پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۵
کتابخانه‌ای با 450 جلد کتاب چاپ سنگی و 40 جلد نسخه خطی

حسین پایدار، رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردکان استان یزد درباره کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی گفت: بخش نسخ خطی کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی با 20 میلیون تومان اعتبار همزمان با دهه فجر افتتاح می‌شود.

پایدار در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: این کتابخانه سال 1354 در حوزه علمیه اردکان شکل گرفت و سپس در سال 1372 به ساختمانی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخته شده بود، منتقل شد. 
 
وی اظهار کرد: کتابخانه آیت الله فاضل اردکانی پیش از انقلاب اسلامی تاسیس شد. این عالم یکی از مجتهدان زمان خود بود که در کربلا درس خواند و همان جا به خاک سپرده شد و به همین دلیل این کتابخانه از سوی امام جمعه اردکان، به نام آیت الله فاضل اردکانی نامگذاری شد.

پایدار عنوان کرد: این کتابخانه بعد از منفک شدن کتابخانه‌ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی با همین نام به صورت مستقل در این ساختمان به فعالیت پرداخت.

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردکان گفت: این کتابخانه اکنون هزار و 500 نفر عضو فعال و بیش از 40 هزار جلد کتاب دارد و بخش نسخ خطی به زودی در این کتابخانه راه‌‌اندازی می‌شود. محور موضوعات نسخه‌های چاپ سنگی این کتابخانه دین است و قدمت آن‌ به دوران قاجار باز می‌گردد.

پایدار با اشاره به راه‌اندازی بخش نسخ خطی کتابخانه آیت آلله فاضل اردکانی همزمان با دهه فجر عنوان کرد: اکنون 450 جلد کتاب چاپ سنگی و بیش از 40 جلد نسخه خطی در کتابخانه مرکزی شهرستان اردکان وجود دارد. این کتاب‌ها از ابتدای تاسیس در این کتابخانه موجود بود اما به دلیل نداشتن فضای مناسب و احتمال از بین رفتن این آثار تصمیم گرفته شد بخش جداگانه‌ای برای نگهداری نسخ خطی افتتاح شود.

وی درباره هزینه راه‌اندازی بخش نسخ خطی کتابخانه آیت‌الله فاضل اردکانی عنوان کرد: این بخش با 20 میلیون تومان اعتبار راه ‌اندازی شد و همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردکان گفت: آثار کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی تمام موضوعات شامل ادبیات، دین، علوم اجتماعی، اصول و فقه را دربرمی‌گیرد. این کتابخانه  40 هزار نسخه کتاب دارد.

وی عنوان کرد: بخشی از کتابخانه‌ آیت‌الله فاضل اردکانی با نام علما و نویسندگان اردکانی نامگذاری شده که 60 عنوان کتاب از نویسندگان اردکانی را در خود جای داده است. همچنین این کتابخانه بخش کودک بسیار مجزایی دارد که شامل دو هزار و 700 جلد کتاب و بازی‌های فکری و رایانه‌ای است.

پایدار درباره نوادگان آیت آلله فاضل اردکانی گفت: متاسفانه اطلاعات دقیقی از زندگینامه آیت الله فاضل در اردکان وجود ندارد زیرا این عالم در کربلا عمر خود را سپری کردند و همان جا به خاک سپرده شدند به همین دلیل از نوادگان این شخصیت آگاهی کافی وجود ندارد. 

رییس کتابخانه عمومی شهرستان اردکان درباره اهدای کتاب به کتابخانه عمومی آیت‌الله فاضل اردکانی اظهار کرد: آیت الله خاتمی، امام جمعه شهرستان اردکان از سال 1355 تا 1362 بیش از 700 جلد کتاب را به این کتابخانه اهدا کرده است.

وی با اشاره به اهدای هزار و 500 جلد کتاب به کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی گفت: دکتر محبوبی، استاد دانشگاه اردکان کتابخانه شخصی خود با هزار و 500 جلد کتاب را به کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی اهدا کرد.

پایدار درباره بخش‌های مختلف این کتابخانه عنوان کرد: این کتابخانه با هزار و 370 متر مربع زیربنا دارای مخزن، سالن مطالعه، بخش نشریات و کودک و نوجوان است. این کتابخانه از ساعت هشت صبح تا 20 در مرکز شهرستان اردکان آماده خدمت رسانی است.

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردکان درباره بیشترین زمان استفاده از کتابخانه عمومی آیت الله فاضل اردکانی از سوی مراجعه کنندگان گفت: دی، خرداد، بهمن و تیرماه از ماه‌هایی هستند که این کتابخانه با ترافیک مراجعه‌کننده روبه رو است. دانشجویان و دانش آموزان بیشترین قشر مخاطبان این کتابخانه هستند که بیشتر به دلیل کنکور و درس‌های دانشگاهی به این کتابخانه مراجعه می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به بخش پژوهش کتابخانه آیت الله فاضل اردکانی عنوان کرد: در این کتابخانه بخش مرجع بزرگی فراهم است که در تمام استان کم نظیر است زیرا یک نسخه از کتاب‌های مرجع کتابخانه‌های کل شهرستان‌ها در این کتابخانه وجود دارد و بخش پژوهش و تحقیق کاملی برای محققان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها