یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸
هفت دهه با بانوی ظلم‌ستیز ادبیات آمریکا

آلیس واکر نویسنده مشهور آمریکایی که به عنوان یکی از اصلی‌ترین چهره‌های حامی فلسطینیان شناخته می‌شود، امروز نهم فوریه(بیستم بهمن) 70 ساله می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از آسوشیتدپرس، این نویسنده سرشناس در این مدت میراثی غنی از خود به جای گذاشته است.

او که برنده جایزه پولیتزر است ، آرشیو مدارک و دست نوشته‌هایش را به دانشگاه «اموری» اهدا کرده است. در این میان دست نوشته‌ها و نسخه‌های «رنگ بنفش» که برنده جایزه پولیترز شد نیز جای دارد. آلیس واکر به مناسبت هفتاد ساله شدنش در یک برنامه مستند با عنوان «آلیس واکر: زیبایی در حقیقت» در برنامه تلویزیونی شبکه پی‌بی‌سی شرکت می‌کند.

وی در این باره می‌گوید: احساس نمی کنم 70 ساله شدن به معنی واقعا پیر شدن باشد. وی با یادآوری این که جدی داشته که 125 سال زندگی کرده می گوید: اما فکر می کنم مفید است به نسل آینده فکر کنی و بدانی که آثارت می‌توانند با آیندگان ارتباط برقرار کنند.

واکر که در یک مصاحبه تلفنی درباره روز تولدش سخن گفته می گوید: تنها یک دلیل برای شرکت رد این برنامه تلویزیونی داشت و آن این بود که مجری این برنامه دوست وی بود.

این فیلم مستند بخشی از برنامه دنباله‌دار «استادان آمریکایی» است که در قالب آن هر هفته با یکی از چهره‌های برجسته ادبیات و هنر و فرهنگ این کشور صحبت می‌شود.

در این برنامه بر فعالیت‌های اجتماعی واکر به عنوان فعال حقوق زنان، فعال سیاسی و یک حامی جدی حقوق فلسطینی‌ها نیز تکیه خواهد شد. آلیس واکر در اعتراض به دولت اسراییل به خاطر آزار فلسطینی‌ها، اجازه نداد تا رمان مشهور «رنگ بنفش» به زبان عبری ترجمه و منتشر شود و با این کار شهرت خود را بیش از پیش کرد. او همواره شخصیتی مخالف با تبعیض‌های جنسیتی و نژادی بوده و با خشونت خانگی مبارزه می کند.

در این فیلم مستند از زندگی واکر در دوره کودکی در مزرعه‌ای در جورجیا سخن رفته و سال‌های تحصیل او در کالج اسپلمن مورد توجه قرار گرفته است. در این فیلم او از سال‌های زندگی‌اش به عنوان یک نویسنده نیز سخن گفته است.

آلیس واکر نویسنده بیش از 20 عنوان کتاب است که شامل مجموعه شعر، مقاله، داستان کوتاه و رمان‌هایی چون «زندگی سوم گرنج کاپلند» نیز می‌شود. بخشی از این رمان الهام گرفته از زندگی والدین خود اوست. در رمانی با عنوان «مدار نصف‌النهار» نیز او بر تجربیاتش از سال‌های جنبش حقوق مدنی تمرکز کرده است. با این حال مشهورترین رمان او «رنگ بنفش» است که در سال 1982 منتشر شد و روایتگر زندگی یک خانواده روستایی از زبان یک دختر جوان و تلاش او برای کسب استقلال پس از روبه رو شدن با خشونت‌های خانگی توسط پدر و همسرش است. با اقتباس از این کتاب فیلمی موفق نیز ساخته شد.

این نویسنده می گوید: همه چیز از جهالت ریشه می‌گیرد و جهالت بزرگترین دشمن ماست. وی می افزاید: فکر می‌کنم «رنگ بنفش» با عشق در ارتباط است، ما نیاز به ارتباط داریم و این نیاز به ارتباط جهانی است.

در این فیلم مستند گفتگویی نیز با اسپیلبرگ شده که این فیلم را کارگردانی کرد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها