به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کاب حاضر در 11 فصل تالیف شده است. خوانندگان در بخشی از این اثر، با بتن و اهمیت آن آشنا میشوند و در ادامه با طرح بحث از سوی مولفان به مطالعه موضوعی با عنوان اجزای تشکیلدهنده بتن میپردازند. مولفان با بررسی این موضوع سنگدانه، آب و موادافزودنی در آنرا مرور میکنند.
«خواص و کاربرد و استاندارهای این مواد» و «بتن تازه و خواص آن» دو موضوع دیگری است که در دیگر فصلهای این کتاب بررسی شده است.
مولفان در ادامه بررسی موضوع بتن و ساخت آن به بررسی «ریزساختاربتن و نقش ناحیه انتقال درخواص بتن» پرداختهاند و در بررسی این موضوع مباحثی مانند مقاومت، مدول ارتجاعی، جمع شدگی و خزش وتغییرات آنها را درطول زمان بررسی کردهاند.
«روشهای تعیین نسبتهای اختلاط بتن» عنوان فصل پنجم از این کتاب است که در آن نسبتهای تشکیلدهنده بتن از منظر نویسندگان بررسی شده است. در ادامه نیز «آزمایشهای مختلف بتن» به همراه مباحثی در این زمینه مانند اجرای بتن و رعایت مواردی درخصوص بتنریزی درشرایط ویژه آب و هوایی در این کتاب گنجانده شده است.
«دوام بتن»، «کنترل کیفیت» از دیگر موضوعاتی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است.
دو فصل پایانی این کتاب دانشگاهی نیز به مبحث مهمی در بتنسازی میپردازد که عناوین آنها از سوی نویسندگان «بتنهای ویژه» و «آینده بتن» انتخاب شده است و در آنها مولفان به تکنولوژیهای اختصاص یافته در این زمینه اشاره کردهاند.
براساس محتوای این اثر، برای شناخت بتن میبایست ابتدا مصالح تشکیلدهنده آن یعنی سیمان، سنگدانه، آب و ماده چهارم یعنی افزودنیها را شناخت. در بررسی ریزساختار در مقیاس نانو در فازهای تشکیلدهنده سیمان به ویژه در خمیرسیمان و ناحیه انتقال سنگدانه وسیمان میتواند قدمهای موثری در راه این شناخت تلقی شود.
چاپ نخست کتاب «تکنولوژی بتن» با شمارگان یکهزار و 200 نسخه در 664 صفحه، به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر روانه بازار کتاب شده است ./
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۲:۰۵
نظر شما