به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین بخش این ماهنامه به گفتوگویی با یک معلم شیمی اختصاص دارد که توانستهاست با انتخاب و استفاده از روش تدریس معلمیار، در رشد تحصیلی دانشآموزان موثر واقع شود.
در بخش چشمانداز، امیر سادات موسوی یادداشتی را حول محور بهرهگیری از تاریخ علم، ارایه دادهاست. «قصه گویی یک روش تدریس است» عنوان نوشتهای از فرانک مک کورت است که توسط محمدعلی قربانی به زبان فارسی ترجمه شدهاست. «زشت و زیبا در مثلهای قرآن کریم» عنوان مقالهای دیگر از این ماهنامه آموزشی است.
این ماهنامه در بردارنده پروندهای ویژه پیرامون معلم و کتاب است. «حلقهای برای یار مهربان» گزارش نشست صمیمانه حمیدرضا شاهآبادی، بهناز صفایی نایینی و فریبا اقدامی درباره حلقه گمشده کتاب و کتابخوانی در مدارس است.
در بخشی از این گزارش آمدهاست: «وقتی درباره کتابخوان کردن مردم، بهخصوص بچهها، صحبت میکنیم، انگار میخواهیم داروی تلخی را به بیمار بخورانیم. این الگوی ذهنی درستی نیست. مشکل کتابخوانی از همینجا شروع میشود که معمولا «کتابخوانی» را رفتاری خستهکننده و ناخوشایندی تلقی میکنیم که باید با روشهایی آن را دلچسب کرد».
در بخش دیگری با عنوان «بفرمایید کتاب» کبری محمودی در مقالهای به تلاشهای پیگیرانه برای ساماندهی بازار کتابهای آموزشی پرداختهاست.
در ادامه صفحات این ماهنامه، پریسا برازنده در جدولی به معرفی کتابهای مناسب برای کلاسها و دانشآموزان اهتمام ورزیدهاست. همچنین وی در مقالهای دیگر مخاطب را با برخی شیوههای تندخوانی کتاب آشنا میکند.
«کتاب پراکنی» نوشته دیگری از این مجله است که به معلمان برخی شیوههای وارد کردن کتاب درسی به کلاس درس را پیشنهاد میکند.
در بخشی دیگر از این مجله سخنان بزرگان و اهالی فکر و اندیشه درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی ذکر شدهاست. گفتوگو با یک معلم فیزیک به بهانه شیفتگیاش به مطالعه و گزارشی از بازدید کتابخانههای مردمی شهر مرزی اشنویه از دیگر مطالبی است که در این شماره از رشد معلم، جای گرفتهاست.
«کتاب و کباب» از دیگر بخشهای خواندنی این ماهنامه است که در قالب طنز و کاریکاتور چگونگی گرم نگه داشتن تنور کتابخوانی در کلاس توضیح داده شدهاست.
تدریس زیست شناسی با اجرای نمایش نوشتهای است که برای ماندگاری مفاهیم، ایجاد انگیزش هیجانی به وسیله نمایش را به معلمان پیشنهاد میکند و توسط الناز قلیزاده نوشته شدهاست.
در مقالهای تحت عنوان «زندگی دوباره» سید حسین حسینینژاد به ارایه نکتههایی کاربردی درباره خاطره نویسی پرداختهاست. در نهایت، این شماره از ماهنامه رشد معلم با ارایه معرفینامهای از طاهره رستگار، پژوهشگر و مولف کتابهای درسی علوم پایان میگیرد.
شماره 278 ماهنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع رسانی رشد معلم با شمارگان 46 هزار نسخه از سوی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در آذرماه امسال منتشر شد.
سهشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸
نظر شما