لاله افتخاری در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: کاغذ یکی از اصلی ترین مواد اولیه صنعت چاپ است و باید با وجود جوانان خلاق و مبتکر بتوانیم کاغذی با بهترین کیفیت و ماندگاری زیاد در برابر رطوبت و در عین حال کم حجم تولید کنیم.
وی درباره حل مشکل کاغذ در صنعت چاپ و نشر کشور با توجه به مشکل گرانی آن گفت: مخترعان ایرانی به دلیل مشکل تحریم ها و گرانی کاغذ؛ محصولی صددرصد ایرانی را تولید کردند. در دوران وزارت سید محمد حسینی، نامهای از سوی کمیسیون برای استفاده از این کاغذ به وزارتخانه ارسال شد، اما از سوی وزارت ارشاد پیگیری نشد.
افتخاری افزود: استفاده از کاغذ داخلی و حل مشکل آن بستگی به نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و باید دید علی جنتی چه برنامه ای برای حل مشکل کاغذ دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای این کمیسیون برای ارتقای جایگاه صنعت چاپ و افزایش شمارگان کتاب گفت: بخش دولتی نباید رقیب بخش خصوصی باشد و استعدادهای آنها را هدر دهد. باید بستری فراهم شود تا از طریق ایجاد تسهیلاتی مانند تعلقگرفتن وامهایی با بازدهی مناسب یا معافیت های مالیاتی از چاپ و تولید این کالای های فرهنگی حمایت شود.
عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: اجرای بیمه بخشهای خصوصی و بهینه سازی دستگاه های چاپخانه ها از دیگر مواردی است که در کنار اعطای تسهیلات و معافیت مالیاتی باید فراهم شود.
وی در پاسخ به این پرسش که «کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی چه برنامه ای برای بروز رسانی، نوسازی و تجهیز دستگاه ها و مواد اولیه صنعت چاپ دارد؟» گفت: این کمیسیون آمادگی دارد در این زمینه صنعت چاپ را حمایت کند اما هنوز ردیف بودجه مستقلی برای این پشتیبانی لحاظ نشده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای تسهیل ورود دستگاهها و مواد اولیه صنعت چاپ از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مشکل بسیاری از چاپخانه داران این است که نمی توانند با ارز دولتی مواد اولیه و ماشین آلات وارد کنند و درصورت وارد کردن آن ها با این ارز، دستگاههای به روز و نو وارد نمی شود.
افتخاری افزود: در برخی موارد بسیاری از ماشین آلات صنعت چاپ که در حال حاضر از کشورهای خارجی خریداری می شود، دستگاههایی هستند که چندین سال از آنها استفاده شده است. در حالی که ما جوانانی داریم که بسیار جلوتر از دنیا حرکت می کنند، فکر و ایده خلاق دارند و میتوانند کشور را در ساخت مواد اولیه، صنعت چاپ و ماشین آلات یاری دهند.
افتخاری با تاکید بر اینکه باید زمینه های تعامل میان بخش خصوصی و دولتی فراهم شود، گفت: راهکار مشخص کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای صنعت چاپ کشور تشکیل کارگروه مشترک دولت، بخش خصوصی و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، زیرا برخی از قانون ها هنوز معطل مانده است و اجرای دقیق قوانین بهترین راهکار برای پیشبرد این صنعت است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بحث خصوصی سازی یک ایده جامع است که باید سر جای خودش دنبال شود اما متاسفانه اصل 44 در کشور ناقص اجرا شده است و تشکیل کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی برای حمایت از بخش خصوصی بوده است.
افتخاری افزود: فراکسیون حمایت از نخبگان، مخترعان و دانشمندان و کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی در صدد کمک به بخش خصوصی از طریق تصویب مصوبات لازم است.
چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸
نظر شما