شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۸
ائمه(ع) عینی و علمی از ظهور منجی خبر داده‌اند

مترجم کتاب «المهجه» گفت: مهم‌ترین دستاورد این کتاب، دمیدن نور امیدی در وجود انسا‌ن‌ها است. بی‌شک منجی می‌آید؛ همان که به‌صورت عینی و علمی خبر ظهورش از ائمه(ع) که اهل خرافه نیستند، داده شده است.-

حجت‌الاسلام والمسلمین امیر خان‌بلوکی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: تمرکز این کتاب بر ایمان پیدا کردن به روح امیدی است که در همه ادیان وجود دارد؛ روحی که جهان اسلام و تشیع در وجود انسان‌ها دمیده است. چنین روحی برای طبقه مستضعف که تحت تاثیر طبقه غالبند، نور امید را در آن‌ها تقویت می‌‌کند و می‌گوید که ظهور منجی افسانه، خرافه و اسطوره نیست و بی‌شک یک منجی می‌آید، همان که به‌صورت عینی و علمی خبر ظهورش از ائمه(ع) که اهل خرافه نیستند، داده شده است. اعتقاد به این ظهور به معنای دمیدن روح امید در وجود انسان‌های آزادی‌خواه است. 
 
وی درباره محتوای کتاب «المهجه» و دلایل ترجمه آن اظهار کرد: این کتاب دربرگیرنده روایات اهل بیت(ع) درباره عصر ظهور است و ماهیت آن شیعی محسوب می‌شود. ویژگی مهم کتاب این است که تمامی روایات ذیل آیاتی قرار داده شده‌اند که در قرآن آمده‌اند و این اثر به نوعی تفسیر روایی - شیعی است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین خان‌بلوکی افزود: این کتاب شرایط عصر ظهور و تطبیق آن با روایات را توضیح می‌دهد و حدود 123 آیه را شامل می‌شود که برخی از روایات شامل پاسخ حضرت علی(ع) است به منتقدان این آیه معروف که می‌فرماید «با مشرکین جنگ کنید تا فتنه نباشد.» در واقع، پرسش منتقدان این بود که چرا فتنه تاکنون ادامه دارد و در زمان پیامبر(ص) به پایان نرسید. امام علی(ع) نیز پاسخ می‌دهند که منظور آیه این است که همه باید تسلیم امر امام مهدی(عج) شوند تا شرایط ظهور و پایان فتنه فراهم شود.

این مترجم بر شیوه ترجمه و مشکلات روند آن اشاره کرد و گفت: سعی کردم کار را به‌روز ترجمه کنم. به عنوان مثال، شهرهایی را که اسم‌شان ذکر شده و اسامی موثر و مفیدی در روایات محسوب می‌شوند، به‌روز درج کردم، برای نمونه، شهر «سرندیب» که نام فعلی آن سریلانکا است یا شهری با عنوان «ثقلیه» که نام امروزی آن جزیره سیسیل ایتالیا است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین خان‌بلوکی با بیان این‌که درباره تعداد افراد و شهرها تحقیق کرده است، افزود: در پانوشت اسم شهرها را به‌روز آوردم که بسیار کار طاقت‌فرسایی بود، چون بحث جغرافیایی مطرح می‌شد. به عنوان مثال، امروزه برخی شهرها از بین رفته‌اند یا برخی شهرها در اروپا و بعضی در آسیا واقع شده‌اند ولی من سعی کردم از طریق جست‌جو در اینترنت و بر اساس تقسیم‌بندی‌های امروزی، موقعیت این شهرها را بر اساس جغرافیای کنونی مشخص کنم.
 
این مدرس حوزه علمیه درباره تفاوت تعبیر عصر حضور در روایات اهل سنت و شیعه توضیح داد: در روایات اهل سنت آمده است که منظور از برخی خصوصیات گفته شده برای عصر حضور، قیام قیامت است ولی از نگاه شیعه منظور قیامت نیست، بلکه منظور قیام برای عصر ظهور است.
 
 مترجم کتاب «المهجه» سپس به نقاط تمایز این اثر با سایر کتاب‌هایی که در این زمینه نگارش شده‌اند، اشاره کرد و توضیح داد: این کتاب یک اثر تحلیلی و از جنس تالیف و بیان نیست و تدوینگر اثر (علامه بحرانی) اخبار را پشت‌سر هم آورده و روایتگری کرده است. 

وی اظهار کرد: تمرکز این اثر بر آیات و تفسیر آیات است و هر روایتی دست‌کم یک آیه یا بیشتر را توضیح داده که ذیل آیات آمده است. روایاتی که ذیل آیات نیامده‌اند، مربوط به جنبه‌های دیگری از زندگی حضرت مهدی(عج) است، مانند میلاد ایشان یا غیبت‌هایشان. 

خان‌بلوکی درباره مخاطبان کتاب نیز گفت: «المهجه» مخاطب ویژه ندارد و همه می‌توانند مطالب آن را تحلیل کنند و از آن بهره ببرند. البته اگر مخاطبان به صورت موضوعی به کتاب نگاه کنند؛ مثلاً با بینش فقهی یا بینش سیاسی، احتمال دارد که نتوانند برخی اتفاقات را به درستی تحلیل و درک کنند. 
 
کتاب«المهجه» اثر علامه بحرانی با ترجمه حجت‌الاسلام والمسلمین امیر خان‌بلوکی با شمارگان دو هزار نسخه، در 270 صفحه و به بهای 85 هزار ریال از سوی انتشارات وحدت‌بخش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط