آزادیان با گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران( ایبنا)، عنوان کرد: این کتابخانه با 78 عضو نابینا و 25 عضو کم بینا فقط 15 جلد کتاب بریل اهدایی دارد که شامل قرآن، تفسیر و نهج البلاغه است و تامین آثار بیشتر با سمهیه از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضروری است.
وی افزود: بر اساس توافق اداره کتابخانههای عمومی این شهرستان با انجمن خیران کتابخانهساز قرار است درصورت به نتیجه نرسیدن و دریافت نکردن کتابهای بریل از سوی نهاد و اداره کتابخانههای عمومی این شهرستان، این منابع با اعتبار 10 میلیون تومان برای این کتابخانه خریداری شود.
رییس کتابخانههای عمومی شهرستان چالوس درباره خدمات ارایه شده به نابینایان و کم بینایان در این کتابخانه گفت: کتابخانه عمومی بقیهالله شهرستان چالوس از طریق عضویت رایگان به اعضای نابینا و کم بینا، امکانات لازم رابرای آنها فراهم میکند و خدمات ویژه این بخش همراه با تامین حق عضویت رایگان از سوی انجمن خیران کتابخانه ساز این شهرستان فراهم شده است.
وی با اشاره به مبلغ عضویت شش هزار تومانی کتابخانه برای بخش نابینایان گفت: این کتابخانه با سه دستگاه رایانه، مجهز بودن به نرم افزار نوید که امکان جستو جوی کتاب و منابع را برای نابینایان از طریق رایانه فراهم میکند و همچنین دستگاه بهدید که امکان درشتنمایی منابع و کتابهای بریل را برای کم بینایان فراهم میکند، منابع مناسبی برای این قشر فراهم کرده است.
آزادیان درباره برنامههای جنبی دیگری که از سوی این بخش در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، عنوان کرد: بخش نابینایان این کتابخانه با برپایی مسابقههای کتابخوانی در قالب آثار گویا اقدام به برگزاری برنامههای جنبی فرهنگی برای این قشر میکند. این مسابقهها شامل بازخوانی محتوای منبع گویا و پرسش شفاهی از این لوحهای فشرده است.
رییس کتابخانه عمومی شهرستان چالوس با اشاره به اهدای 15 جلد کتاب بریل مرجع که شامل کتابهای تفسیر قرآن هستند، اظهار کرد: 30 آبان ماه امسال سه زن فرهنگی ساکن این شهرستان که نابینا هستند، 15 جلد کتاب مرجع را که شامل قرآن همراه با تفسیر است به این کتابخانه اهدا کردند.
وی افزود: بر اساس نقل قول این اهداکنندگان، هر جلد از این کتابها 15 سال پیش، 15 هزار تومان خریداری شده است و اکنون بهای هر جلد آن 50 هزار تومان است. این آثار شامل 10 قرآن و پنج نهجالبلاغه بود که هر جلد از آنها دو تا سه هزار صفحه حجم دارند.
آزادیان با اشاره به وجود هزار و 38 لوح فشرده در این کتابخانه گفت: کتابخانهها از نظر منابع کتابهای گویا در وضعیت مطلوبی قرار دارند اما کتابهای بریل است که باید با سهمیه مشخص از سوی نهاد کتابخانههای عمومی ارسال شود تا این بخشها با تجهیز امکانات نرمافزاری، سختافزاری و منابع گویا بتوانند به اعضای نابینا و کم بینای خود خدمترسانی کنند.
وی با بیان اینکه اکنون سه کتابخانه در شهرستانهای بهشهر، ساری و چالوس دارای بخش نابینایان هستند، اظهار کرد: متاسفانه سازمان بهزیستی استان مازندران در زمینه تامین منابع نرمافزاری و سختافزاری کتابخانه ها اعتباری را در نظر نمی گیرد و حداکثر امکان تردد این گروه را در سطح معابر شهری آسانتر را میکند.
آزادیان با تاکید بر نیاز کتابخانههای عمومی به کتابهای بریل اظهار کرد: نابینایان برای آموزش درسهای خود باید ابتدا کتابهای بریل آموزشی را تعلیم ببینند. پس این منابع ابتدا در سطح آموزشی و سپس عمومی باید در کتابخانههای موجود باشد.
وی با بیان اینکه نابینایان باید از سطح ابتدایی با کتابهای بریل آشنا شوند، عنوان کرد: استفاده از کتابهای بریل بسیار مهمتر از منابع گویاست زیرا این منابع برای یادگیری نابینایان در کتابخانههای عمومی بیشتر مورد نیاز است و با توجه به این نیاز، باید بتوان حداقل منابع آموزشی این قشر در کتابخانهها تامین شود.
رییس کتابخانههای عمومی شهرستان چالوس با اشاره به وجود 36 هزار جلد و 32 هزار عنوان کتاب در کتابخانه عمومی بقیهالله این شهرستان گفت: شهرستان چالوس دارای پنج کتابخانه نهادی است و در کل هشت هزار نفر عضو کتابخانههای این شهرستان هستند.
وی با اشاره به معرفی دو عضو کتابخوان نابینا در سطح استانی و شهرستانی گفت: یکی از اعضای نابینای این کتابخانه با خواندن 68 لوح فشرده در سطح استانی به عنوان کتابخوان نابینای نمونه و عضو دیگر با مطالعه 15 جلد کتاب بریل و منابع گویا به عنوان کتابخوان برتر در سطح شهرستانی معرفی شدند.
یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
نظر شما