سه‌شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۴
نقاط ضعف و قوت آثار مولفان اعلام مي‌شود

نجفقلی حبیبی،‌ دبیر علمی کتاب سال و کتاب فصل جمهوری اسلامی گفت: نقاط ضعف و قوت کتاب‌هایی را که به مرحله نیمه نهایی رسیده‌اند به مولفان و ناشران اعلام می‌کنیم./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، نجفقلی حبیبی،‌ دبیر علمی کتاب سال و کتاب فصل جمهوری اسلامی، ‌درباره این دوره از جایزه ادبی کتاب فصل اظهار کرد: مجموع داوری‌ها در دوره‌هاي پيشين خوب بود و در دوره بیست‌وششم تاکید شد که در بررسی کتاب‌ها ملاحظات سیاسی انجام نگیرد.

حبیبی درباره معیار‌های داوری و تغییر آن در دوره‌های بعدی این جایزه ادبی گفت: آیین‌نامه داوری‌ها مکتوب است و اگر تغییراتی مدنظر باشد در دور‌های بعد اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: در بررسی و داوری مجموعه کتاب‌های فصل و کتاب سال بزرگانی جمع شده‌اند و یکی از نتایجی که از این کار پُر زحمت و بزرگ می‌توان گرفت، آن است که به نویسندگان و اهل قلم ضعف‌ها و قوت‌های کارشان را تذکر دهیم تا با این آموزش علمی کتاب‌ها از نظر سطح کیفی رشد و ارتقا پیدا کنند. مسایلی در بررسی داوری‌ها مورد توجه من است و امیدوارم که هیات علمی،‌ داوران و مجموعه اجرایی به انجام آن کمک کنند. امیدوارم داوران ضمن تبیین نقاط مثبت، نقاط ضعف این آثار را هم بنویسند تا بتوانیم مشکلات کتاب بررسی شده را به مولف اطلاع دهیم.

دبیر علمی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در توضیح اجرایی بودن این نظر برای همه کتاب‌های ارسالی به دبیرخانه جایزه کتاب فصل گفت: این طرح در ابتدا برای کتاب‌هایی که به مرحله نیمه نهایی راه می‌یابند قابل اجراست تا به آن‌ها تذکر داده شود که خوبی کتاب‌ها چه بوده که به مرحله نیمه نهایی رسیده‌اند و چه ضعف‌هایی داشته‌اند که به مرحله نهایی نرسیده‌اند. هر فردی که بتواند کمکی به طرح کند به یقین باعث خواهد شد تا سطح علمی کشور ارتقا پیدا کند، این مساله برای بحث فرهنگی کشور بسیار مهم است.

حبیبی ادامه داد: عده‌ای از نویسندگان زحمت می‌کشند اما چون از مقررات بی‌خبر هستند، کتاب‌های آن‌ها از چرخه داوری مراحل نهایی کنار گذاشته می‌شود. گوشزد کردن این نکات خوب است، البته از داوران محترم و دیگر فعالان حوزه نشر انتظار داریم در این زمینه پیشنهادها و نظریات خود را از طریق روابط عمومی خانه کتاب در اختیار ما قرار دهند.

وی در توضیح این‌که کتاب‌های منتخب بعد از معرفی باید توسط متولیان خبری مورد توجه قرار بگیرند گفت: متولیان خبری باید در انعکاس کتاب‌ها زحمت بیشتری بکشند و توضیحات بیشتری درباره فضیلت‌های کتاب منتخب و کارهای مولف تهیه کنند که این اتفاق منجر به بالا رفتن تیراژ کتاب‌ها می‌شود.

حبیبی در ادامه در توضیح اهمیت کار ناشران برای انتخاب شدن به عنوان کتاب فصل افزود: بخشی از نمره‌هایی که به کتاب داده می‌شود به موضوع جلد و صحافی و زیبایی‌های کتاب بازمی‌گردد که انجام این امر بر عهده ناشر است. در اینجا باید به ناشر هم تذکر داده شود که نشر خوب چه ویژگی‌های دارد. این ویژگی‌ها هم باید دسته‌بندی شود و در اختیار ناشران و مولفان قرار بگیرد تا اگر ناشری کوتاهی کرد توجه به این مسایل از سوی مولف به وی گوشزد شود. تمام این موارد در بالا بردن کیفیت کتاب اثر گذار است.

در بیست‌و‌ششمین دوره جایزه کتاب فصل چند عنوان کتاب منتشر شده مورد ارزیابی قرار گرفت که از آن میان 185 اثر به مرحله دوم داوری‌ها راه یافتند. شمار آثار داوری شده در این دوره به تفکیک موضوعات به‌این قرار است: کلیات 59، فلسفه و روانشناسی 202، دین 530، ‌علوم اجتماعی 801، زبان 81، علوم خالص 126، علوم کاربردی 578، هنر 216، ادبیات 544، تاریخ و جغرافیا 355 و کودک و نوجوان 513 عنوان.

پس از انجام دور نخست داوری‌ها 10 اثر برگزیده شدند که 6 اثر در بخش تالیف، دو عنوان در بخش ترجمه و دو کتاب هم در بخش تصحیح هستند. همچنین 30 اثر نیز شایسته قدردانی شناخته شدند که از میان آن‌ها 15 اثر تالیفی، 14 اثر ترجمه و یک اثر در بخش تصحیح قرار دارد.

به کتاب‌های برگزیده پنج سکه و کتاب‌های ستوده‌شده، سه سکه اهدا خواهدشد. آیین پایانی بیست‌و ششمین دوره جایزه کتاب فصل  ازساعت 15 و سی دقیقه یکشنبه هشتم دیماه 92 در سرای اهل قلم به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، شماره 2، سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها