چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۷
نگاهی به فعالیت‌ها و تالیفات اعضای شورای نظارت بر نشر بزرگسال و کودک

شب گذشته (8 بهمن ماه) در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضا شورای نظارت بر نشر بزرگسال و کودک و نوجوان معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شب گذشته (8 بهمن ماه) پس از ماه‌ها انتظار  در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضا شورای نظارت بر نشر بزرگسال و کودک و نوجوان انتخاب شدند. در این جلسه آقايان احمد واعظي، محمدعلي مهدوي‌راد، محمدتقي سبحاني، رضا مختاري، عليرضا اعرافي، محمود گلزاري، عماد افروغ، عليرضا صدرا، صادق آئينه‌وند، محسن مومني، علي معلم دامغاني، حسين كچويان، محمود آذربايجاني، مهدي خاموشي و خانم فريبا علاسوند به عنوان اعضاي هيات نظارت بر نشر كتاب بزرگسال انتخاب شدند.

همچنين محسن چيني‌فروشان، جواد محقق، مظفر سالاري، عبداله حسن‌زاده، و خانم مهنوش مشيري نيز به عنوان اعضاي هيات نظارت بر نشر كتاب كودك و نوجوان انتخاب شدند.

از سال‌ها پیش انتخاب اعضا شورای نظارت یکی از دغدغه‌های مهم فرهنگی محسوب می‌شد و امید می‌رود با انتخاب این افراد روند ممیزی آثار آسان‌تر از پیش ادامه پیدا کند.

در ادامه مروری داریم بر فعالیت‌ها و تالیفات اعضا انتخاب شده از سوی شورای انقلاب فرهنگی:

احمد واعظی
احمد واعظی در سال ۱۳۴۱ در شهرری متولد شد. در سال ۱۳۵۹ پس از دریافت دیپلم ریاضی، وارد تحصیلات حوزوی شد. از سال ۱۳۶۷ به مباحث کلام جدید و فلسفه غرب روی آورد و مدتی در دانشگاه علامه طباطبایی و در دپارتمان شرق شناسی دانشگاه کمبریج و کالج اسلامی لندن تدریس کرده است.

از تالیفات وی می‌توان به «انسان از دیدگاه اسلام»، «جان رالز؛ از نظریه عدالت تا لیبرالیسم سیاسی»، «جامعه مدنی، جامعه دینی»، «حکومت اسلامی: درسنامه اندیشه سیاسی اسلام» اشاره کرد.

سید مهدی خاموشی
مهدی خاموشی دارای تحصیل کرده مدرسه عالی شهید مطهری تا مقطع دکتراست. از سال ۱۳۸۰ تاکنون ریاست سازمان تبلیغات اسلامی را عهده‌دار بوده است. همچنین عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فرهنگ عمومی کشور و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از دیگر فعالیت‌های وی بوده است.

محسن مومنی
محسن مومنی یکی از نویسندگان ادبیات انقلاب و دفاع مقدس است که از جمله سوابق اجرایی وی می‌توان به ریاست مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری اشاره کرد. وی هم اکنون ریاست حوزه هنری را بر عهده دارد.

محمود گلزاری
محمود گلزاری در سال 1328 در سیرجان متولد شد و در رشته روانشناسی بالینی در دانشگاه علامه طباطبایی تحصیل کرد و مدرک دکترای خود را از این دانشگاه دریافت کرد.

از جمله فعالیت‌های اجرایی وی می‌توان به تاسیس انتشارات رشد، معاون فرهنگی و امور کتابخانه‌های کانون پرورش فکری و نوجوانان، دبیرکل مرکز پژوهش و مطالعات ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد.

علیرضا اعرافی
علیرضا اعرافی در سال ۱۳۳۸ در میبد یزد متولد شد. از سال 1349 به قم آمد و تحصیلات حوزی خود را آغاز کرد. وی ضمن تحصیل دروس حوزوی، زبان‌های عربی و انگلیسی را فراگرفت و از مطالعات در رشته‌های ریاضی و فلسفه غرب نیز باز نماند و بسیاری از کتاب‌های این حوزه را مطالعه کرد.

از تالیفات وی می‌توان به فلسفه تعلیم و تربیت، آرای تربیتی دانشمندان مسلمان(سه جلد)، نظام تربیت اسلامی (سه جلد) اشاره کرد.

فريبا علاسوند
علاسوند در سال 1346 در گلگیر مسجد سلیمان متولد شد. از سال 1362 تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد. از جمله مسوولیت‌های وی می‌توان به عضویت در دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم اشاره کرد.
وی همچنین دارای تالیفاتی همچون «مهارت های زندگی با رویکردی دینی»، «زنان در موازنه حق و تکلیف»، «زنان در سیره پیامبر(ص)» است.

حسین کچویان
حسین کچویان در سال 1338 در تهران متولد شد. وی دیپلم ریاضی-فیزیک را در سال ۱۳۵۷ از دبیرستان خوارزمی اخذ کرد. سال ۱۳۵۸ تحصیلات حوزوی خود را ابتدا از مدرسه عالی شهید مطهری شروع کرد و سپس به مدرسه سپهسالار و مدرسه مروی رفت.

از جمله مسوولیت‌های وی می‌توان به عضویت در هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد.

وی همچنین دارای تالیفات «نظریه‌های جهانی‌شدن: پیامد چالش‌های فرهنگ و دین»، «تطورات گفتمان‌های هویتی ایران: ایرانی در کشاکش با تجدد و مابعد تجدد»، «نظریه‌های جهانی شدن و دین: مطالعه‌ای انتقادی»، «فوکو و دیرینه‌شناسی دانش، روایت تاریخ علوم انسانی از نوزایی تا مابعدالتجدد» است.

محمدعلی معلم دامغانی
محمدعلی معلم دامغانی در سال 1330 در دامغان متولد شد. وی دانش‌آموخته حقوق دانشگاه تهران، شاعر، ترانه سرا و محقق ادبی معاصر است. وی درسال ۱۳۸۰ در نخسین همایش چهره‌های ماندگار به عنوان چهره ماندگار درعرصه شعر و ادب فارسی برگزیده شد. مجموعه اشعار وی با عنوان «رجعت سرخ ستاره» بارها به چاپ رسیده است.

از جمله مسوولیت‌های وی می‌توان به معاون فرهنگی حوزه هنری، عضو شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس مرکز موسیقی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

علیرضا صدرا
عليرضا صدرا در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. کتاب های «فلسفه سياسي» ، «علم مدني فارابي و جامعه شناسي پوزيتيويستي اگوست کنت»، «نگرش فلسفي سياسي در اسلام و ايران» و «نقش راهبردي دولت در نظريه سياسي امام خميني(ره)» از جمله تالیفات وی است.

عماد افروغ
عماد افروغ در سال 1335 در شیراز متولد شد. وی تحصیلات خود تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته جامعه شناسی در دانشگاه شیراز ادامه داد و از دانشگاه تربیت مدرس دکترای خود را دریافت کرد.
از جمله مسوولیت‌های وی می‌توان به عضویت در هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، نمایندگی مجلس، مسوول گروه سیاست داخلی کمیسیون داخلی، دفاعی و امنیتی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد.

وی صاحب تالیفات بسیاری است که «ماقال و من قال»، «قدرت، نگرشی رادیکال، تألیف استیون لوکس»، «فضا و نابرابری اجتماعی»، « اسلام و جهانی شدن» از این موارد هستند.

صادق آیینه‌وند
صادق آیینه‌وند عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به تدریس تاریخ مشغول است. رییس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در هیات امنای بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی، عضویت در هیات ممیزه دانشگاه رازی کرمانشاه از جمله مسوولیت‌های اجرایی وی بوده‌اند.

محمدعلی مهدوی‌راد
محمدعلی مهدوی‌راد در سال 1334 در یکی از شهرستان‌های نیشابور متولد شد. وی در سال 1348 تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و پس از سال‌ها تدریس هم اکنون در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها به تدریس می‌پردازد.

«سیر نگارش‌هاى علوم قرآنى»، «مشعل جاوید»، « آفاق تفسیر»، «با کاروان عشق»، «سیاست‌نامه امام على(ع)» از جمله آثار تالیفی وی هستند.

محمدتقی سبحانی
حجت الاسلام و المسلمين دكتر محمد تقي سبحاني در سال 1342 در شیراز متولد شد. از سال 1361 وارد حوزه شد و نزد استادانی چون حسن زاده آملی و جوادی آملی به تحصیل پرداخت.از جمله تالیفات وی می‌توان به «شرح حكمت متعاليه» و «درآمدي بر نظام شخصيت زن در اسلام» اشاره کرد.

رضا مختاری
رضا محتاری در سال 1349 در اصفهان متولد شد و مدرک کارشناسی خود را در رشته کامپیوتر از و دکترای خود را در رشته آنالیز عددی از همین دانشگاه دریافت کرد. وی تالیفات و مقالات زیادی در حوزه علوم کاربردی دارد و هم اکنون در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصیل است.

محسن چینی فروشان
محسن چینی فروشان متولد سال 1331 در اصفهان و او فارغ التحصیل رشتة راه و ساختمان و فوق لیسانس برنامه ریزی فرهنگی است. 

وی مسوول مجلات تربیتی ـ آموزشی رشد، عضو شورایعالی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش کتاب‌های درسی، مدیر کل دفتر انتشارات کمک آموزشی آموزش و پرورش و مسئول مدارس جمهوری اسلامی ایران در اروپا بوده است.

جواد محقق
جواد محقق در سال 1333 در همدان متولد شد و تحصیلاتش را در همدان گذراند. و در سال 1358 به عنوان دبیر ادبیات به استخدام آموزش و پرورش درآمد. پس از انقلاب نیز مدتی در پاکستان و ترکیه به تدریس زبان فارسی پرداخت.
از جمله مسوولیت‌های او می‌توان به سردبیری مجلات «رشد نوجوان»، «رشد کودک»، «جوانه» و «رشد آموزش هنر» اشاره کرد. از جمله آثار وی در حوزه ادبیات داستانی عبارتند از ‌: « قصه مرد بزرگ پاپتی» ، «مردی چو آفتاب»، «هم سرو، هم صنوبر» و « بیداری کلمات» اشاره کرد.

حجت الاسلام مظفر سالاری
مظفر سالاری در سال 1341 در یزد متولد شد. وی نویسنده کودکان و نوجوانان است و بیشتر آثارش داستان و نقد داستان است.

«نیمه شبی در حله» ،«درون مایه‌ها و دست مایه‌های نمایشی در قرآن» از جمله اثار تالیفی وی است. وی همچنین سردبیری مجلاتی چون «شهرزاد»، «آفرینه»، «سلام بچه‌ها» و «پوپک» را برعهده داشته است.
عضویت در هیات نظارت بر کتاب‌های کودک و نوجوان از دیگر اقدامات اجرایی مظفر سالاری بوده است.

مهوش مشیری
مهوش مشیری متولد سال 1328 است و یکی از طراحانی است که نزد مرتضی ممیز فعالیت داشته است. وی عضو انجمن فرهنگی هنری تصویرگران است و فعالیت‌های فراوانی در این حوزه داشته است.

وی طراح بسیاری از آثار کودکان و نوجوانان بوده است و می‌توان به کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، « بر بال رنگين‌كمان»، « صبح و بوی نان»، « شعرهای شیرین برای بچه‌ها» اشاره کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها