دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴
«شهر کودکانه» در قاب کتاب پا گرفت

کتاب «شهر کودکانه» با هدف درک آگاهانه و مدبرانه از مفاهیم کلیدی و بازخوانی تجارب موفق شهرهای توسعه‌یافته در بازسازی شهری شایسته کودکان، از سوی پیمان ضیایی و مونا واله گردآوری و ترجمه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «شهر کودکانه» با گردآوری و ترجمه پیمان ضیایی و مونا واله دربردارنده مجموعه مقالاتی از پژوهشگران جهان با محوریت شهر دوستدار و شایسته کودکان است. 

در قسمتی از مقدمه کتاب آمده است: «بنیان شهر دوستدار کودک خلق فرصت برای کودکان در راستای شکل دادن و تغییر محیط پیرامون آن‌ها، اعطای حق شهروندی به بچه‌ها، توسعه آگاهی، بالا بردن مشارکت جمعی، کم کردن میزان خشونت علیه کودکان، توجه به موضوعات زیست‌محیطی و به‌طور کلی ارتقای بهداشت عمومی و کیفیت زندگی کودکان است. در سیاست‌ها و اهداف راهبردی شهرها سلامت، شادی، رشد بالنده، رفاه و امنیت کودکان اولویت دارد و شیوه‌های مشارکت آنان در سیاست‌های مدنی و ابتکارات مربوط به طراحی و برنامه‌ریزی ترویج می‌شود.» 

«سازمان ملل متحد: بازیگری کلیدی در جنبش‌های شهر دوستدار کودک» تالیف کارن مالونی، «شهر دوستدار کودک: حاکمیت مطلوب برای بهترین خواسته‌های کودکان» به قلم الیانا ریجیو، «شهر دوستدار کودک: دیدگاهی کانادایی» نوشته رای بریدمن، «شهروندی چند نسلی: اهمیت بازشناسی کودکان به مثابه شهروندانی ملی و بین‌المللی» تالیف جرالدین وان‌برون و «مسیرهایی به سوی شهر دوستدار کودک» تالیف مشترک برندن گلیسون، نایل سایپ و کیلای رولی مقاله‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند. 

«شهر دوستدار کودک و برنامه‌ریزی کاربری زمین: استلزاماتی برای سلامتی کودکان» نوشته کاترین مک آلیستر، «هفت حوزه از مشارکت کودکان» به قلم مارک فرانسیس و رای لورنزو، «خلق فضاهای بازی دوستدار کودک: از دیدگاه کارورزان» نوشته پرو والش، «شهر دوستدار کودک تلاشی برای اجرای حقوق کودکان» و «دیدگاه کودکان درباره محیط‌های دوستدار کودک در محلات اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی متفاوت» تالیف ماریا نوردستروم بخشی دیگر از عناوین مقالات این کتاب را دربردارد.

در بخشی از نخستین مقاله کتاب با عنوان « سازمان ملل متحد: بازیگری کلیدی در جنبش‌های شهر دوستدار کودک» می‌خوانیم: «با آغاز به کار شهر دوستدار کودک از اواخر دهه 1990،‌این ابتکار، به‌عنوان برنامه‌ای مهم، مورد حمایت سند پایانی نشست ویژه گردهمایی عمومی ملل متحد درباره کودکان در می 2002، یعنی جهانی برای کودکان شناخته شد. این سند اهمیت حکومت و مقامات محلی در ایجاد همکاری برای جهت ترویج و حمایت از حقوق کودکان و اهمیت پیگیری ابتکار شهر دوستدار کودک را نشان می‌دهد. این سند اظهار می‌کند: حکومت‌ها و مقامات محلی می‌توانند تضمین کنند که کودکان در محور دستور جلسات مربوط به توسعه قرار دارند. با پیگیری روزافزون ابتکاراتی همچون اجتماعات و شهر دوستدار کودک بدون محلات کثیف، شهرداران و رهبران می‌تواند به‌شکل معناداری زندگی کودکان را بهبود بخشند.» 

چاپ نخست کتاب «شهر کودکانه» با گردآوری و ترجمه پیمان ضیایی و مونا واله در 328 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 15 هزار تومان با سفارش اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و از سوی انتشارات تیسا روانه بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها