یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
انتخاب كتاب‌هاي برگزيده به نویسندگان پیام می‌دهد

سيدحميدرضا حسني، نویسنده و پژوهشگر معتقد است انتخاب‌شدن كتاب‌ها به عنوان برگزيده در همايش‌ها به نويسندگان اين پيام را مي‌دهد كه در چه زمينه‌اي قلم بزنند و به دنبال چه آثاري بروند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «پارادايم‌هاي تحقيق در علوم انساني» به قلم «نورمن بليكي» با ترجمه سيد حميدرضا حسني، محمدتقي ايمان و سيد مسعود ماجدي در پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان كتاب «شایسته تقدیر» انتخاب شد. 

سيدحميدرضا حسني، يكي از مترجمان اين كتاب درباره همايش و ضرورت و اهميت آن گفت: انتخاب كتاب سال حوزه بحث جديدي نيست بلكه پيش از اين هم در قالب «كتاب سال جمهوري اسلامي» و «كتاب سال فصل»، جوايزي به بهترين كتاب‌هاي منتشر شده داده مي‌شد كه در واقع هدف همه آن‌ها ارج نهادن به تلاش محققان و پژوهشگران و تشويق آن‌هاست و به طور قطع در روحيه افراد و نويسندگان تاثير بسیاري خواهد داشت. 

وی ادامه داد: برگزاري اين مراسم و دادن جوايزي از اين قبيل، وظيفه نهادهاي پژوهشي و سياستگذاري در امر توليد علم است كه هم كمكي به پژوهشگران محسوب مي‌شود و هم نوعي اهميت‌ و ارج نهادن به كارهاي پژوهشي ‌است. 

اين پژوهشگر ديني افزود: مهم‌ترين نكته در انتخاب اين كتاب‌ها، خط‌‌‌دهي و جريان‌سازي تاليف كتاب‌ها در اين زمينه‌هاست،‌ چراكه با انتخاب‌شدن اين كتاب‌ها به عنوان كتاب‌هاي برگزيده، به نويسندگان اين پيام را مي‌دهد كه در چه زمينه‌اي قلم بزنند و به دنبال چه آثاري بروند و اين موضوع وظيفه داوران كتاب را سخت‌تر مي‌كند. 

نويسنده كتاب «پارادايم اجتهادي دانش ديني» در توضيح اين مطلب افزود: در واقع، مشكل اصلي در اين زمينه، مشكل «ارزيابي» كتاب‌هاست، چه به لحاظ موضوع‌هایی كه انتخاب مي‌شوند و چه به لحاظ استاداني كه براي داوري مورد انتخاب‌ قرار مي‌گيرند، بايد دقت و جديت لازم انجام شود. 

نويسنده كتاب «عوامل فهم متن» درباره تاثير انتخاب اين كتاب در آثار بعدي خود گفت: من قبلا در حوزه فلسفه علوم انساني به‌ویژه در حوزه‌هاي علمي و ديني آثار ديگري را در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر كرده‌ام و بالطبع انتخاب اين كتاب، به عنوان كتاب برگزيده، زمينه‌سازي براي كارهاي ديگري كه در اين حوزه چاپ مي‌شود، خواهد بود. 

وي درباره كتاب پارادايم‌هاي تحقيق در علوم انساني و علت برگزيده شدن آن گفت: اين كتاب كه با همكاري محمدتقي ايمان و سيد مسعود ماجدي ترجمه شده و با مقدمه مبسوطي شروع شده است، كتابي درسي در زمينه فلسفه علم و فلسفه علوم اجتماعي است كه به روش‌شناسي تحقيقات اجتماعي و روش‌هاي كمي و كيفي مي‌پردازد. 

وي افزود: اين كتاب سعي دارد دانشجويان، كارشناسان و محققان حوزه علوم اجتماعي را با پيش‌فرض‌هاي معرفت‌شناسي و هستي‌شناسي آشنا و مباحث پارادايم‌‌شناسي علوم انساني را در سطح كشور باز كند. 

وي درباره پيام اصلي اين كتاب گفت: در كشور ما، مباحث مربوط به تحول علوم انساني و آسيب‌شناسي آن‌ها، از مباحث رايج و معمول است. در حالي‌كه مباحث مربوط به فلسفه علوم‌انساني و پارادايم‌هاي آن و اين‌كه چرا از روش‌هاي خاص علمي استفاده مي‌شود و همچنين چه مواردي از انسان‌شناسي و معرفت‌شناسي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، از جمله مباحثي هستند كه در ادبيات كشور ما بسيار فقيرند و آثار بسيار كمي از آن‌ها منتشر شده است، در حالي‌‌كه اين مباحث بسيار مهم و اساسي به‌شمار می‌آید و پرداختن به آن‌ها در آثار علمي كشورمان، بسيار مغتنم است. 

سيد حميدرضا حسني داراي دكتري فلسفه تطبيقي از مركز تربيت مدرس دانشگاه قم است. «مدير گروه فلسفه علوم انساني پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»، «عضو شوراي علمي گروه فلسفه علوم انساني پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»، «قائم مقام سردبير فصلنامه علمي پژوهشي روش‌شناسي علوم انساني»، «رييس كميسيون فلسفه و روش‌شناسي علوم انساني» از سوابق علمي - اجرايي وي هستند. «فمينيسم و دانش‌هاي فيمينيستي»، «از مساله‌محوري تا فضيلت‌گرايي»، «جايگاه‌شناسي علم اصول؛ گامي به سوي تحول»،‌ «پارادايم‌هاي تحقيق در علوم انساني» از جمله كتاب‌هايی هستند كه وي تاليف و منتشر كرده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها