دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
حضور ناشران موسیقی در سی‌امین دوره جشنواره موسیقی فجر

پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی اظهار امیدواری کرد ناشران موسیقی سال آینده بتوانند کتاب‌هایشان را همزمان با برگزاری جشنواره موسیقی فجر به علاقه‌مندان ارایه کنند. به باور وی، حوزه موسیقی مخاطبان کتابخوان خاص خود را دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در نشست خبری بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر که امروز، 14 بهمن در تالار وحدت برگزار شد، پیروز ارجمند، مدیر کل دفتر موسیقی و رییس جشنواره، حسن ریاحی، دبیر جشنواره، رامین صدیقی، مسوول بخش بین‌الملل، علی ترابی، دبیر اجرایی، امیرعباس ستایشگر، مسوول بخش «نسلی دیگر»، اکبر محمدی، مسوول بخش استعدادهای درخشان و سحر طاعتی، مدیر روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر و جمعی از اهالی رسانه حضور داشتند.
 
مدیر دفتر موسیقی ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت کتاب در حوزه موسیقی اظهار کرد: در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر که سال بعد برگزار می‌شود، حتما برای برپایی غرفه‌های کتاب در سالن‌های جشنواره برنامه‌ریزی خواهیم کرد.
 
ارجمند  گفت: البته باید بپذیریم که مخاطب کتابخوان ما مخاطب خاصی است، به همین منظور در جشنواره سال بعد می‌توانیم به این مخاطبان نشان بدهیم که در طول سال چه کتاب‌هایی در حوزه موسیقی چاپ شده تا در جریان قرار بگیرند و همچنین با تخفیف ویژه کتاب‌های مناسب را در اختیار آن‌ها قرار دهیم؛ ضمن این‌‌که می‌توانیم در پژوهشی گسترده نظرهای کتابخوان‌ها را دریافت کنیم و به مشاوره بگذاریم تا در تصمیم‌گیری‌های آینده مدیران در نظر گرفته شوند. 

وی همچنین درباره این جشنواره چنین توضیح داد: پس از انقلاب جشنواره‌های فجر با اهداف مشخصی شکل گرفتند که نمایش ظرفیت‌های هنری یکی از این اهداف بود؛ ما در این جشنواره سعی کردیم تا این جشنواره را به ویترینی از موسیقی کشور تبدیل کنیم.

ارجمند افزود: از اهداف دیگر ما در این جشنواره شناسایی هنرمندان و استعدادهای ناپیداست. بسیاری از کسانی که امروز در موسیقی به پیشرفت قابل توجهی رسیده‌اند از بستر همین جشنواره شناخته شدند. همچنین هدف دیگر ما از برپایی چنین جشنواره‌ای تعامل بین افراد، بین کشورهای شرقی، توجه به گفتمان‌های فرهنگی و معرفی موسیقی ایران به جهان است. 

ریاحی: جشنواره موسیقی فجر، جشنی ملی است
حسن ریاحی، دبیر بیست‌ونهمین جشنواره موسیقی، نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت برپایی این جشنواره گفت: جشنواره موسیقی فجر در دو بخش قابل تامل است. در بخش نخست این‌که جشنواره یک جشن ملی است و مردم دوست دارند آن‌‌را بشناسند و در بخش دوم باید به‌عنوان یک فرصت بهره‌برداری فرهنگی به آن نگاه کرد. این بهره‌برداری فرهنگی می‌تواند کشف استعدادهای درخشان و هدایت آن‌ها به سوی پیشرفت باشد. 

وی گفت: امسال در بخش استعدادهای درخشان 50 نوازنده داریم که هر کدام می‌توانند نوید آینده‌ای روشن برای موسیقی کشور باشند.
 
ریاحی با اشاره به بخش‌های دیگر جشنواره از جمله بخش بین الملل گفت: در این جشنواره بر حضور هنرمندان خارجی تاکید داریم زیرا هدف ما کیفیت گروه‌ها و آمدن گروه‌های خارجی با دستاوردها و سوغات‌های تازه در حوزه موسیقی است. 

وی با یادآوری مشکلات موجود برای برگزاری جشنواره گفت: ما در ظاهر 9 سالن برای اجرای کنسرت داریم که متاسفانه برای گروه‌های موسیقی مناسب نیستند. از این سالن‌ها فقط تالار وحدت پیانو دارد، در حالی که یک سالن کنسرت باید در داخل خود ساز پیانو داشته باشد. 

اکبر محمدی، دبیر بخش «استعدادهای درخشان» جشنواره سخنران سوم این نشست بود. وی درباره ویژگی‌های این بخش از جشنواره گفت: سومین سالی است که بخش استعدادهای درخشان در جشنوار موسیقی فجر برگزار می‌شود. امسال این شانس را داشتیم که اشخاصی در این بخش از جشنواره شرکت کنند که دارای تحصیلات آکادمیک موسیقی هستند. 

وی درباره برگزاری کنسرت‌های بخش استعدادهای درخشان اظهار کرد: چهار کنسرت در این بخش داریم و در کل 28 اجرا به روی صحنه می‌روند. 12 نفر از بهترین پیانیست‌های کشور، تک‌نوازان بخش استعدادهای درخشان را همراهی می‌کنند.

رامین صدیقی، دبیر بخش بین الملل و «نمایش فیلم‌» جشنواره درباره برنامه‌های این بخش از جشنواره توضیح داد: امسال تمرکز بر روی کیفیت گروه‌هاست و امیدواریم بتوانیم آن‌را در حد مطلوب نگه داریم تا با رویه‌ای که در پیش گرفته‌ایم این جشنواره به تدریج در سطح منطقه مطرح شود. 

وی اظهار کرد: هفت گروه در قالب 13 اجرا در بخش بین الملل جشنواره به صحنه می‌روند؛ اعضای این گروه‌ها از کشورهای ارمنستان، اتریش، آلمان، ایتالیا، تونس، روسیه، سوئد، سوییس، عراق، لبنان و آذربایجان هستند. 

صدیقی درباره چگونگی پخش فیلم‌های موسیقی در این جشنواره عنوان کرد: سال گذشته نخستین تجربه ما در پخش فیلم بود. امسال ‌طی هفت روز فیلم‌های پذیرفته شده در جشنواره را به نمایش می‌گذاریم. برنامه روز هفتم را خالی گذاشتیم تا براساس نظرسنجی‌های انجام گرفته بهترین فیلم جشنواره را انتخاب و در روز هفتم بازپخش کنیم. 

امیر عباس ستایشگر، دبیر بخش «نسل دیگر» درباره برنامه‌های این بخش از جشنواره گفت: 12 گروه در این بخش برنامه‌های خود را با حضور 57 هنرمند ارایه می‌کنند. پنج گروه موسیقی با کلام، پنج گروه در قالب تک‌نوازی یا دونوازی و دو گروه هم‌نوازی بدون کلام دارند.

علی ترابی، دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر گفت: از اول اسفند سال گذشته مشغول برنامه‌ریزی برای اجرای این دوره از شدیم، امسال دوبخش بانوان و کودک به جشنواره اضافه شده است. 

وی درباره سالن‌های اجرا و استان‌هایی که میزبان جشنواره می‌شوند عنوان کرد: در تهران 9 سالن میزبان مراجعه کنندگان هستند و استان‌های ‌کهگیلویه و بویراحمر، کرمانشاه، گلستان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان میزبان برگزاری جشنواره هستند.
 
در خاتمه مجریان برگزاری این دوره از جشنواره به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

بیست‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند امسال برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها