یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
سفر به کرانه‌های کویر مرکزی ایران با «ایرانا»

پنجاه و چهارمین شماره ماهنامه تخصصی ایرانشناسی و گردشگری منتشر شد. «ایرانا» در این شماره گزارشی از سفر به کرانه‌های کویر مرکزی ایران را دربردارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گزارش تصویری از باغ پرندگان اصفهان، تهران و جاکارتا با عکس‌های صادق میری و رضا وثوقی آغازگر این شماره ماهنامه «ایرانا» است. 

«کویر» عنوان گزارش ویژه این ماهنامه گردشگری است و گزارش سفر به کرانه‌های کویر مرکزی ایران را شامل می‌شود. «نقشه راه»، «از صد دروازه تا راه آهن»، «این ملک به فروش می‌رسد»، «از باغ‌های انار تا قلعه‌های اسماعیلی»، «از تپه‌های شنی تا خانه یغما» و «قلب کویر مرکزی ایران اینجاست» عناوین گزارش «کویر» را تشکیل می‌دهند. بخشی از این گزارش به معرفی دیدنی‌ترین‌های کویری ایران مانند روستای خرانق و گرمه می‌پردازد. 

در بخشی از این گزارش می‌خوانیم: «از شاهرود که شهری سرسبز و تفرجگاهی دیدنی است می‌گذریم و به سوی بسطام می‌رویم. شهری که با خیابانی از میان چنارها آغاز می‌شود و نامش با نام سلطان عارفان ایران گره خورده است. ابویزید طیفور بن عیسی بن آدم بن سروشان بسطامی ملقب به سلطان العارفین بزرگ‌ترین عارف قرن سوم هجری و از پایه‌گذاران تصوف ایرانی است. قدم به آرامگاه بایزید که می‌گذارید پیش از آجرکاری دیوارها سروهایی به چشم می‌آیند که در سکوت آرامگاه، همچون مثالی از باغ ایرانی، تاریخ عرفان ایرانی را پیش چشم می‌آورند و جاودانگی را تصویر می‌کنند.» 

«ایرانا» در مقاله‌ای با نام «بگذاریم خاک زنده بماند» به موضوع‌هایی چون فرسایش خاک، نابودی پوشش گیاهی مولد و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازد. 

«بادگیر، فنی برای رام کردن باد» عنوان مقاله بخش میراث و دربردانده تاریخچه بادگیر، معماری و کاربرد آن است. گفت‌وگو با علیرضا صادقی، مدیرعامل بنیاد بادگیر درباره وضعیت بادگیرهای ایرانی نیز در ادامه این بخش گنجانده شده است. 

«ایرانا» در بخش بعدی گشت‌وگذاری به کویر ریگ جن دارد. در قسمتی از این مقاله درباره افرادی که تاکنون به این کویر سفر کرده‌اند، آمده است: «تا کنون افراد متعددی توانسته‌اند از ریگ جن عبور کنند. اسون هیدن، کویرنورد معروف در سفر خود در سال 1900 به ایران از سفر به این ناحیه اجتناب کرد. اما آلفونس گابریل توانست در سال 1930 از عرض آن عبور کند. آقای علی پارسا همراه با گروهش توانست از طول آن چندین بار عبور کند. طلسم ریگ جن برای اولین بار توسط علی پارسا، کویر‌شناس مقیم امریکا و اسماعیل میرانزاده که در آن زمان مدیر پارک ملی کویر بود، شکسته شد. این دو با هواپیما بر فراز ریگ جن رفتند تا ثابت کنند که هیچ چیز شگفتی در آن وجود ندارد.» 

حمله حیوانات کویری، توفان‌های شنی، گم شدن در کویر، بیماری‌های تنفسی و آسیب‌های ناشی از هوای سرد، خطرات پیاده‌روی، گرفتگی عضلات، سراب، خطاهای دید و یافتن آب در کویر خطرهای کویری را شامل می‌شوند که «ایرانا» در ادامه به آن‌ها پرداخته است. «نکات مهم برای رانندگی در کویر»، «مسیر را دریاب» و «عکاسی در کویر» از دیگر عناوین بخش کویر این شماره به‌شمار می‌‌روند.

«درفک، سفر به آتشفشان و کوه و جنگل» عنوان گزارش بخش طبیعت‌گردی «ایرانا» است. در این گزارش با وجه تسمیه درفک با مسیرهای صعود به این قله آشنا می‌شویم. 

خارج‌گردی این شماره «ایرانا» بخش پایانی سفر به آفریقای جنوبی را دربرمی‌گیرد. در بخشی از این سفرنامه آمده است: «نور طلایی آفتاب بر سرزمین سبز که به غلط سیاه نام گرفته گسترده شد. بسیار مشتاق برای تجربه‌ای جدید، آماده رفتن به shakaland محل زندگی زولوها شدیم. شاکالند در ناحیه‌ای به نام kwa zulu nata واقع شده است. قبیله‌ای کاملا بدوی که منطقه‌ای برای بازدید توریست‌ها شده است. تا آن‌جا که در بخشی از دهکده کومه‌ها بزرگ‌تر و تبدیل به اتاق‌های هتلی شیک شده است. در ابتدای ورود به ما از روی ماکتی که روی زمین قرار دارد درباره تاریخچه این قبیله به ما توضیحاتی ارایه و فیلمی نمایش داده شد و این‌که در این‌جا ما از مردم عادی تا جنگجویان قبیله و از جادوگر تا رییس قبیله را ملاقات خواهیم کرد.» 

ماهنامه «ایرانا» در بخش هتل و هتلداری این شماره  گفت‌وگویی را با پیمان کنعان، رییس سازمان انرژی‌های نو وزارت نیرو با موضوع «چگونه هزینه انرژی در هتل را به حداقل برسانیم؟» ترتیب داده است. 

«اطلس راه‌های ایران»، «اطلس گردشگری استان البرز و کلانشهر کرج»، «راهیاب جیبی تهران»، «اطلس شهرشناسی تهران» و «اتو اطلس ایران» عناوین کتاب‌هایی هستند که «ایرانا» در این شماره آن‌ها را معرفی کرده است.

«هتل شرایتون هو آهین»، «گرایش رو به رشد در طراحی داخلی هتل»، «ناشناخته‌ها»، «اطلس دوران‌های گذشته» و «تهران‌گردی» عناوین دیگر مقاله‌های پنجاه و چهارمین شماره ماهنامه «ایرانا» را تشکیل می‌دهند.

پنجاه و چهارمین شماره ماهنامه تخصصی ایرانشناسی و گردشگری «ایرانا» در 74 صفحه و بهای چهار هزار و 500 تومان با مدیریت عبدالرضا وثوقی‌کرمانی در دسترس علاقه‌مندان صنعت گردشگری قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها