به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «حکایتهای فلسفی برای حفظ زمین» شامل چهل و نه حکایت جدید و قدیمی، اسطوره و افسانه است و برای هر حکایت بحثی کوتاه به منظور توجه به ارتباط با طبیعت برای نوجوانان ضمیمه شده است و مخاطب را به اندیشیدن دعوت میکند.
نام برخی از این حکایتها عبارتند از: «کوزه شکسته»، «کشاورز راضی»، «نارگیل»، «ماهیگیر و مرد بازرگان»، «چوب غذاخوری از عاج»، «تروگلودیتها»، «دیوجانس و بازرگان»، «شاهزاده غمگین»، «نمکنشناسی غزال»، «سنگینی دانه برف» و «گرگ و چوپان».
نویسنده در پیشگفتار نوشته است: «من در این کتاب، حکایتهایی را جمعآوری کردهام که در سنتهای مردم گوناگون سراسر جهان یافت میشود. دغدغهها و دلمشغولیهای امروزی بومشناسان در این حکایتها دیده میشود. مثلا این فکر که «زمین مال مانیست، ما آن را ارث بردهایم و آن را به فرزندانمان تحویل میدهیم» اصولا آسیایی و سرخپوستی است. در این فکر، اشتهای خطرناک و سیری ناپذیر نوع انسان مطرح شده و دعوت میشود به چنین اشتهایی پاسخ داده نشود.»
پیکمال معتقد است بقای گونه انسان به آگاهی جمعی ما از خطرهایی بستگی دارد که ما خود به وجودشان میآوریم و خودمان نیز در معرض تهدیدشان قرار میگیریم و نسل آتی با چالشهایی جدی روبهرو خواهد بود و اگر ما از بدو کودکی نشاط این مبارزه آموزنده را به بچهها بدهیم، در این چالش پیروز خواهند شد.
در بخشی از کتاب «حکایتهای فلسفی برای حفظ زمین» میخوانیم: «در زمانهای خیلی خیلی دور، آسمان در دسترس ما بود، دم دستمان بود و این چیز عجیبی بود. لازم نبود آدمها کار کنند تا غذا بخورند. وقتی گرسنهشان میشد، تکهای از آسمان را میکندند و میخوردند. اما روزی آسمان از آدمها عصبانی شد، زیرا آدمها دیگر رعایت حالش را نمیکردند. آدمها تکههای گندهای از ابر یا ماه را میکندند، اما همهاش را نمیخوردند...»
در پشت جلد این کتاب نوشته شده است: «آیا ما میتوانیم همچنان خود را تنها اربابان زمین بپنداریم و با بهرهبرداری از منابع زمین که گمان میکنیم بیپایانند، به زندگی خود ادامه میدهیم؟»
از دیگر آثار میشل پیکمال میتوان به «داستانهای فلسفی جهان»، «قصههای فیلسوف» و «حکایتهای فلسفی برای با هم بودن» اشاره کرد.
کتاب «حکایتهای فلسفی برای حفظ زمین» در قالب 131 صفحه و شمارگان یکهزار و 650 نسخه در قطع پالتویی با قیمت 50 هزار ریال توسط انتشارات آفرینگان منتشر شده است./
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
نظر شما