به گفته يكي از چاپخانه داران شهر تبریز، اکنون بسیاری از امکانات حوزه چاپ به شهر قم سپرده شده است و چاپخانههای شهر تبریز از ادامه کار بازماندهاند. اتحادیه در جریان ورشکستگی چاپخانههای این شهر است اما تاکنون کاری برای آنها انجام نداده است.
وی ادامه داد: اینک بسیاری از تسهیلات و امکانات در حوزه صنعت چاپ به چاپخانهداران قمی سپرده شده است و چاپخانهداران تبریزی هم که از فعالان این حوزهاند، رو به ورشکستگیاند. حدود 30 واحد از چاپخانههای شهر برای فروش گذاشته شدهاند و اتحادیه چاپخانهداران هم از فروش آنها مطلع است.
مسوول چاپخانه ادب با بیان اینکه نرخ تورم یکی دیگر از مشکلاتی است که چاپخانهداران با آنها درگیرند، اظهار کرد: چندی پیش اقدام به خرید کاغذ و مقوا کردیم، اکنون بهای این دو کالای مصرفی چاپخانهها در بازار کاهش یافته است. اگر به چاپ اقدام کنیم ضرر خواهیم کرد و اگر چاپ نکنیم از همکارانمان عقب میافتیم.
وی در پاسخ به این سوال که «آیا در چاپخانه ادب کتاب هم چاپ میکنید؟» گفت: شهر تبریز شهر اهالی قلم و ادب است و سالانه کتابهای زیادی را به رشته تحریر درمیآورند و ما نیز آنها را به چاپ میرسانیم اما صاحبان نشر و قلم در این حوزه بودجهای را تخصیص نمیدهند. بنابراین، حدود 10 سال پیش کتابهایی برای نشر فروزش چاپ کردیم که تاکنون موفق به تسویه حساب با ناشر آن نشدهایم.
جدیری امیری پیشنهاد داد: مسوولان میتوانند با افزایش امکانات، تسهیلات، وام بانکی، تخصیص کاغذ یارانهای و فراهم آوردن فرصت تعمیر آسان دستگاههای چاپ از این صنعت حمایت کرده و نیز برای رونق آن تلاش کنند.
نظر شما