«زوال شهری» نوشته «دیوید کلارک» با ترجمه گروهی از مترجمان منتشر شد. در این کتاب زوال شهرهای انگلیس برپایه مطالعات جغرافیای شهری از آغاز قرن بیستم مطالعه و بررسی شده است.
«زوال شهری» که برای دانشجویان تهیه شده، با نگاهی جامع بر ماهیت و علل زوال شهری در انگلستان پرداخته و با رویکردی آموزشی نوشته شده است. این کتاب با ارایه تحلیلهای جامع و مستدل و با بهرهگیری از آمار، نمودارها، نقشهها و منابع متعدد، اثری بهشمار میرود که برای نخستینبار با این موضوع به بازار کتاب میآید.
«جمعیتزدایی شهری»، «زوال اقتصادی شهرها»، «سازماندهی مجدد دولت شهری»، «کاهش قدرت شهرها» و «برنامهریزی برای زوال شهری» فصلهای اصلی کتاب را تشکیل میدهند. مسایلی چون جامعیت، ارایه تحلیل موشکافانه و علمی از تجربه زوال شهری در انگلیس از نظر مطالعات جمعیتی، اقتصادی، مدیریتی، سیاستی و آیندهنگری آن را بهعنوان منبعی معتبر در مطالعات شهری و منطقهای برای علاقهمندان مطالعات شهرشناسی کرده است.
در مقدمه مترجمان کتاب آمده است: «شکلگیری مباحث مربوط به زوال شهری به شکل کنونی آن از دهههای پایانی قرن نوزدهم آغاز شده، زمانی که رشد گسترده جمعیت شهری در کنار سرمایهداری صنعتی قرار گرفت و زمینهساز شکلگیری محلههای فقیرنشین شهری و خطرات اخلاقی شد. در جریان تحولات شهری از آغاز قرن بیستم دگرگونی زیادی در سیستم و ساختار شهرها (بهخصوص در آمریکای شمالی و اروپای غربی) به وقوع پیوسته است که در چارچوب مکانیزم تازهای بهنام شهرگریزی یا واگرایی شهری آشکار شده و شکل تازهای از نظم فضایی را به وجود آورده است.»
چاپ نخست «زوال شهری» نوشته «دیوید کلارک» با ترجمه احمد زنگانه، بهاره جانه، ابوالفضل زنگانه و الهام امیرحاجلو در 224 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد خوارزمی به بازار کتاب راه یافته است.
نظر شما