«مرد رؤیاها» داستانی است از زندگی شهید چمران در آمریکا، لبنان و مصر که تا پیش از این کمتر درباره آن گفته شده بود. شجاعی در این فیلمنامه میکوشد در فضایی میان یک اثر اکشن و یک ملودرام عاشقانه از زندگی یک مجاهد قلم بزند. بنابراین در ابتدا یک ساختار واقعی و رئال از شخصیت دکتر چمران ارایه میکند. فردی که در عین عملگرایی، فعالیت بر اساس اصول و شیوههای مبارزه سیاسی و نظامی و چریکی، عاشقپیشه نیز هست و روابط عاطفی زندگی را نیز فراموش نمیکند.
«مرد رویاها» شهید چمرانی را معرفی میکند که به شدت معتدل است و این اعتدال یعنی رعایت همه جوانب و ظواهر زندگی فردی و اجتماعی، توأم با هم. مبارزه و گسیختن از دنیا در عین وابستگیهای عاطفی و زمینی.
این کتاب با روایت پرکشش و کمتر شنیده شده از آشنایی شهید چمران با همسرش در آمریکا آغاز میشود و در ادامه به ماجرای اعتراض شهید چمران و برخی همفکرانش در آمریکا به جنایات ساواک و زندانهای رژیم پهلوی میپردازد.
تحصن چمران در معبد مجاور با سازمان ملل و نیز اعتراض وی و دوستانش در مقابل سفارت ایران در آمریکا، ماجرای ورود جسورانه آنها به سفارت، ماجرای ساماندهی راهپیمایی پنجاه مایلی جوانان ایرانی در آمریکا در اعتراض به شاه و واکنش آمریکاییها به آن و چگونگی تلاش چمران برای لغو اعطای مدرک دکترای افتخاری به شاه در آمریکا از بخشهای تاریخی متن این فیلمنامه است که پیش از این کمتر در مورد آن سخنی به میان آورده شده بود.
دیگر بخش «مرد رویاها» به ماجرای حضور چمران در مصر در دوران زمامداری جمال عبدالناصر و رفتن به دفتر وی، دریافت کمکهای نظامی از او برای آموزش نیروهای چریکی، آشنایی با امام موسی صدر و مهیاشدن امکان حضور چمران در لبنان اختصاص دارد.
«مرد رویاها» را انتشارات کتاب نیستان، در قطع رقعی، 528 صفحه و به قیمت 250هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما