به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مبادی سواد بصری» نوشته دونيس ا. دانديس با ترجمه مسعود سپهر به سیوپنجمین انتشار خود رسید.
سیوسومین و سیوچهارمین انتشار این کتاب به ترتیب در مرداد و شهریور گذشته و سیودومین چاپ آن نیز در بهار امسال (1392) روانه کتابفروشیها شده بود. بر این اساس از این کتاب امسال 6 هزار نسخه منتشر و در دسترس مخاطبان و دانشجویان رشتههای طراحی و نقاشی و همچنین معماری قرار گرفته است.
نویسنده این کتاب در 9 فصل آموزشهایی اساسی را با اشاره به هنرهای تصویری ارایه داده و همچنین با درک و آموزش مواد خام و اجزای یک جریان بصری شامل نقطه، خط، شکل، جهت، رنگمایه، بافت، نسبت و مقیاس و در نهایت کنتراست (تضاد) خواننده میتواند به آگاهی بصری دست یابد که رسیدن به آن در زمان حاضر امری ساده نیست و نیاز به تمرین و شناختی عمیق از هنر و تاریخ آن و نیز فنون آن دارد.
فصلهای 9گانه کتاب به ترتیب عبارتند از «خصوصیت و محتوای سواد بصری»، «ترکیب بندی: راهنماییهای دستوری برای سواد بصری»، «عناصر اولیه در ارتباط بصری»، «تشریح پیام بصری»، «جنبش و تحرک در کنتراست»، «فنون بصری: برنامههایی برای ارتباط بصری»، «برآمدن سبک بصری»، «هنرهای بصری: کار ویژه پیام» و «سواد بصری: برای که و چگونه؟».
نخستین انتشار این کتاب در سال 1368 منتشر شده بود.
سی و پنجمین انتشار کتاب «مبادی سواد بصری» نوشته دونيس ا. دانديس با ترجمه مسعود سپهر با شمارگان دو هزار نسخه، 252 صفحه و بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات سروش در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
مسعود سپهر، مترجم این کتاب، هنرمند طراح گرافيک، فارغالتحصیل رشته «طراحی تایپوگرافیک و برنامهریزی چاپ و تولید» از دانشگاه چاپ لندن است.
تدریس در دانشگاه هنر از 1357 تا 1369، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی از 1374 تا 1378، عضو هیات اجرایی نخستین و دومین دو سالانه طراحان گرافیک ایران، عضو شورای مشاوران موزه هنرهای معاصر تهران از 1377 تاکنون، طراحی چهار نشان کشوری «خدمت، شجاعت، فرهنگ و هنر، مهر» و نایب رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و در نهایت طراحی فونت فارسی «یکان» برخی سوابق حرفهای سپهر است.
سهشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
نظر شما