به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، منظور از نظام نوشتاری در زبانشناسی، مجموعهای از واحدهای نوشتاری و قراردادهای کاربرد آنها برای نوشتن یک زبان است. کوروش صفوی، زبانشناس و معنی شناس، برای تبیین این نظام کتاب با عنوان «آشنایی با نظامهای نوشتاری» را تالیف کرد. این اثر برای نخستین بار در سال 1386 منتشر و اکنون دومین چاپ آن از سوی ناشر روانه کتابفروشیها شده است.
صفوی این کتاب را در پنج فصل با نامهای «پیش زمینه»، «خط و نظام نوشتاری»، «قواعد خواندن»، «زبانها و نظامهای نوشتاری» و «نوشتارشناسی» تالیف کرده است.
در فصل نخست کتاب درباره موضوعاتی چون «چیستی گفتار و نوشتار»، «پیدایش نوشتار» و «تقدم مطالعه گفتار بر نوشتار در زبان شناسی» بحث شده است. «حوزه نظام نوشتاری»، «ماهیت خط و نویسه، نویسه گونه و نشانه خطی» نیز از مباحث فصل دوم کتابند.
«نظام خوانداری»، «رده شناسی نظامهای خوانداری» و «الفبا» مباحث فصل سوم و «رابطه زبان و نظام نوشتاری»، «خطها و گونههای خط»، «زبانها و خطها» و «ردهبندی نقشمند نظامهای نوشتاری» نیز نام مقالات فصل چهارم کتاب هستند.
دومین چاپ کتاب «آشنایی با نظامهای نوشتاری» تالیف کوروش صفوی با شمارگان دو هزار نسخه، 98 صفحه و بهای سه هزار و 200 تومان از سوی انتشارات پژواک کیوان روانه کتابفروشیها شده است.
نخست چاپ این کتاب نیز در پاییز 1386 با شمارگان دو هزار نسخه و بهای هزار و 200 تومان منتشر شده بود.
«هفت گفتار درباره ترجمه»، «واژه نامه زبان شناسی فارسی – انگلیسی»، «آشنايی با زبانشناسی در مطالعات ادب فارسی»، «فرهنگ توصیفی معنی شناسی»، «آشنایی با تاریخ زبان شناسی»، «از زبان شناسی به ادبیات: نظم» و «آشنایی با تاریخ زبان شناسی»، نام تعدادی از تالیفات منتشر شده کوروش صفوی است.
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶
نظر شما