دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۴
محدودیتی برای شایستگان تقدیر «یوسف» وجود ندارد

رحیم مخدومی، دبیر علمی جشنواره ادبی یوسف پس از تشریح نحوه برگزاری و داوری این جشنواره گفت: امسال محدودیتی برای انتخاب اثر شایسته تقدیر داستان‌های کوتاه دفاع مقدس وجود ندارد و اگر 20 اثر هم شایسته تقدیر باشند، به هر یک، مبلغ هدیه تعلق قرار خواهد گرفت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رسانه‌ای ششمین جشنواره ادبی داستان کوتاه دفاع مقدس (جایزه ادبی یوسف) پیش از ظهر امروز، دوشنبه 25 آذر 92 در ساختمان راهیان نور بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شد.

در این نشست، ابتدا رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار به تاسیس این جایزه ادبی در سال 1385 اشاره کرد و گفت: گروهی از فعالان ادبیات کشور این جایزه را با مدیریت مرحوم امیرحسین فردی راه‌اندازی کرده‌اند که به معرفی چهره‌های جوان و مستعد بسیاری در عرصه قصه‌نویسی دفاع مقدس انجامید.

گلعلی بابایی درباره نام این جایزه اظهار کرد: شهید «یوسف ملک‌شامران» که این جشنواره به نام او شکل گرفت، از بسیجیان نویسنده بود که غیر از عرصه دفاع مقدس دستی هم به قلم داشت و در عملیات الی بیت‌المقدس به شهادت رسید. این جشنواره نیز به دلیل تجلیل این نویسنده بسیجی به نام او برگزار شد و امیدواریم از این پس نیز به صورت سالانه و دو سالانه ادامه پیدا کند. آیین پایانی ششمین دوره این جشنواره ادبی در آخرین هفته بهمن 92 برگزار می‌شود.

سپس دبیر علمی جشنواره ادبی «یوسف» با ابراز امیدواری از این که نام شهید ملک‌شامران از مظلومیت درآید و به جامعه ادبی کشور شناسانده شود، گفت: نام جایزه ادبی یوسف، یادآور یوسف پیامبر در قرآن است که نماد داستان در قرآن کریم محسوب می‌شود. امید داریم این هم‌نامی بر رونق جشنواره ادبی«یوسف» نیز بیفزاید.

رحیم مخدومی در ادامه درباره دلیل‌های برگزیدن دلیل برگزارکردن جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس افزود: این قالب ادبی سرعت عمل قابل توجهی دارد. با شتاب تولید و نقد می‌شود. بنابراین، می‌تواند جریان‌سازی ادبی کند.

دبیر علمی جشنواره ادبی «یوسف» با بیان این‌که داستان کوتاه در مقایسه با داستان بلند و رمان مستمسک خوبی برای ارتباط با مخاطبان ادبیات است، تصریح کرد: بسیاری از داستان‌نویسان صاحب‌نام دفاع مقدس هم در سال‌های دور از همین جشنواره به جامعه ادبی کشور معرفی شده‌اند. این امر از دستاورد‌های جایزه ادبی یوسف است که توانسته در سال‌های گذشته جریان‌سازی کند.

مخدومی درباره نحوه برگزاری ششمین جایزه ادبی یوسف توضیح داد: نویسندگان تا پایان آذر 92 مهلت دارند آثارشان را به دبیرخانه ارسال کنند. همانند دوره گذشته امسال نیز در دو بخش آثار تولیدی و آثار چاپی (کتاب) داستان‌های کوتاه دفاع مقدس پذیرفته می‌شوند. کتاب‌هایی که از دوسال گذشته در این زمینه منتشر شده‌اند در این جشنواره داوری خواهند شد.

دبیر علمی جشنواره ادبی «یوسف» با بیان این‌که جشنواره یوسف با هدف نادیده نگرفتن آثاری که ممکن است در این جشنواره شرکت نکرده باشند، با 70 ناشر ارتباط گرفته است، گفت: تاکنون 72 کتاب از این راه به دبیرخانه جشنواره راه یافته است که از میان آن‌ها 64 عنوان کتاب به موضوع دفاع مقدس مرتبط و 533 اثر داستانی از میان آن‌ها استخراج شد که مراحل داوری را سپری می‌کنند. داوری داستان‌های کوتاه رسیده به جشنواره تا پایان آذر 92 ادامه دارد و احتمال تمدید مهلت ارسال آثار نیز کم است.

وی همچنین ادامه داد: در بخش تولیدی تاکنون 380 داستان از 180 نویسنده به دبیرخانه رسیده است که به یقین این آثار در هفته پایانی جشنواره بیشتر هم خواهند شد و در انتظار دو برابر شدن داستان‌های کوتاه ارسالی هستیم. البته داستان‌های کوتاهی که در دوره‌های پیش شرکت کرده و مقامی نیاورده باشند نیز در این جشنواره ارزیابی می‌شوند.

به گفته مخدومی در بخش آثار منتشر شده، خسرو باباخانی به عنوان سرداور و محمدعلی قربانی، محمدرضا شرفی خبوشان، راضیه تجار و جهانگیر خسروشاهی به عنوان داور انتخاب شدند. همچنین، در بخش آثار تالیفی نیز عباس جعفری مقدم به عنوان سرداور و محمدحسن ابوحمزه، احمد شاکری، کامران پارسی‌نژاد، فیروز زنوزی جلالی و محسن پرویز  به همراه خانم سامانی به عنوان داور حضور دارند.

دبیر علمی جشنواره ادبی «یوسف» با اشاره به ضرورت رهانکردن آثاری که در دوره‌های گذشته حائز رتبه شده بودند گفت: کتابی با موضوع نقد و بررسی آثار پنج دوره گذشته این جایزه ادبی منتشر خواهد شد. در این اثر 17 داستان کوتاه برگزیده در پنج دوره گذشته شامل آثار تولیدی و چاپی که به کوشش گروهی به مدیریت محمدرضا سرشار مورد نقد و بررسی قرار گرفته‌اند، منتشر می‌شوند. این اثر در آین پایانی جشنواره ششم رونمایی خواهد شد.

جوایز جشنواره آخرین موضوعی بود که مخدومی به آن اشاره کرد و توضیح داد: در بخش آثار چاپی نفر اول، سه میلیون تومان و نفرات دوم و سوم به ترتیب دو و یک میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد. در بخش آثار ارسالی نیز نفر اول، سه میلیون تومان و نفر دوم، دو میلیون و 500 هزار تومان و سومین برگزیده دو میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین محدودیتی برای انتخاب اثر شایسته تقدیر وجود ندارد و اگر 20 اثر هم شایسته تقدیر باشند، به هر یک، 800 هزار تومان هدیه تعلق قرار خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها