سمیرا جنتدوست، مولف کتابهای آشپزی و شیرینیپزی پانیذ با اشاره به اینکه کتاب بعدیاش «کیک و شیرینی تر» نام دارد، عنوان کرد: هر سال دو جلسه کلاس آموزش رایگان برای مخاطبان کتابهایم برگزار میکنم، در این تعاملات رو در رو با مخاطبانم، ضمن دریافت بازخورد مستقیم، نیاز جامعه مخاطب را میسنجم.-
این سرآشپز که از سوی سازمان جهانی غذا لقب «بانوی اول آشپزی ایران» را گرفته از سوی سازمان فنی و حرفهای نیز به عنوان «بانوی برتر آشپزی ایرانی» معرفی شده است. وی اکنون کتاب «آشپزی مدرن پانیذ» را در نوبت نشر دارد و پس از آن میخواهد کتاب «کیک و شیرینی تر پانیذ» را تالیف کند.
«ایبنا» درباره نحوه تالیف کتابهای این مربی و ارتباط کلاسهای آموزشی جنتدوست با محتوای کتابهایش با او به گفتوگو نشسته است.
ـ ترتیب انتشار آثار شما بر چه مبنایی است؟
کتابهای مرا مخاطبان موسسه پانیذ انتخاب میکنند. ما در طول سال دو بار کلاس رایگان برای مخاطبان(خریداران) کتابهای پانیذ تشکیل میدهیم تا ضمن تشکر و قدردانی از آنها در قالب هدیه، آموزشهایی به آنان ارایه دهیم و بتوانیم در تعامل رو در رو با مخاطبان از آرای آنها با خبر شویم.
ـ چگونه با تمامی مخاطبان خود ارتباط دارید؟
تاکنون هیچ کتابفروشی کتابهای پانیذ را عرضه نکرده و همواره مسوولیت عرضه کتابهای را شخصا در موسسه پانیذ عهدهدار بودهام از این رو شماره تماس تمامی مخاطبان را داریم.
تنها در شهر تهران 6 هزار مشترک داریم که کتاب خریدهاند یا در کلاسهای آموزشی موسسه پانیذ شرکت کردهاند و ما با آنها در ارتباط هستیم.
ـ برگزاری این کلاسهای رایگان چه منافعی برای موسسه پانیذ دارد؟
به عنوان مربی و مولف کتابها در این کلاسها تعامل بیواسطهای با مخاطبان کتابهایم دارم و آنها میتوانند رو در رو نظراتشان را درباره آثاری که خریداری کردهاند، بیان کنند. من بر اساس میزان علاقهمندی مخاطبان محتوا و موضوع کتاب بعدیام را تعیین میکنم و به نوعی در این کلاسها به نیازسنجی جامعه هدفم میپردازیم. در طول سال هم برگههای نظرسنجی به تمام مخاطبان[هنرجویان کلاسهایم] ارایه میدهم و از آنها میزان رضایتمندیشان را جویا میشوم.
ـ با توجه به اینکه از چند سال قبل طرح تالیف و انتشار مجموعه 16 جلدی پانیذ را برنامهریزی کردهاید، چرا برخی کتابهای این مجموعه که چند جلدی هستند به ترتیب منتشر نمیشوند؟
زمان عکاسی و تالیف هر کتابی حدود یک سال به طول میانجامد چرا که همزمان کلاسهای آشپزیام را شخصا برگزار و اداره میکنم. به همین دلیل و بر اساس علاقهمندی مخاطبان این کتابها به ترتیب منتشر نمیشوند.
ـ کتاب «کیک و شیرینی تر پانیذ» با چه مضامینی تالیف میشود و ویژگی بارز آن چیست؟
در ابتدا ترجیح میدادم محتوای این اثر به دو بخش سنتی و مدرن تقسیم شود، اما به دلیل آنکه به جز کیک یزدی و حدود دو نوع کیک، دیگر کیک سنتی در ایران نداریم، تصمیم گرفتم دستورهای این کتاب را از ساده به سخت تنظیم و تالیف کنم.
فصل نخست انواع کیکهای لقمهای و «مافین» را در بر دارد. «مافین»ها راحتترین نوع کیکهایی هستند که هر فردی بدون آموزش تخصصی هم میتواند آنها را درست کند. مافین کیکی است که حتی به همزن برقی هم احتیاجی ندارد، مواد خشک و تر را در دو ظرف جداگانه ترکیب و در یک ظرف واحد مخلوط میکنیم و در فر قرار میدهیم. از آنجا که مافینها بسیار گسترده و متنوعاند و آموزش تمامی آنها به چند جلد کتاب تخصصی نیاز دارد، من چند نمونه از راحتترین، زیباترین و خوش مزهترین آنها را انتخاب کردهام که در کتاب ارایه خواهند شد.
کتاب بعدیام «کیکهای عصرانه» نام دارد که انواع کیکهای میوهای و شکلاتی را شامل میشوند.
کیکهای اسفنجی و کیکهای شیفون (کیکهای مجلسی) به ترتیب فصول این کتاب هستند.
حجم کتاب بیش از 300 صفحه خواهد شد و مانند سایر تالیفاتم دست کم با شمارگان پنج هزار نسخه از سوی انتشارات پانیذ منتشر میشود.
ـ پس از نشر این آثار چه برنامهای دارید؟
بلافاصله کتاب «تزیین کیک» را تالیف و منتشر خواهم کرد. در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت با تکنولوژیي آشنا شدم که میتواند در آموزش محتوای کتابهای هنری تاثیر بهسزایی داشته باشد. اگر زودتر با این تکنولوژی آشنا میشدم حتما در تولید کتاب «آشپزی مدرن» از آن کمک میگرفتم به این صورت که همزمان با عکاسی، فیلمبرداری مراحل تهیه دستورهای کتاب هم انجام میشد و تصاویر مراحل کار از طریق تلفن همراه به مخاطبان ارایه میشد.
این تکنولوژی متفاوت از لوح فشردههایی است که همراه کتابها عرضه میشوند، برنامهای است که همراه کتاب به مخاطب داده میشود و با نصب روی گوشیهای تلفن همراه یا کامپیوترهای کوچک یا همان Ipad تمامی مراحل پخت غذا یا شیرینی را آموزش میدهد.
این تکنولوژی کمک زیادی به بانوان امروزی میکند تا هنگام خریدهای روزانه تنها با مروری کوچک بر گوشی تلفن همراه خود، غذا را انتخاب کنند و با توجه به مواد لازم آن، خریدهای منزل را تنظیم کنند و بخش اعظمی از دغدغهها خرید و آشپزی را کاهش دهند.
کتاب کیک نیازی به این برنامه ندارد اما کتاب «تزیین کیک» باید گام به گام مخاطب را با خود همراه سازد و مانند یک کلاس آموزشی همه نکات و فوتو فنهای تزیین کیک را بیان کند. در تزیین کیک نحوه حرکات دورانی دست و میزان قدرتی که به یک ماسوره وارد میشود، تصاویر و تزیینها را میسازد و تنها وسیلهای که میتواند این ظرایف را به مخاطبان بازگو کند، فیلم است.
کتاب «تزیین کیک» در حجمی بیش از 300 صفحه منتشر خواهد شد. این کتابها به گونهای فرهنگ تهیه و مصرف صحیح کیکها در زمانها و مناسبتهای گوناگون را هم بیان میکنند. بیش از 90 درصد کیکهایی که ما در ایران دیدهایم کیکها اسفنجی هستند که مورد استفادهشان در جشنهاست و بافت داخل آنها همان کیک اسفنجی است که با خامه یا کرم پوشانده میشود.
کیکهای عصرانه که اغلب کیکهای میوهای و شکلاتیاند، پایه کیکهای خانگیاند و در قنادیها وجود ندارند، اکنون چند سالی است برخی از این نوع کیکها در کافیشاپها راه یافتهاند. در فصل آخر کتاب هم کیکهایی آموزش داده میشوند که نیازمند تزیین هستند در این اثر تزیین ساده شیرینیهای تر جای دارد اما تزیینهای مجلسی در کتاب عنوان نخواهد شد. در کتاب «تزیین کیک» دست کم 50 مدل تزیین را آموزش خواهم داد.
نظرات