به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب در چهار فصل بیان میکند که فناوری جداسازی غشایی نسبت به فرایندهای معمول و رایج جداسازی دارای مزیتهای فراوانی است که از آن جمله میتوان به مصرف کمتر انرژی، کم بودن هزینه سرمایهگذاری اولیه و توانایی جداسازی مواد حساس به دما در صنایع غذایی، دارویی و بیوتکنولوژی اشاره کرد.
فصل نخست کتاب که به مقدمهای بر غشا و فرایندهای غشایی، اختصاص دارد، با ارایه تعریفی از غشا، به توسعه و تقسیمبندی غشاها پرداختهاست.
فصل دوم این کتاب، با عنوان «مهمترین روشهای ساخت غشاهای پلیمری متقارن» به موضوعاتی مانند تفاوت میان یک غشا با یک ورق پلیمری، روش استخراجی و روش حک اثر پرداختهاست. خوانندگان در این فصل با مهمترین روشهای ساخت غشاهای پلیمری متقارن آشنا میشوند و همچنین یاد میگیرند که در غشاهای متقارن، تخلخل و اندازه حفرات با حرکت از سطح فوقانی به سمت سطح زیرین غشا ثابت و بدون تغییر است.
در فصل سوم، مهمترین روشهای ساخت و اصلاح غشاهای نامتقارن پلیمری، از سوی نویسنده مورد بررسی قرار گرفته است. غشاهای حاصل از روش جدایی فاز، روش جذب بخار آب و روش انعقاد حرارتی از جمله موضوعات مطرح شده در این فصل از کتاب هستند.
در فصل پایانی این کتاب دانشگاهی، مهمترین روشهای ارزیابی (شناسایی) غشاهای پلیمری برای آشنایی خوانندگان ارایه شدهاست. این فصل، به بررسی روشهای تصویربرداری و میکروسکوپی، شناسایی با استفاده از انواع میکروسکوپهای الکترونی و مزایا و محدودیتهای این روش اشاره دارد.
کتاب «غشاهای پلیمری» با شمارگان یکهزار نسخه در 168 صفحه، به قیمت 6 هزار تومان از سوی انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی منتشر شدهاست.
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۲
نظر شما