دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳
پایان سال 92 با آثار ابن‌سینا‌شناسی

شش عنوان کتاب با موضوع ابن‌سیناپژوهی تا پایان امسال منتشر خواهند شد.

توکل دارایی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بو‌علی سینا، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد:‌ تا پایان سال 92، چهار عنوان کتاب ابن‌سیناپژوهی، از سوی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا که یک نهاد ملی و بین‌المللی است، منتشر می‌شود.

وی افزود: از مجموعه کتاب‌های ابن‌سینا‌پژوهی بنیاد تاکنون جلد نخست کتاب «قانون» به زبان عربی تصحیح و شهریورماه امسال به چاپ رسیده است.

دارایی با اشاره به این‌که بنیاد بوعلی سینا با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مقالات و آثار بوعلی سینا را برای انتشار در قالب یکی دیگر از آثار این مجموعه گردآوری کرده‌اند، گفت: این کتاب که شامل مقالات همایش بین‌المللی بوعلی سینا در سال 83 و مجموعه مقالات سفارشی داخلی و خارجی است، به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی چاپ خواهد شد.

ماخذشناسی ابن‌سیناپژوهی در راه است
مسعود رضوی، پژوهشگر ابن‌سینا‌شناسی نیز از انتشار کتاب «نامه بوعلی» که مجموعه‌ای از مقالات درباره ابن‌سینا است و همچنین «ماخذشناسی ابن‌سیناپژوهی» شامل اطلاعات پایداری درباره ابوعلی سینا، حاصل تلاش جمعی از محققان این حوزه خبر داد.

وی بیان کرد: کتاب «نامه بوعلی» شامل مجموعه مقالات به‌صورت تالیف و ترجمه به همراه چهار گفت‌وگو در زمینه‌های مختلف اندیشه‌های ابن‌سینا است که به زودی منتشر می‌شود. در این کتاب تلاش شده است اطلاعاتی درباره ابن‌سینا از سراسر جهان جمع‌آوری شود و به پرونده‌ای برای ابن‌سیناپژوهی تبدیل شود.

رضوی هدف از تهیه این کتاب را تدوین مرجعی برای محققان ابن‌سیناپژوه در جهان عنوان کرد.

عضو هیات تحریریه مجله حکمت و معرفت ادامه داد: کتاب «ماخذشناسی ابن‌سیناپژوهی» به همت برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد فلسفه که مسلط به زبان‌های خارجی هستند، جمع‌آوری می‌شود و با نظارت علمی غلامرضا دادخواه منتشر خواهد شد.

رضوی با اشاره به این‌که برخی از این مقالات از کتاب مهمی از جمله «قبل و بعد از ابن سینا» استخراج شده‌اند، افزود: این اثر مهم درباره ابن‌سینا به قلم «دیوید رایزمن» در سال 2003 تدوین شده که هیچ‌گاه به فارسی ترجمه نشده است و ما تلاش کرده‌ایم در این کتاب برخی از مقالات آن‌را به فارسی ترجمه کنیم.

این پژوهشگر ادامه داد: گفت‌و‌گو با سیدحسین نصر در مطلبی با عنوان «اهمیت ابن‌سینا در تاریخ علم» و همچنین گفت‌وگو با کامران فانی با عنوان «وضعیت ابن‌سینا‌پژوهی در ایران» از جمله بخش‌های این اثر به‌شمار می‌آیند.

رضوی گفت: گفت‌وگو با دکتر کریم مجتهدی با عنوان «خوانش و ترجمه ابن‌سینا در غرب» و مصاحبه با ان‌شاءالله رحمتی با عنوان «هانری کربن، ابن‌سینا و کشف حکمت مشرقی ابن سینا» از دیگر گفت‌وگوهایی هستند که در این کتاب آورده شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها