چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۹
عبدلی: کتاب‌های دانشجویی به حمایت همه‌جانبه نیاز دارند

محمد عبدلی‌مسینان، شایسته تقدیر کتاب سال دانشجویی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی برای کتاب «تاریخ و جغرافیای تاریخی جاده ابریشم» درباره منتشر نشدن کتاب‌های دانشجویان گفت: بهتر است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای مرتبط با حوزه کتاب از دانشجویان نویسنده حمایت کنند.-

عبدلی‌مسینان، مولف کتاب شایسته تقدیر «تاریخ و جغرافیای تاریخی جاده ابریشم» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: سازمان‌ها و نهادهایی که در زمینه نشر و چاپ کتاب فعالیت می‌کنند، به دلایل مختلف مانند گرانی کاغذ از پدیدآورندگان این کتاب‌ها حمایت نمی‌کنند. برخی  دانشجویان پایان‌نامه‌هایی را که از نظر علمی بسیار قوی و پربارند، ارایه می‌دهند، این پایان‌نامه‌ها قابلیت کتاب شدن را هم دارند اما متاسفانه حامی مالی برای چاپ این کتاب‌ها پیدا نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: دلیل دیگر این است که ناشران بیشتر تمایل دارند آثار استادان پیشکسوت دانشگاه را منتشر کنند چراکه با معرفی این کتاب‌ها از سوی استادان به‌عنوان واحد درسی دانشجویی سود بیشتری برای ناشران این آثار به همراه خواهد داشت. این در حالی است که برخی پایان‌نامه‌ها و آثار تالیفی دانشجویان بسیار معتبر و پربار است.

این پژوهشگر با بیان این‌که کتاب‌هایی که امروزه در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود بیشتر آثار ترجمه‌ای است، عنوان کرد: استادان دانشگاه در معرفی منابع درسی بیشتر سراغ آثار ترجمه‌ای می‌روند تا آثار تالیفی، زیرا آن‌ها معتقدند، تالیفات محققان خارجی از اعتبار بیشتری برخوردار است و تالیفات ایرانی هم الگوبرداری از کارهای این محققان است. برخی بر این باورند که در ایران تولید علم صورت نمی‌گیرد بنابراین در دانشگاه‌ها گرایش به سمت آثار ترجمه‌ای به مراتب بیشتر از آثار تالیفی است. 

عبدلی در پاسخ به این سوال که قدردانی از دانشجویانی که آثار تالیفی دارند چه تاثیری بر کارهای آینده آن‌ها خواهد گذاشت، بیان کرد: گذشته از اهمیتی که این انتخاب برای ادامه تحصیل و بورسیه تحصیلی دارند، تاثیر به‌سزایی در تشویق دانشجویان در امر پژوهش و تحقیق به‌شمار می‌روند. همچنین باعث می‌شود آن‌ها با انگیزه بیشتری به تحقیق و جست‌وجو در منابع دسته اول بپردازند و با خلق آثار پربار و باکیفیت‌ سطح علمی کارهای خود را بالا ببرند. 

وی در پایان به بیان دیدگاه خود درباره هفته کتاب پرداخت و اظهار کرد: نامگذاری یک هفته از سال به‌عنوان هفته کتاب باعث می‌شود مردم به این موضوع توجه بیشتری کنند و حداقل در طول این هفته سراغ نمایشگاه‌های کتابی که به همین مناسبت برگزار می‌شود، بروند. همین مساله باعث می‌شود تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان مردم جامعه ترویج یابد.

محمد عبدلی‌مسینان، کارشناس ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی است. «اسطوره‌های شرق»،‌ «اسطوره‌های غرب» و «تاریخ و جغرافیای تاریخی جاده ابریشم» عناوین کتاب‌هایی است که وی تاکنون تالیف کرده است. همچنین از این پژوهشگر 20 مقاله علمی در مجله‌های معتبر داخلی و دو مقاله در سطح بین‌المللی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها