یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۳
دکتر حبیبی مردی فراجناحی است

سیدعباس صالحی در مراسم قدرداني از برگزیدگان بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل اظهار کرد: از گذشته تاکنون بارها درباره مدنظر قرارگرفتن مسایل جناحی در انتخاب جوایز کتاب سال و فصل صحبت هایی شده بود. اما با انتخاب نجفقلی حبیبی فردی فراجناحی در جایگاه انتخاب کتاب فصل و کتاب سال قرار گرفت./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی با تشکر از زحمات خانه‌کتاب در برگزاری جایزه کتاب گفت: خانه کتاب با همه فراز و فرودها در سال‌های گذشته، مشعل فکر و اندیشه را در این خانه حفظ کرده‌است و این مشعل دست به دست شد تا به دست ما رسید. از زحمات آقای شجاعی و اوجبی و دیگر کسانی که در این سالها بدون منت به کار پرداختند تشکر می‌کنم. همچنین از آقای دکتر حبیبی که منتی بر سر ما نهاد و دبیر علمی کتاب سال و دیگر جشنواره‌های مختلف را برعهده گرفت نیز تشکر می‌کنم. او با این کار خیال ما را راحت کرد زیرا از گذشته تا به امروز بارها درباره این موضوع بحث‌هایی مطرح شده بود و با انتخاب ایشان فردی فراجناحی در جایگاه انتخاب کتاب فصل و کتاب سال قرار گرفت. 
 
جوایز فصل و کتاب سال باید رسانه‌ای شوند
 
وی افزود: جایزه کتاب فصل راه افتاد تا مسیر را برای انتخاب کتاب سال هموار کند. اما این جایزه برای خود اهدافی را داشت که من به برخی از آنها اشاره می‌کنم.  نخست با برگزاری این جایزه قرار بود تجلیلی از اهالی فکر و اندیشه صورت بگیرد. در بیست و شش دوره گذشته این موضوع اتفاق افتاده‌است اما این هدف وقتی تحقق کامل پیدا می‌کند که محدود به یک جلسه نشود و بازتاب رسانه‌ای آن بیشتر شود. برای این مهم باید برنامه‌های جدی‌تری را تعبیه کرد. جلساتی از این قبیل اگرچه مفید هستند اما زمانی همه تلاش نویسندگان به بار می‌نشیند که این امر استمرار پیدا کند. جشنواره کتاب فصل باید فرصتی را فراهم کند تا فضای رسانه‌ای و مکتوب ما بتواند با فضاهای خوب و پاک فکری آشنایی پیدا کند. این موضوع، یکی از نکاتی است که باید اقداماتی برای آن انجام شود و مقدمات آن به اجرا درآید. 
 
کتاب فصل جایگاهی برای رصد فعالیت‌های فرهنگی است
 
معاون امور فرهنگی در ادامه گفت: پس از آن، ترسیم وضع و روند تولید فکر و اندیشه در یک فصل از موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود. یعنی جایزه کتاب فصل نقش یک رصدگاه را دارد که به ما نشان دهد  در کجا قرار داریم و نسبت به سال‌های گذشته چه اوج و فرودهایی داشته‌ایم. منظور ابعاد کمی نیست، بلکه نگاه کیفی از اهمیت برخوردار است. شاید بهتر باشد که داوران با  نگاه کیفی به حوزه‌ها نظر کنند و به‌يقين این اتفاق می‌تواند خبرهای خوبی برای مولفان و نویسندگان باشد.
 
صالحی تحلیل اوج و فرودهای انتشار کتاب را سومین هدف برگزاری جوایز کتاب خواند و گفت: ما باید تلاش کنیم در هر فصل نقاط اوج و فرود خود در حوزه‌های مختلف را تحلیل و بررسی کنیم. خانه کتاب باید به طرف آن برود که برخی  مساله‌ها را تحلیل کند و پس از تحلیل آنها به تصمیم‌گیری بپردازد. این سه حوزه، مواردی هستند که می‌توان از کتاب فصل انتظار داشت و خانه کتاب باید به آن بپردازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها