به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ماهنامه تخصصی کودک و نوجوان از مجموعه «کتاب ماه» است که با سردبیری خسرو آقایاری منتشر میشود.
این نشریه در پنج بخش پژوهشهای بنیادین، ادبیات داستانی، شعر، تصویرگری و گزارش تنظیم شده است.
بعد از سخن سردبیر با عنوان «چشم اسفندیار»، نخستین بخش این نشریه به نقد و بررسی کتاب «طبیعت چه شگفتانگیز است! توهم همینطور!» و ارایه مقالههای تحلیلی با عنوانهای «احیای ادبیات و تداوم میراث فرهنگی» و «فراسوی افق: جستاری در تولید و دریافت نوشتار انید بلایتون» و «سیر تحول ادبیات کودک و نوجوان در یمن» اختصاص دارد.
در دومین بخش آن نیز کتابهای «شمشیرهای روز و شب»، «شاهزادهای سوار بر ماشین مشتی ممدلی»، «اردک سیاه»، «هلی فسقلی در سرزمین قولها» و «شیر، کمد، جادوگر» معرفی شده و مورد نقد و بررسی قرار میگیرند.
«شعرهایی در جستوجوی هویت فردی» با نگاهی به کتاب «صبح یک روز اردیبهشتی»، «پشت پرچین شعرهای تازه «کشاورز»» با نگاهی به دو مجموعه سه جلدی «اتل متل شعر» و «رفتم بالا اومدم پایین» اثر ناصر کشاورز و «استعاره مفهومی خورشید در شعر کودک و نوجوان» با نگاهی به کتاب «ما با استعاره زندگی میکنیم» از موضوعاتی است که در بخش شعر به نقد ارایه شده است.
در بخشی از «پشت پرچین شعرهای تازه کشاورز» میخوانیم: «شعر سرودن برای کودکان با استفاده از عناصر ادبیات فولکوریک از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از منبع سرشار موسیقی و تخیل در ادبیات فولکوریک و شعر سرودن براساس آن، با ایجاد فضاهایی تازهتر در قالبهای مشخص و مانوس و مورد علاقه کودکان، آنها را به شعر بیشتر علاقهمند میکند و همچنین راهی است برای ثبت فرهنگ و ادبیات بومی در نهاد کودک.»
در چهارمین بخش کتاب ماه کودک و نوجوان، سخن از «کجای این قصه شیرین رها شدهایم؟»، «تصویرسازی به عنوان وسیلهای ارتباطی، وابسته به متن و مخاطب»، «تصاویر از منظر قضاوت و رقابت»، کتاب، موفقترین معجزه بشری»، «جایگاه مخاطب در ششمین دوسالانه تصویرگری تهران» و «خیلی دیر...خیلی متوسط» به میان میآید.
بخش گزارش و خبر نیز شامل بررسی کتاب «بازگشت هرداد» در قالب «مواد و مصالح خوبی که میتوانستند بهتر استفاده شوند» است.
شماره 196 کتاب ماه کودک و نوجوان، ویژه بهمنماه 1392 در 104 صفحه به بهای 20 هزار ريال به تازگی از سوی واحد نشر خانه کتاب تولید شده است.
یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۲
نظر شما