دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۴
بررسی «ژئومورفولوژی ساحلی» از دریچه کتاب

کتاب «ژئومورفولوژی ساحلی» تالیف اریک برد با ترجمه مشترک مجتبی یمانی و وحید محمد‌نژاد، از سوی انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسید.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اریک برد، در این کتاب درباره چگونگی شکل‌گیری عوارض ساحلی و بررسی تغییرات فرایندهای ساحلی بحث می‌کند و نشان می‌دهد که دینامیک طبیعی اشکال ساحلی، ماهیتی پویا داشته و زمینه‌ای برای برنامه‌ریزی تحلیلی و تصمیم‌گیری در مدیریت مناطق ساحلی به‌عنوان مناطقی در معرض تغییر را فراهم می‌کند.

کتاب حاضر در 14 فصل تالیف شده است. فصل نخست این کتاب، مقدماتی درباره ژئومورفولوژی ساحلی را بیان کرده و در فصل دوم با عنوان «فرایندهای ساحلی» به مباحثی در ارتباط با امواج، امواج حاصل از طوفان و انرژی امواج و جریان‌های گردابی اشاره شده است.

سطح متوسط دریا، علل تغییرات سطح آب دریا و تغییرات استریکی از  مهم‌ترین موضوعاتی است که نویسنده در فصل سوم کتاب با عنوان «تغییرات سطح دریا و خشکی» به آن‌ها پرداخته است.

«پرتگاه‌ها» عنوان فصل چهارم این کتاب علمی و دانشگاهی است که در آن دانشجویان با تحول دریابارها، مورفولوژی دریابارها و سراشیبی‌های ساحلی آشنا می‌شوند.

«پلاتفرم‌های ساحلی»، «سواحل ماسه‌ای»، «فرسایش سواحل ماسه‌ای»، «زبانه‌های ماسه‌ای، سدهای ماسه‌ای و سکوهای ماسه‌ای»، «تپه‌های ماسه‌ای ساحلی»، «خورها و تالاب‌ها»، «دلتاها» و «ریف‌های مرجانی و جلبکی» دیگر سرفصل‌های کتاب حاضر را شامل می‌شوند. 

در این فصل‌ها، موضوعاتی چون به زیر آب رفتن سواحل، افزایش حمله امواج، کاهش دبی رسوب رودخانه‌ها و افزایش انرژی امواج مطرح و بررسی شده‌اند.
 
«سواحل آینده» عنوان فصل پایانی این کتاب است که در آن مسایل مربوط به اثر گلخانه‌ای بر بالا آمدن آب سطح دریا، اثرات تغییرات اقلیمی، شواهد پیش‌روی دریاهای گذشته و آینده سواحل ماسه‌ای بررسی شده است.   

نخستین چاپ کتاب «ژئومورفولوژی ساحلی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 562 صفحه، به بهای 24 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها