چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۸
مولفه‌های هویت ملی ایرانیان معیار جشنواره سرزمین محبوب من

منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در اختتامیه دومین جشنواره ملی ادبی سرزمین محبوب من گفت: شورای شعر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هوشمندانه هفت محور سند مولفه‌های هویت ملی ایرانیان را معیار این جشنواره قرار داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ اختتامیه دومین جشنواره ملی ادبی سرزمین محبوب من عصر امروز چهارشنبه (25 دیماه) با حضور منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، رضا عبداللهی مسوول کانون‌های ادبی کتابخانه‌های عمومی استان تهران، عباس براتی‌پور، حمید سبزواری و کامران شرفشاهی شاعران کشور در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی پارک‌شهر برگزار شد.

 عبداللهی، دبیر دومین جشنواره سرزمین محبوب من در این مراسم عنوان کرد: 2هزار 547 اثر در هفت موضوع مطرح شده در فراخوان جشنواره ملی ادبی سرزمین محبوب من به این دبیرخانه ارسال شده است.

وی درباره شاخص‌های انتخاب شعر از سوی هیات داوران برای انتخاب آثار نهایی عنوان کرد: برخورداری از سلامت زبان، ساختار و به کارگیری عناصر خیال، عاطفه، صناعات ادبی به ویژه اوزان غیرمتعارف، توجه شایسته و هوشمندانه به موضوعات ارایه شده در فراخوان جشنواره، رعایت موازین اسلامی و ملی، نوآوری‌، خلاقیت و کشف فضاهای تازه شعری، عنایت به اندیشه‌های بلند در شعر و بیان نکات ژرف‌نگرانه، از شاخص‌های تعیین آثار اشعار منتخب در این جشنواره محسوب می‌شوند. 

عبداللهی در این مراسم عنوان کرد: آثار رسیده برحسب موضوعات مطرح شده در فراخوان شامل روح معنویت، تعبد و توحید، اسلام مبتنی بر معارف قرآن و مودت اهل بیت (ع)،ولایت مداری،سرزمین ایران،زبان و خط پارسی،تمدن و تاریخ ایران،مهدویت، انتظار و رسالت تاریخی ایرانیان است.
 
وی درباره آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره در حوزه‌های مختلف گفت: سرزمین ایران 374 اثر، اسلام مبتنی بر معارف قرآن و مودت اهل بیت 346 اثر، مهدویت انتظار و رسالت تاریخی ایرانیان 350 اثر، ولایت‌مداری 281 اثر، معنویت تعبد و توحید 250 اثر، تمدن و تاریخ ایران 203 اثر و آثار خارج از موضوع جشنواره شامل 534 اثر بودند که از سوی شرکت‌کنندگان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. از بین این آثار 10 اثر به عنوان اثر برتر معرفی شدند که در این مراسم  مورد تقدیر قرار گرفتند.

دبیر دومین جشنواره ملی ادبی سرزمین محبوب من درباره اسامی نفرات برگزیده این جشنواره عنوان کرد: محسن محمدزاده از استان بوشهر نفر اول، سیدعلی اشرف شریعتمداری از لرستان نفر دوم، سیدمهدی نژاد هاشمی از خراسان شمالی به عنوان نفر سوم انتخاب شدند. 

وی افزود: محمد حسین ملکیان از اصفهان، لیلا عبدی از زنجان، زهرا جهانی از مازندران، سکینه سلمانی‌نژاد از یزد، مریم عمارلو از خراسان رضوی، ریحانه نوری از همدان و منصوره اسحق‌زاده از استان تهران در این جشنواره شایسته تقدیر شناخته شدند.

مقیمی مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم عنوان کرد: اداره کل امور فرهنگی و نهاد کتابخانه‌های عمومی در راستای ترویج فرهنگ مطالعه مفید افزایش سرانه مطالعه و تبدیل کتابخانه‌ها به مراکز مطالعه پرتردد فعالیت‌های زیادی را انجام داده‌است. اکنون 579 کانون ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور وجود دارد که 22 هزار 600 نفر از جوانان در این کانون‌های ادبی به آموزش و تولید اثر ادبی مشغول هستند.

وی عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکنون 6 هزار برنامه فرهنگی و هنری در قالب نشست‌های ادبی، جلسات نقد و بررسی کتاب و سیرهای مطالعاتی در کانون‌های ادبی کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار کرده است.

مقیمی درباره اهداف جشنواره سرزمین محبوب من عنوان کرد: در راستای تأکید مقام معظم رهبری بر تقویت زبان و ادب فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اقدام به برگزاری این جشنواره کرد.

واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم عنوان کرد: سرزمین محبوب من اسم زیبایی است که از سوی شورای شعر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور انتخاب شده است. هشت سال پیش شورای فرهنگ عمومی مصوبه سند مولفه‌های هویت ملی ایرانیان را تصویب کرد و 7 مولفه برای آن در نظر گرفته شد.

واعظی گفت: به دنبال تصویب این مصوبه کارهای علمی و تاریخی زیادی در راستای این موضوع شکل گرفت که جدی‌ترین کار از سوی استاد موسی نجفی بود. این استاد از منظر تاریخی 7 مولفه این مصوبه را در 4 مقطع قبل از اسلام، دوران اسلامی، از صفویه تا انقلاب اسلامی و در دوران انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار داد.

واعظی عنوان کرد: خلاقیت‌ هنرمندانه شورای شعر نهاد کتابخانه‌های عمومی این بود که اعلام کرد در چارچوب 7 مولفه این مصوبه آثار شاعران وارد این جشنواره شود.

وی اظهار کرد: تاریخ بشریت مدیون تاریخ کشور ایران است. تاریخی که سراسر علم و معرفت و معنویت و شعر و ادب است و جهان مدیون مردم این سرزمین است. مردم انقلاب اسلامی امروز یک تنه در مقابل همه سختی‌ها، استکبار، کفر و الحاد ایستاده‌اند. در دوران دفاع مقدس همه مردم این سرزمین یک بسیجی بودند که به مبارزه کفر و ستم رفتند اما امروز ایستادگی هنرمندان مطمع نظر است زیرا امروز جنگ فرهنگی و رسانه‌ای است. پس هنرمندان باید بسیج شوند برای مقابله با این جنگ فرهنگی.

وی عنوان کرد: ایران کشوری بوده است که در طول تاریخ خداپرست بوده و حتی در دوران قبل از اسلام یک بت هم در این سرزمین کشف نشده است و همواره درون مرزهای این سرزمین آموزه‌های اسلام ترویج شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها