به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در نشست علمی «چهارصد سالگی رومانوفها (بركشیدن امپراتوری روسیه)» الهه كولایی، استاد گروه مطالعات منطقهای دانشگاه تهران، محسن جعفریمذهب، عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جهانگیر کرمی، عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان و علیرضا دولتشاهی، لهستانشناس و رییس انجمن دوستی ایران و لهستان بر پایه اسناد تاریخی درباره تاثیر رومانوفها بر وضعیت ایران آن دوره سخنرانی میکنند.
خاندان رومانوف، اصلیترین خاندان پادشاهی روسیه بودند كه 300 سال بر این كشور حكم راندند و نظام اشرافی را نیز در روسیه رواج دادند. رومانوفها از 1613 تا 1917 میلادی فرمانروا و تزار مطلق روسیه بهشمار میرفتند. ایوان مخوف، پادشاه مستبد روسیه با آناستازیا رومانوف از خاندان رومانوفها ازدواج كرد و عشق شدید ایوان به همسرش باعث شد كه به خاندان رومانوفها بالاترین مدارج اشرافی روسیه را اعطا كند.
پس از مرگ ایوان، میخاییل، نوه ایوان مخوف، با توجه به محبوبیتی كه رومانوفها در میان مردم مسكو داشتند بهعنوان تزار روسیه انتخاب شد و به این ترتیب در طول 300 سال، 18 تزار رومانوف بر روسیه فرمانروایی كردند، برخی چون پطركبیر، روسیه را با مبانی زندگی مدنی و مدرن آشنا كرد و برخی دیگر مانند نیكلای دوم، دودمان رومانوفها را بر باد داد. در زمان همین شاه بود كه نظام اشرافی برساخته رومانوفها بهدست انقلابیون كمونیست روسی سرنگون شد. سیاست رومانوفها در ایران باعث بروز اتفاقهای بسیاری شد که در این نشست به آنها پرداخته میشود.
نشست «چهارصد سالگی رومانوفها (بركشیدن امپراتوری روسیه)» از ساعت 15 تا 17 دوشنبه (11 آذرماه) در سالن مرکز مطالعات عالی بینالمللی دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برپا خواهد شد.
دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۵
نظر شما