شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰
تعامل با ناشران تنها راه حل مساله ممیزی/ امیدوارم در سال های آتی هیچ انتشاراتی بسته نشود

عضو هیات نظارت بر نشر بزرگسال معتقد است مساله ممیزی باید با گفت‌و‌گو حل شود و صحبت و تعامل با ناشران تنها راه حل این موضوع است.

عماد افروغ در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: ممیزی باید نهادینه شود تا به برخی رفتارهای سلیقه‌ای پایان دهیم، هر نظامی برای خود قانون و مقرراتی دارد که این قوانین بر اساس قانون اساسی آن کشور تصویب شده و رعایت آن الزامی است اما رفته رفته باید به سمتی حرکتی کنیم که خود ناشران به مساله ممیزی توجه داشته باشند و حدود حرف‌های خود را بر اساس قانون اساسی بیان کنند، اگر قانون اساسی خوب تفسیر شود، گستره قابل قبولی برای آزادی بیان وجود دارد، به شرطی که دچار تفسیرهای تنگ نظرانه و سلیقه ای نشود.

تعامل با ناشران، به تضارب آرا می انجامد
وی ادامه داد: مساله ممیزی باید با گفت‌و‌گو حل شود و صحبت و تعامل با ناشران تنها راه حل این موضوع است، در کتاب‌های خود بارها ذکر کرده‌ام که با اصحاب فرهنگ باید با تعامل رفتار کرد، این تعامل بدون شک تضاربی ایجاد می‌کند و همه باید به آن پایبند باشیم و بر اساس مقررات هیچ شخصی حرف برتر را نزند.

عضو هیات نظارت بر نشر بزرگسال درباره ادامه فعالیت نشر چشمه گفت: به نظرم نباید شاهد اتفاقاتی که در گذشته برای نشر چشمه افتاد باشیم چرا که یک ناشر با تمام سختی‌ها برای توسعه فضای فرهنگی کشور به انتشار کتاب می‌پردازد و چنین برخوردهایی صحیح نیست. من اطلاعی از محتویات کتاب‌های این انتشارات ندارم اما جای سوال دارد که اگر کتاب‌ها مشکل دارد چرا اجازه نشر به آن‌ها داده شده است و اگر اجازه نشر داده نشده است چرا انتشارات را توقیف می‌کنند !

ناشران با تحقیق کتابی را منتشر کنند
این منتقد سیاسی معتقد است: باید قانون را مانند تمام دنیا به سمتی ببریم که اگر فردی تخلف کرد آن فرد را جریمه نقدی کنیم، برای مثال اگر کسی مطلبی را به غلط علیه من نوشت و تهمت زد، با شکایت من طرف مقابل به پرداخت 100 هزار دلار محکوم شود، این عمل باعث می‌شود که افراد حواس خود را جمع کنند و هر مساله‌ای را بیان نکنند.

وی ادامه داد: اگر این اتفاق رخ دهد فرهنگ تحقیق بالا می‌رود چراکه دیگر هیچ ناشری بدون تحقیق، مطالعه و بررسی قانونی تالیفات نویسنده، کتابی را منتشر نمی‌کند.

این جامعه‌شناس کشورمان با اشاره به نقش روشنفکران در جامعه اظهار کرد: فضای اجتماعی جامعه داغ است و روشنفکران باید نظرات این قشر را به قسمت یخ زده جامعه برسانند، بدون وجود یک روشنفکری عمومی و مدنی، آزادی اندیشی تحقق نخواهد یافت، روشنفکران به عنوان حلقه واسط جامعه باید در گفتار خود آزاد باشند و اگر هم کسی با نظرات وی مخالف است بیاید و نظرش را نقد کند، قرار نیست در یک جامعه همه یک فکر و عقیده داشته باشند.

وی ادامه داد: روشنفکری دینی یکی از عواملی بود که باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد چرا که پیش از انقلاب تنها سلاح مبارزه ما قلم بود.

افزایش شمارگان کتاب نشان دهنده توسعه فرهنگی نیست

نویسنده کتاب «هویت ایرانی» با انتقاد به برخی صحبت‌ها گفت: افزایش شمارگان کتاب هیچ گاه نشان دهنده توسعه فرهنگی نیست و چنین حرف‌هایی منطق علمی ندارد، برای مثال شاید اگر کسی کتاب مبتذل منتشر کند و این کتاب به چاپ  دهم هم برسد، به نظر شما این نشانه توسعه فرهنگی کشور است؟

افروغ در بخش پایانی صحبت هایش بیان کرد: اگر به هیات تجدید نظر بروم حرف‌هایم را خواهم زد و تلاش خواهم کرد تا با مشورت ناشران از تصمیم‌های سلیقه‌ای فاصله بگیریم، امیدوارم که در سال‌های آتی هیچ انتشارات و روزنامه‌ای بسته نشود و افراد با قدرت به ادامه فعالیت‌های فرهنگی خود بپردازند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها