«الویر موسیچ» استاد زبان و ادبیان فارسی دانشگاه زنیتسا بوسنی و هرزگوین با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: دو کتابخانه بزرگ در بوسنی وجود دارد؛ یکی کتابخانه ملی بوسنی که بیش از 20 هزار نسخه خطی در آن نگهداری میشد و دیگری «کتابخانه قاضی خسرو بیک» که وقفی است و در چارچوب جامعه اسلامی ما فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه 20 هزار نسخه خطی کتابخانه ملی بوسنی در جنگ این کشور با صربستان از بین رفت؛ افزود: متاسفانه این تعداد نسخههای خطی که در کتابخانه ملی بوسنی نگهداری میشدند، در اثر بمباران و به آتش کشیدن این ساختمان از بین رفتند.
وی ادامه داد: پس از این حادثه برای حفاظت از کتابها، نسخ خطی به شهرهای دیگر برده شدند یا حتی برخی از مردم کتابها را به خانهها و زیرزمینها بردند تا از آن حفاظت کنند. به همین دلیل بیشتر آثاری که در کتابخانه قاضی خسرو بیک وجود دارد، حفظ شد.
موسیچ ساختمان کتابخانه ملی بوسنی را یکی از زیباترین ساختمانهای این کشور دانست و عنوان کرد: پس از جنگ این ساختمان توسط اتریشیها بازسازی شد که به زودی افتتاح میشود.
دانشیار دانشگاه مولانا از چاپ اثر جدید خود طی پنج ماه آینده خبر داد و گفت: کار فعلی من مربوط به صلح است. با توجه به منابع دینی درباره ارزش صلح در منابع دینی تحقیقات و در این پژوهش از منابع قدیمی و جدید استفاده کردم.
به گفته موسیچ، این کتاب به زبان فارسی منتشر میشود.
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
نظر شما