به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «پرو» با گردآوری سیدرضا نورایی از هفت فصل با عناوین «جغرافیا»، «تاریخ»، «فرهنگ»، «اوضاع اقتصادی»، «ساختار سیاسی»، «سیاست خارجی» و «روابط با جمهوری اسلامی ایران» تشکیل شده است.
جمهوری پرو، کشوری است در آمریکای جنوبی به پایتختی لیما. این کشور از شمال با اکوادور و کلمبیا، از شرق با برزیل، از جنوبشرقی با بولیوی، از جنوب با شیلی و از غرب با اقیانوس آرام هممرز است. پرو علاوه براینکه بهعنوان مهد امپراتوری اینکا شناخته میشود، وطن شمار زیادی از بومیان قاره آمریکا و کشوری با پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی است.
از معروفترین دورههای تاریخی در پرو، امپراتوری اینکاها پیش از ورود اسپانیاییها به این کشور را میتوان نام برد. نخستین اسپانیاییها در قرن شانزدهم میلادی وارد این کشور شدند و این سرزمین به مستعمره اسپانیا تبدیل شد. تا اینکه در 28 ژوئیه 1821 پرو استقلال خود را اسپانیا اعلام کرد.
درباره آداب و رسوم فرهنگی پرو در کتاب آمده است: «جشنهای عمومی پرو حاصل بسیاری از سنتها و اسطورههای هر شهر است. این جشنها همراه با موسیقی، رقصها، وعدههای غذایی و نوشیدنیهای خاص است. علاوه بر جشنهای مذهبی مانند کریسمس، و عید پیکر مسیح یا هفته مقدس، نمونههای دیگری وجود دارند که بیانگر تلفیق باورهای مردمان بومی با عقاید مسیحی است. نمونهای از این نوع جشنها آلاسیتاس (یک لغت به زبان آیمارایی) که بر طبق گفته برخی از افراد باسواد، بهمعنای «من را بخر» است که ترکیبی از پیشهها و نمایشگاه مجسمههای کوچک سفالی مینیاتور با رقصها، وعدههای غذایی و آیین مذهبی دینی نیایش است.»
سیاستهای سابق پرو در یک چارچوب نظام ریاست جمهوری و دموکراتیک پارلمانی قرار گرفته است، که از طریق آن رییس جمهوری پرو هم بهعنوان رییس کشور و هم رییس دولت، و هم در یک نظام چند حزبی جمعگرا قرار میگیرد. قدرت اجرایی نیز در اختیار دولت است. قدرت قانونگذاری بین هردو بخش دولت و کنگره تقسیم میشود و قوه قضاییه از دو قوه مجریه و مقننه مستقل بهشمار میآید.
فصل جداگانهای از این کتاب به روابط پرو با جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافته است. در بخشی از این فصل درباره روابط این دو کشور بعد از انقلاب اسلامی ایران میخوانیم: «رییسجمهوری پرو نسبت به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران ابراز علاقه کرد و در اظهارات رسمی خود از جمهوری اسلامی ایران با احترام یاد میکند. از طرف دیگر به جهت نفوذ سنتی احزاب چپ و فعالیت گروههای متعدد سیاسی و چریکی چپگرا در محافل سیاسی و دانشگاهی که دارای مواضع نسبتا مشابهی در رابطه با سیاستهای امپریالیستی امریکا با کشور ما است، اصولا تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران در پرو در مقایسه با سایر کشورهای آمریکای لاتین در سطح نسبتا پایینی بوده و علاقهمندی به جمهوری اسلامی ایران دربین قشر تحصیلکرده، دانشگاهی و مقامات این کشور قابل توجه است.»
چاپ نخست کتاب «پرو» به کوشش سیدرضا نورایی در 116 صفحه و به بهای چهار هزار و 500 تومان از سوی اداره نشر وزارت امور خارجه در اختیار علاقهمندان قرار گرفتهاست./
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۶
نظر شما