عضو انجمن منجمان آماتور ایران معتقد است، مولفان کتابهای نجوم آنها را بهصورت همهفهم تالیف نمیکنند و در بسیاری از مواقع نیز با اطمینان از فاصلههای نجومی و سالهای نوری در اجرام آسمانی در کتابهایشان صحبت میکنند.
مولف کتاب «دانستنیهای شگفتانگیز نجوم و دایناسورها» افزود: سخنرانیهای علمی انجام شده از سوی کارشناسان و استادان دانشگاهها همگی همراه با اصطلاحات لاتین هستند و انگیزه علاقهمندان را کمتر میکند، در حالیکه سخنرانیهای علمی باید راهکار مناسبی برای بالا بردن انگیزه علاقهمندان باشند.
انتشار ناچیز کتابهای نجوم
تاجیک همچنین با اشاره به اینکه نجوم یکی از علوم بسیار قدیمی در جهان است، گفت: حلقه مفقوده این علم توجه ناچیز دانشگاههای معتبر و انتشار کم کتابهای نجوم از سوی این گروه از ناشران است.
وی با بیان اینکه برخی مولفان در کتابهای خود به صورت قطعی به اظهار نظر درباره اندازهها و فاصلههای بین اجرام آسمانی میپردازند، گفت: این فاصلهها از اندازهای نسبی و شاید متغیر برخوردار باشد و به نظر میرسد بیان قطعی این اندازهها و فواصل به لحاظ علمی صحیح نباشد.
وارونگی مفاهیم در کتابها
عضو مرکز علوم و ستارهشناسی تهران ادامه داد: سال 1930 سیاره پلوتون کشف شد و کارشناسان در سال 2006 میلادی پس از 76 سال اعلام کرند که این جرم آسمانی سیاره نبوده و سیارک است، در حالیکه پلوتون دارای قمر است و سیارک نیست. به همین دلیل نظریههای اینچنینی نشان از وارونگی مفاهیم در میان منجمان دارد، چراکه این نظریه درباره پلوتون هنوز در کتابها درج نشده است و این امر نشان از مقاومت اهالی نجوم دارد.
تاجیک ادامه داد: مسوولان و فعالان در عرصه نجوم باید از آخرین تکنولوژیهای روز برای بیان اسرار و شگفتیهای اجرام آسمانی استفاده کنند تا علاقهمندان را به نگهداری از کائنات و لایه حیاتی اوزون ترغیب کنند.
بیان ساده شگفتیهای اسرارآمیز سیاره زمین و سیاهچالهها
این مولف در ادامه از تالیف کتاب «شگفتیهای اسرارآمیز سیاره زمین و سیاهچالهها به بیان ساده» خبر داد و بیان کرد: این کتاب در مرحله تایپ قرار دارد و در آیندهای نزدیک وارد بازار کتاب میشود.
وی درباره این کتاب گفت: در این کتاب، بیش از یک هزار موضوع متنوع درباره نجوم مانند عجایب هفتگانه جهان، زلزلهها و سونامیها در کنار آثار دانشمندان عرصه نجوم گردآوری و تالیف شده است.
نظر شما