مجید غلامی جلیسه، نويسنده و پژوهشگر صنعت چاپ گفت: كتاب «شرح مختصری بر چاپ سنگی» تا چند روز آينده منتشر خواهد شد كه در آن به چگونه پيدايش چاپ سنگي پرداختم.
وي ادامه داد: اساسا بعد از چاپ نخستين کتاب به شیوه سربی به سال 1233 قمري در تبریز، چاپ به ایران وارد شد، اما روح نشر زمانی در کالبد فرهنگ ایران دمیده شد که صنعت چاپ سنگی به ایران آمد و نخستين کتاب به این شیوه به سال 1249 قمري در شهر تبریز چاپ و انتشار یافت.
اين نويسنده صنعت چاپ درباره كتاب جديد خود گفت: «شرح مختصری بر چاپ سنگی» عنوان اثری است که برای نخستين بار به صورتی کاملا مستند و دقیق در دو بخش به تاریخ و تکنیک چاپ سنگی در جهان و ایران میپردازد.
وي ادامه داد: موسسه بیاض به عنوان مرجعی تخصصی در حوزه کهنهچاپهای ایرانی و اسلامی و در راستای گسترش پژوهش در این حوزه تاکنون آثار متعددی را روانه بازار نشر كرده و اثر حاضر به عنوان تنها مرجع دقیق و تخصصی در حوزه تاریخ و تکنیک صنعت نشر در دوره قاجار خلا این گونه مباحث را در جامعه پژوهشی پر خواهد كرد.
اين پژوهشگر صنعت چاپ با اشاره به بخشهاي اين كتاب اظهار كرد: کتاب حاضر مشتمل بر دو بخش اصلی است که در بخش اول به گونه ای دقیق و پله به پله به تاریخ صنعت چاپ سنگی در اروپا و بعد از آن در آسیا اشاره شده است. این بخش از کتاب حاوی اطلاعات و تصاویری جدید و بکر از چاپ سنگی در دوره قاجار است و خوانندگان و علاقهمندان به تاریخ چاپ سنگی در دوره قاجار را با بسیاری از مطالب و پژوهشهای جدید در این حوزه آشنا خواهد كرد.
وي ادامه داد: بخش دوم این کتاب ترجمه اثری است مختصر در باب تکنیک چاپ سنگی که به سال 1820 میلادی در انگلستان انتشار یافته است و محمدجواد احمدینیا، کارشناس ارشد پژوهش هنر اقدام به ترجمه آن كرده است. از جمله نکات حائز اهمیت در این ترجمه آن است که به صورتی موجز و البته دقیق به معرفی چاپ سنگی و ابزار و ادوات و مراحل آن می پردازد و فاصله زمانی نزدیک انتشار آن با ورود صنعت چاپ سنگی به ایران را بيان ميكند.
جليسه در بخش پاياني صحبتهايش گفت: اثر حاضر به همت انتشارات عطف که فعالیت خود را با چاپ و انتشار آثار در حوزه کهنهچاپهای ایرانی و اسلامی از حدود یک سال قبل آغاز كرده، بزودی به شیوهای کاملا نفیس و ارزشمند به جامعه پژوهش عرضه خواهد شد.
نظر شما