کتاب «اصول تغذیه سالم» بهعنوان راهنمایی برای تغذیه سالم براساس آخرین دستاوردهای علمی، به قلم محمدمهدی شریفی تالیف و از سوی انتشارات آوای کلار منتشر شد.-
وی به خوانندگان یادآوری میکند که غذا از نظر محتوای شفابخشی یا اثر تغذیهای آن لازم است مورد ارزیابی قرار گیرد. به نظر نویسنده این کتاب، ترکیبات غذا باید از منظر عملکرد ساختاری و عملکرد تولید انرژی، اسیدساز بودن یا قلیایی بودن و آنزیمهای گوارشی و همچنین به لحاظ آنزیمهای متابولیکی بررسی شود.
مولف در این کتاب به شاخصهای قندی نیز پرداخته است و آنرا یک عدد قراردادی تلقی کرده است و این عدد قراردادی را عددی میداند که تعیین میکند یک غذای خاص با چه سرعتی قند خون را بالا میبرد.
مهمترین رادیکالهای آزاد و عوامل ایجاد این رادیکالها نیز از دیگر موضوعات این کتاب هستند.
کتاب «اصول تغذیه سالم» در بخش پیوستها، به برنامه غذایی گروههای خونی اشاره دارد که در آن، انواع غذاهای مصرفی با توجه به گروههای خونی مختلف برای خوانندگان بیان شده است. پیوست دوم، به لیست غذاهای مجاز اختصاص دارد.
بررسی و مطالعه لیست غذاهای شفابخش و بیماریزا نیز در این بخش از کتاب ارایه شده است تا مخاطبان با وظایف آب در بدن و پروتیینهای خوب و عوامل تخریب آنزیمها آشنا شوند.
سیاستگذاریها و برنامهریزیها تغذیهای برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کشور، پیوست چهارم این کتاب است که در آن به روغنهای نباتی، شیرگاو و میوهجات سمپاشی شده، اشاره شده است.
تغییر رفتارها و باورهای تغذیهای، عنوان پیوست پنجم این کتاب است. نویسنده در این پیوست خوانندگان را با برخی باورهای غلط و اشتباه درباره تغذیه آشنا میکند.
تغذیه با جوانهها، آخرین پیوست این کتاب علمی و کاربردی است که در آن نویسنده به بررسی انواع جوانهها و روند مناسب تاثیر آنها در تغذیه انسان پرداخته است.
نخستین چاپ کتاب «اصول تغذیه سال» با شمارگان یکهزار و 200 نسخه در 243 صفحه، به بهای 16 هزار تومان از سوی انتشارات آوای کلار منتشر شده است.
نظر شما