یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۰
یادداشت روزانه دارم اما خاطراتم را ننوشته‌ام!

جواد هروی، نماینده قاینات و زیرکوه مجلس نهم شورای اسلامی می‌گوید: به دلیل تخصصی که در تاریخ دارم، خاطرات رجال سیاسی ایران را مطالعه کرده‌ام اما تاکنون خاطراتم را ننوشته‌ام و تنها یادداشت‌های روزانه دارم.

جواد هروی، نایب رییس اول کمیسیون آموزش و تحقیقات در دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این‌که از وجود این خبرگزاری بی‌اطلاع بوده، ‌اظهار کرد: وجود چنین خبرگزاری‌هایی که به مقوله کتاب و مطالعه می‌پردازند در علاقه‌مند کردن مردم به مطالعه بسیار مفید است. اساس کارم بر مطالعه است چرا که دکترای تاریخ دارم و معتقدم دامنه مطالعاتی هر فردی که در مجلس حاضر است بر سیاستگذاری‌هایی که از سوی مجلس اتخاذ می‌شود، موثر خواهد بود. 

نماینده قاینات و زیرکوه درباره این‌که آیا خاطرات رجال سیاسی ایران را مطالعه می‌کند، بیان کرد: بیشترین مطالعاتم در حوزه تاریخ به‌ویژه حوزه تاریخ سامانیان و تاریخ معاصر به‌شمار می‌آید و خاطرات رجال را نیز خوانده‌ام. مطمئنا نگاه به گذشته، تاریخ و آن‌چه مربوط به دوران معاصر است برای روزگار فعلی آموزنده و موثر است و باید به فرهنگ تبدیل شود. 

وی ادامه داد: به عنوان رییس فراکسیون تاریخ، مباحث تاریخ را مطرح می‌کنم و در جلسه‌ها گریزی به این مباحث می‌زنم تا مساله عبرت‌آموزی نیز مطرح شود. در حال حاضر نیز به دلیل حضور در کمیسیون‌های تخصصی همچنان به مطالعه می‌پردازم اما بیشتر به‌صورت موضوعی و مرتبط با مسایل مطرح در کمیسیون و گزارش‌هایی که درباره هر موضوع ارایه می‌شود. 

نمایندگان دوره نهم پرتالیف‌ترین نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند

مولف کتاب «تاریخ سامانیان» درباره این که آیا خاطرات روزانه می‌نویسد؟، گفت: از دوره دانشگاه معمولا روزانه یادداشت‌هایی دارم اما تاکنون خاطراتم را ننوشته‌ام. امیدوارم بتوانم خاطراتم به‌ویژه در ارتباط با دوره نهم مجلس را تالیف و منتشر کنم. 

هروی، نمایندگان مجلس نهم را از پرتالیف‌ترین دوره‌های مجلس دانست و اظهار کرد: از شاخصه‌های اصلی نمایندگان دوره نهم این است که اهل مطالعه هستند و همراه با بیژن نوباوه‌وطن در حال اجرای طرحی هستیم که بر پایه آن بانک اطلاعاتی از تالیفات نمایندگان مجلس نهم گردآوری کنیم. خوشحالم که در میان نمایندگان مجلس تعداد بسیاری اهل قلم، صاحب تالیف و ترجمه یا استاد دانشگاه وجود دارد. حضور این جمع در دفاع از قلم و حقوق اصحاب قلم اهمیت دارد. 

اگر نماینده اهل قلم باشد با جدیت بیشتری مطالبات این قشر را دنبال می‌کند

این نماینده مجلس نهم که کتاب «پژوهش‌هایی پیرامون عصر سامانیان» را تالیف کرده، افزود: در یکی از جلسه‌های مجلس مربوط به دولت دهم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آن دوره، سید محمد حسینی برپا شده بود، در صحن علنی مجلس پیگیر وضعیت اهل قلم و حقوق نویسنده‌ها بودیم که متاسفانه با سکوت برگزار شد و این امر از مظلومیت اهل کتاب،‌ ناشران و اصحاب قلم سرچشمه می‌گیرد. 

هروی با بیان این‌که تلاش می‌کنیم پیگیر حقوق اهل قلم باشیم، گفت: آثار قلمی و بازگشت به مقوله کتاب عرصه مهمی است که مغفول مانده و این امر نشآت گرفته از وضعیت نامطلوب این قشر است. فریاد اهل قلم در سینه مانده و تلاش می‌کند حقوق خود را به‌دست بیاورد. این که نمایندگان از اهل قلم باشند باعث می‌شود تا با جدیت بیشتری مطالبات این قشر از جامعه را دنبال کنند. 

وی که عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی است، درباره دیدگاه‌هایی که گاه در مجلس به‌صورت نادرست بیان می‌شود، نیز توضیح داد: هر نماینده‌ای وابسته به زاویه دید و مطالعاتی که دارد و در نطق‌هایی که انجام می‌دهد میزان تخصصش نمود پیدا می‌کند. سخنرانی‌ها در مجلس باید تخصصی و برآمده از تخصص هر نماینده عضو در فراکسیون باشد. اظهار نظرها اگر در زمینه غیرتخصصی بیان شود، معمولا دچار ایرادها، اشکال‌ها و مسایلی خواهد شد. 

وی در پایان سخنانش اظهار کرد: دیدگاه و فکر هر نماینده منطبق با تحصیلات و تالیفات وی است، به همین دلیل فضای مجلس باید در اختیار فرهیخته‌ترین نمایندگان مردم باشد و حرکت به سوی مجلس ایده‌آل تنها از این مسیر ممکن خواهد بود. با این حال وضعیت ایده‌آل امری نسبی به‌شمار می‌آید که تنها تا اندازه‌ای قابل برآورده شدن است. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها