برگزیده پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه خواستار طراحی ابزارهایی شد که اقتصاد را با اسلام تطبیق دهند.
نویسنده کتاب کتاب «بازار سرمایه اسلامی» درباره این کتاب گفت: این اثر مکتوب با موضوع بازار سرمایه اسلامی نگاشته شده و مباحث مربوط به بازار سرمایه اسلامی را از منظر اقتصاد اسلامی بررسی کرده است.
وی افزود: بازارهای مالی اعم از پولی و سرمایه، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند و امروزه اکثر ابزارهای بازارهای مالی در اقتصاد سرمایهداری بر اساس ربا و بهره طراحی شدهاند. به همین دلیل ضرورت دارد که متفکران مسلمان و عالمان دینی برای تکمیل بازار سرمایه اسلامی به طراحی ابزارها و روشهای مطابق با اقتصاد اسلامی بپردازند.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی یادآور شد: این کتاب با استفاده از ظرفیتهای فقه اسلامی و ظرفیتهای معاملات در اقتصاد اسلامی ابزارهایی را در چارچوب قراردادهای مجاز و مشروع تعریف کرده و مکانیزم عملیاتی را برای ترسیم اقتصادی اسلامی به تصویر کشیده است.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: در این اثر 14 نوع اوراق بهاداری که بر اساس معاملات اسلامی تعریف شدهاند و امروزه به نام«صکوک» شناخته میشوند، بر اساس مدل عملیاتی و روش معاملاتی اسلامی بررسی شده است.
وی در پاسخ به این سوال که «اثر حاضر چه امتیازی نسبت با کتابهای مشابه در این موضوع دارد؟» اظهار کرد: این کتاب بیشتر به جنبههای فقهی معاملات پرداخته است تا بتواند مشروعیت ابزار اقتصادی را تایید کند.
نویسنده کتاب «بانکداری اسلامی» اضهار کرد: در کتاب «بازار سرمایه اسلامی» شیوههای عملیاتی اوراق بهادار و ابزارهای مالی بررسی شدهاند تا نشان دهند که این شیوهها تخیلی نیستند و میتوانند عملیاتی شوند.
برگزیده «نخستین جایزه بینالمللی کنگره علوم انسانی اسلامی» عنوان کرد: کنگره علوم انسانی اسلامی با نگاه به مجموعه فعالیتهای متفکران و اندیشمندان اسلامی تعدادی از این اندیشمندان را که تحولی در پیشبرد علوم انسانی اسلامی ایجاد کردهاند، به عنوان برگزیده معرفی و به مجموعه آثار آنها جوایزی را اهدا میکند. من هم نخستین جایزه این کنگره را برای نظریهپردازی در قلمرو بانکداری اسلامی دریافت کردهام. این مراسم در آبانماه امسال در تهران برگزار شد.
پانزدهمین دوره همایش کتاب سال حوزه پنجشنبه (10 بهمنماه) در قم برگزار شد.
نظر شما