محمد عظیمی، مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره حضور ایران در سی و دومین نمایشگاه کتاب استانبول گفت: نمایشگاه کتاب استانبول از 11 آبانماه، کار خود را آغاز کردهاست و به مدت 9 روز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: این نمایشگاه از دو بخش عمومی و بینالملل تشکیل شدهاست. بخش بینالملل این نمایشگاه تنها به مدت چهار روز برگزار میشود. در این نمایشگاه، 560 ناشر داخلی و خارجی از 40 کشور شرکت دارند و کتابهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادهاند. نمایشگاه کتاب ترکیه، یک نمایشگاه معتبر جهانی است و امسال کشور چین میهمان ویژه این نمایشگاه است و با بیش از 100 ناشر در نمایشگاه شرکت کردهاست.
محمد عظیمی با اشاره به حضور دیگر موسسات انتشاراتی در این نمایشگاه گفت: همچنین در این نمایشگاه، آژانسها و انجمنهای ادبی از 40 کشور جهان شرکت دارند. از دیگر بخشهای این نمایشگاه، بخش ویژه برای عرضه آثار دیجیتال، کتابهای ebook و کتابهای کمک آموزشی است که در سالنهایی خاص به فعالیت مشغول هستند.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی درباره حضور ایران در این دوره نمایشگاه استانبول گفت: در سالهای گذشته ایران به طور پراکنده در این نمایشگاه شرکت داشتهاست، اما امسال دومین سال پیاپی، موسسه نمایشگاههای فرهنگی در استانبول حضور پیدا میکند. همچنین موسسه «خانه کتاب ایران» و نشر «گیتی پویان آذر» نیز به عنوان دیگر نمایندگان ایران در این نمایشگاه حضور دارند.
وی با اشاره به کتابهای عرضه شده در غرفه موسسه نمایشگاههای فرهنگی گفت: موسسه نمایشگاههای فرهنگی در این نمایشگاه با 300 عنوان کتاب در موضوعات ادبیات، شعر، کودک و نوجوان و ایران شناسی شرکت کردهاست. این آثار در چهار زبان فارسی، ترکی، عربی و انگلیسی هستند. آثار نگارگری و تصاویر نقاشی آقای فرشچیان نیز در این نمایشگاه برای علاقهمندان عرضه شدهاست. خوشبختانه امسال ما در این نمایشگاه 24 متر غرفه داریم و تاکنون توانستهایم فعالیتهای قابل توجهی انجام دهیم.
• رایزنی با کشورهای آلبانی، مقدونیه، پاکستان و آذربایجان
عظیمی همچنین از ملاقاتهای فرهنگی در غرفه ایران خبر داد و گفت: برخی مدیران نمایشگاههای جهان از غرفه ایران دیدن کردهاند و در میان آنها میتوان به مدیر پروژههای بینالمللی نمایشگاه فرانکفورت و مدیر نمایشگاه کتاب کشور آلبانی اشاره کرد.
همچنین مذاکرات و نشستهایی با نماینده نمایشگاه کتاب پاکستان، اداره فرهنگ و توریسم ترکیه، نمایندگان نشر کشورهای آذربایجان و رومانی انجام شدهاست. همچنین کشور مقدونیه به طور خاص از ایران برای شرکت در نمایشگاه کتاب مقدونیه دعوت کردهاست. جالب اینجاست که نمایشگاه کتاب مقدونیه همزمان با نمایشگاه کتاب تهران در اواسط اردیبهشتماه برگزار میشود.
وی افزود: برخی استادان دانشگاه آمریکا نیز از نمایشگاه بازدید کردهاند. امسال استقبال از غرفه موسسه نمایشگاهها بیسابقه بود، به گونهای که در روز نخست نمایشگاه بیش از یک سوم از آثار ارایه شده به فروش رفتند. در این نمایشگاه، ناشران و غرفهها حق فروش آثار خود را دارند و از این رو ما بازخورد خوبی را دریافت کردیم. این آثار بیشتر در حوزه شعر، فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی بودند که مورد توجه قرار گرفتند. به نظرم نیازمند آن هستیم که قبل از حضور در نمایشگاهها تحقیقاتی را درباره مطالعات مردم کشورهای جهان انجام دهیم و با برنامهریزی در این نمایشگاهها شرکت کنیم.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی درباره معرفی نمایشگاه کتاب تهران در استانبول گفت: از دیگر اقدامات ما در این نمایشگاه، معرفی نمایشگاه کتاب تهران و دعوت از ناشران خارجی برای حضور در تهران بود. ما جزوه مقررات نمایشگاه تهران را در غرفه خود عرضه کرده، شرایط حضور در نمایشگاه را برای علاقهمندان تشریح کردهایم.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب استانبول با شرکت 560 ناشر داخلی و خارجی، ساعت 12 شنبه دوم نوامبر (11 آبانماه) آغاز به کار کرد و تا 11 نوامبر (24 آبانماه) ادامه خواهد داشت.
نظر شما