تقویم فرهنگی کلکته با سه فستیوال مختلف ادبی که پشت سرهم برگزار می شود، ماهی پربار را در آغاز سال جدید میلادی، پیش روی هندیها قرار داده است.
با وجود اینکه تمرکز اصلی تمام این جشنوارهها بر کتاب است، برگزارکنندگان مراسم ادعا میکنند هر یک از این فستیوالها به نوبه خود خاص هستند و هیچ رقابتی بین آنها صورت نخواهد گرفت.
جشنواره ادبی اپیجی کلکته که نخستین فستیوال ادبی این شهر است، از سال 2009 شروع به کار کرده و در برنامههایش فراتر از دنیای کتاب میرود و ادبیات را با فرهنگ، هنر و میراث کشور پیوند میزند. این فستیوال 6 روزه امسال از مولانا ابول کلم آزاد نخستین وزیر آموزش هند که نویسنده و محقق معروفی نیز بود تجلیل کرد. این فستیوال که دنیای کلمات را با دنیای هنر، موسیقی، تئاتر، سینما، مد، طراحی و هنرهای بصری درهم میآمیزد، با شرکت 60 نویسنده از جمله استاد امجدعلی خان، فرخ داندی نمایشنامه نویس بریتانیایی، مارک تولی روزنامهنگار سابق بیبیسی برگزار شد.
از برنامههای این جشنواره رونمایی از کتاب «پرنده بر درخت بانیان: داستان زندگی من» نوشته بینا رامانی بود که روز دوم این جشنواره رونمایی شد. این کتاب بیان کننده زندگی این فعال اجتماعی، طراح لباس و کارآفرین هندی است. مانیا باغات مدیر این جشنواره 6 روزه تاکید کرد این فستیوال با تمرکز بر زندگی زنان و جایگاه آنها در زندگی اجتماعی هند برپا شد.
از طرف دیگر، فستیوال «ملاقات ادبی کلکته» که از محل برگزاری قبلیاش یعنی نمایشگاه کتاب کلکلته بیرون رفته، در محل یادبود ویکتوریا به مدت 6 روز، از بیست و پنجم ژانویه، برگزار خواهد شد.
در مراسم افتتاحیه این جشنواره گلوریا استاینم نویسنده آمریکایی و سانکا گوش اهل بنگال حضور خواهند داشت. این فستیوال میزبان نویسندگان، متفکران و هنرمندان ملی و بینالمللی از جمله ویکرام ست، مارک تولی، محسن حمید و پیتر گادوین خواهد بود.
نظر شما