یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۶
بدبینی را به خوش‌بینی تبدیل می‌کنیم

فاطمه راکعی در مقابل پاره‌ای از دل‌نگرانی‌های گروهی از اهالی ادبیات درباره این دوره از جشنواره شعر گفت که نظر غالب اعضای شورای سیاستگذاری، ارتقای جشنواره و تفاوت واضح آن با سال‌های قبل است و تلاش می کنیم بدبینی ها به خوش‌بینی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، راکعی در پاسخ به واکنش برخی از چهره‌های ادبی نسبت به حضور بعضی چهره‌ها از سال‌های گذشته در ترکیب شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر و ‌به وجود آمدن دوباره فضایی یاس‌آلود در این رویداد گفت: اگر در جشنواره‌های قبل مسوولان درباره داوری‌ها دخالت می‌کردند، در جشنواره امسال به بروز چنین دخالت‌های اجازه داده نخواهد شد. همچنین در گروه داوری داورانی از سلیقه‌های مختلف حضور دارند.

وی اضافه کرد: ضمن احترام و بهره گرفتن از شعرهایی که با موضوع آرمان‌ها و اهداف انقلاب و آیییی سروده شده، در صددیم به حضور همه شاعران مستقل و شعرهایی که با مضامین دیگر نوشته می‌شود، نیز مجال داده شود.

این شاعر توضیح داد: قصد ما این است که به نحله‌های مختلف شعری پرداخته شود. سال‌ها از پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی می‌گذرد و شاعران این عرصه نیز به خوبی در کنگره‌ها، همایش‌ها و سمینارهای مختلف شناخته شده‌اند و از آن‌ها تجلیل کرده‌اند. انگیزه ما این است  که در جشنواره شعر امسال همه قشرهای شعر را به این رویداد نزدیک کنیم. 
 
راکعی یادآور شد: ما به این نتیجه رسیدیم که شاعران دیگر هم در جشنواره شعر حضور داشته باشند و در کنار شعرهای انقلابی خواستیم تا حوزه بررسی‌ها را وسیع‌تر کنیم و از شاعرانی که نسبت به شاعران انقلاب کمتر شناخته شده‌اند، به مناسبت پیروزی انقلاب قدردانی کنیم. به گمانم این کار مشکلی با آرمان‌هایی که دنبال می‌کنیم ندارد و صرفاً سطح جشنواره وسیع‌تر شده است. باید به این رویکرد با دید مثبت نگریست.

نویسنده کتاب «آوا و معنا در شعر نیما» در این‌باره که «آیا با وجود طیف‌های مختلف فکری در شورای سیاستگذاری، امید آن می‌رود که اعضای شورا به نوعی تعامل دست یابند؟» پاسخ داد: غیر از یک عضو این شورا که همیشه به موضوعات یک بعدی نگاه کرده و حتی نسبت به قیصر امین‌پور، سهیل محمودی و ساعد باقری هم رحمی نشان نداده، همه اعضای شورای سیاستگذاری از دیدگاه‌های اصولی جشنواره امسال استقبال کرده‌اند.

راکعی افزود: دیدگاه‌های ما با سیاست دولت تدبیر و امید همخوانی دارد. هنر مدیریت به ویژه مدیریت فرهنگی این است که ما کسانی را که از ما و نوع تفکر ما دورترند جذب کنیم. نمی‌خواهم بگویم دشمن را به دوست تبدیل کنیم. در همه مدیریت‌ها هنر این است که سعی داشته باشیم افراد بیشتری را به دوستان صمیمی‌تر بدل سازیم. این کار هم به نفع کشور است و هم به نفع آرمان‌هایی که از آن‌ها دفاع می‌کنیم.

وی در پایان اضافه کرد: زمان آن رسیده که دیگر این قدر از خودی و غیر خودی حرف نزنیم و چنین نباشد که نسبت به خودی‌ها هم رحمی نشان ندهیم. اگر چنین کنیم کسی در عرصه فرهنگی کشور باقی نخواهد ماند. کسانی که طی سال‌های قبل در عرصه سیاسی بر طبل تفرقه کوبیده‌اند، نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

فاطمه راکعی متولد زنجان، نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. این شاعر فارغ‌التحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است.

از میان آثار وی می توان به «آوا و معنا در شعر نیما»، «منطق در زبانشناسی»، «درباره شعر»، «مادرانه‌ها»، «آواز گل سنگ» و «سفر سوختن» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها