباره امامزادگان و بقاع متبرکه، علاوه بر شرح و تفسیر آنها، به نقد و تحلیل هم پرداخته شده است. 

وی یادآور شد: در این کتاب سعی شده است امامزادگانی که از لحاظ قداست اعتبار دارند، مطرح شوند و تعدادی از این مکان‌های مقدس که در طول سال حدود دو میلیون نفر بازدیدکننده دارند، معرفی شده و در عین حال، امامزادگانی که به خاطر وضعیت مکانی ممکن است بازدیدکنندگان کمتری داشته باشند، معرفی شده‌اند. در این فرهنگ‌نامه ابتدا نشانی، موقعیت عمرانی، قدمت، قداست،‌ معماری، شجره‌نامه، شخصیت مذهبی و نسب این امامزادگان بررسی شده است. 

نویسنده کتاب «تابنده فروغ علم و دین» گفت: بیان شجره‌نامه این مکان‌های مقدس منجر شده است تا نسب هر یک مشخص و قدمت این امامزاده‌ها نیز بیان شود. 

این نویسنده حوزه دین درباره ویژگی خاص این کتاب گفت: بررسی میدانی و بازدید نویسنده از هر یک از این نویسنده‌ها منجر شده است تا به گفته‌های دیگران اکتفا نشود و این فرهنگ‌نامه بر اساس مستندات موجود، تدوین شود. دیگر ویژگی کتاب جامع بودن آن است. در این دو جلد تلاش شده است تا همه امامزاده‌ها و بقاع متبرکه استان آذربایجان شرقی معرفی شوند.

کتاب«فرهنگ جامع امامزادگان و بقاع متبرکه آذربایجان شرقی» در دو جلد با شمارگان سه هزار نسخه، در 1650 صفحه و به بهای 860 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات اداره کل اوقاف آذربایجان منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها