دانستن این موضوع که سروانتس در سن 69 سالگی از دنیا رفت کمک شایانی به محققها خواهد کرد تا استخوانهای او را از دیگر اجساد تشخیص دهند.
به گفته یکی از دستاندرکاران پروژه که خواست به دلیل عدم انتشار عمومی خبر تا این لحظه، نامش فاش نشود، این ابتکار عمل با توافق بین مؤسسات و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی برای تامین مالی پروژه عملی شده است. این کار که میتواند چند ماه به طول انجامد، از حمایت شهرداری مادرید، همچنین از مجوز دولت محلی و اسقف اعظم شهر، بهره خواهد جست.
انتظار میرود این عملیات 100 هزار یورو هزینه بردارد.
تقریبا همه چیز در مورد زندگی سروانتس و مهم ترین اثرش «دن کیشوت» تا کنون آشکار شده است، اما محل نگهداری جسد او همچنان یک راز باقی مانده است. نویسنده اسپانیایی سال 1616 درگذشت. سال 2015، چهارصدمین سالگرد انتشار قسمت دوم «دن کیشوت» است و در سال 2016، چهار قرن از مرگ او خواهد گذشت.
شرکتی که در حال حاضر حوزه فرهنگی شهرداری مادرید را پوشش میدهد سال 2011 توسط نویسنده و مورخ اسپانیایی فرناندو پرادو بنیان نهاده شد. پرادو معتقد است که به اندازه کافی درباره تشییع جنازه سروانتس، که در صومعه "ترینیتاریاس دِسکالسادوس" مادرید برگزار شده مدارک مستند وجود دارد. از جمله این مدارک یک لوح یادبود در سردر صومعه که به دفن سروانتس اشاره دارد، از جمله این مدارک است.
با این حال محل جسد او در طول زمان گم شده است. معلوم نیست آیا تابوت سروانتس به جای دیگری در زیرِ زمین صومعه انتقال یافته یا استخوان او همراه اجساد دیگر راهبهها پس از تعمیر و گسترش صومعه، که در اواخر قرن هفدهم به پایان رسید، در یک جا جمع و محبوس شده باشد.
طرح های تحقیقاتی شامل دو مرحله خواهد بود. در این پروژه از فن آوری GPR استفاده میشود و پس از نقشهبرداری از قبرها، باستان شناسان شروع به تجزیه و تحلیل اجساد خواهند کرد.
پرادو پیش از این توضیح داده بود ، که یافتن جسد سروانتس نسبتا آسان خواهد بود، زیرا نویسنده اسپانیایی قدرت حرکت دادن دست چپ خود را به علت چند جراحتی که در نبرد معروف لپانتو برداشته بود، از دست داده بود. این جنگ سال 1571 میان لشکر ترکان عثمانی و لیگا سانتا به رهبری اسپانیا در گرفته بود.
پرادو میگوید: دون میگل دِ سروانتس معروفترین اسپانیایی در طول تاریخ است، اما هیچ کس تا به حال تلاشی برای یافتن جسد او و گذاشتن سنگ قبر و نامی او بر آن نکرده است. اکنون دانشمندان و وسایل فنی اجازه این کار را به ما می دهند و باید از این فرصت بهره جست./
نظر شما