ناخدا یکم ابوالفضل پروانه گفت: جلد چهاردهم این مجموعه که وقایع اردیبهشتماه سال 1360 را شامل میشود، به حضور نیروی دریایی در آبهای منطقه شمالی خلیج فارس برای حراست و کنترل کامل آبراههای دشمن میپردازد.
وی ادامه داد: جلدهای 15 و 16 که به وقایع خرداد و تیر سال 1360 پرداختهاند، تامین امنیت کشتیهای عضو کاروان و نحوه عملکرد یگان نیروی دریایی ارتش در پاسداری از خلیج فارس، دریای عمان به ویژه کانال خورموسی توجه دارند.
جانشين دفتر پژوهشهای نظری و مطالعات راهبردی نيروی دريايی ارتش درباره آخرین مجلد منتشر شده از مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس نیروی دریایی گفت: جلد 17 این مجموعه به مرداد سال 1360 میپردازد. در این کتاب چگونگی اسکورت کاروان کشتیهای تجاری و نفتکش به بنادر خودی و ردگیری، شناسایی، تعقیب و توقیف کشتیهایی که تلاش داشتند تا محمولههای متعلق به عراق را در بنادر سایر کشورهای عربی تخلیه کنند مطرح شده است.
وی با بیان اینکه تقویم تاریخ دفاع مقدس نیروی دریایی ارتش از مجلد 12 به بعد که به اسفند سال 1359 مربوط میشود، به صورت ماهانه تهیه شده است، گفت: عمده رزم نیروی دریایی علیه نیروهای مهاجم بعثی تا پایان بهمن سال 1359 بوده است. بنابراین، ممکن است در مجلداتی که به سالهای آتی جنگ تحمیلی میپردازد، هر دو ماه از وقایع در یک مجلد روایت شوند.
ناخدا یکم پروانه همچنین از در دست انتشار بودن مجلد هجدهم تقویم تاریخ دفاع مقدس نیروی دریایی خبر داد و گفت: در این جلد به نقش نیروی دریایی در حفظ سیادت دریایی خلیج فارس و دریای عمان که سبب تداوم صادرات نفت خام کشورمان شد میپردازیم.
جانشين دفتر پژوهشهاي نظری و مطالعات راهبردی نيروی دريايی ارتش بر لزوم انتشار این مجموعه تا جلد 25 تا پایان سال جاری (1392) تاکید کرد و گفت: به این ترتیب وقایع سال 1360 درباره حضور نیروی دریایی در خلیج فارس به صورت کامل در قالب تقویم تاریخ دفاع مقدس روایت خواهند شد.
نظر شما