فصلی از «فرهنگ فیلمهای جنگ و دفاع ایران»، به مجموعه «روایت فتح» سید مرتضی آوینی اختصاص دارد و به بررسی یکصد فیلم از این مجموعه میپردازد. این کتاب، به غیر از شناسنامه فیلمها، در بردارنده بسیاری از نقدهای مهم ارایه شده در مورد آثار نیز هست.
«فرهنگ فیلمهای جنگ و دفاع ایران» به کوشش مسعود فراستی، نویسنده و منتقد سینما گردآوری شدهاست. فراستی در معرفی این کتاب نوشتهاست: «کتاب حاضر کوشش در جهت عرضه و دسته بندی فیلمهای سینمای جنگ و دفاع مقدس است. در این کتاب فیلمهای جنگی را از فیلمهای دفاع تفکیک کردهایم؛ زیرا بسیاری از فیلمهای جنگی ما ، جنگیاند، اما نه دفاع مقدسی. امید داریم این نخستین قدم - فرهنگ فیلمهای جنگ و دفاع – زمینهساز کارهای تحلیلی در زمینه سینمای جنگ و دفاع مقدس ما باشد.»
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «سینما از ابتدای شکلگیریاش به روایت قصههایی درباره جنگها پرداخته است؛ زیرا از ابتدای تاریخ، جنگ مهمترین رویدادی بوده که موقعیتهای انسانی، سرنوشت تمدنها و سرانجام برتری حاکمان را مشخص و تثبیت کرده است. جنگ مهمترین و کاملترین وضع نمایشی را در خود دارد: ضعفها، قدرتها، خشونت، ایثار و تمام ویژگیها و خصلتهای انسانی در جنگ بروز میکند. پس سینمای جنگ از همان نخستین سالهای ظهور سینما به وجود میآید.»
کتاب «فرهنگ فیلمهای جنگ و دفاع ایران» در قطع رحلی و 500 صفحه با شمارگان 2200 نسخه و به قیمت 500 هزار ریال از سوی نشر ساقی منتشر خواهدشد.
نظر شما