سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۷
نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال آثار آیت‌الله روحانی تولید شد

22 اثر تخصصی آیت‌الله سیدمحمدصادق روحانی در قالب نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) به تازگی در اختیار محققان حوزه دین قرار گرفت.-

سیدمحمود خسروشاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: این نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال با هدف ارایه مجموعه آثار مکتوب آیت‌الله روحانی با هدف تسهیل در روند پژوهش محققان حوزه و دانشگاه تولید شده است.

وی ادامه داد: نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال و آثار تخصصی آیت‌الله روحانی شامل متن کامل 22 عنوان کتاب در 66 جلد از آثار معظم‌له با موضوع‌های اصول فقه، فقه استدلالی، عقاید، اخلاق، اخلاق اجتماعی، حقوق و قضا، تاریخ معصومان(ع)، اسلام و سیاست به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی است.
 
وی درباره کتاب‌های این نرم‌افزار گفت: آثار فقه الصادق در 26 جلد، زبدة الأصول در شش جلد، منهاج الفقاهه در شش جلد، مناسک حج، مجموعه سه جلدی منهاج الصالحین، امر به معروف و نهی از منکر، فضایل و مصایب حضرت زهرا(س)، عاشورا و قیام امام حسین(ع)، امام زمان(عج) از ولادت تا ظهور، راه سعادت (مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و نصایح اخلاقی و تربیتی)، نظام حکومت در اسلام و مجموعه هفت جلدی استفتائات شرعی به زبان فارسی و مجموعه چهار جلدی استفتائات عربی این عالم شیعی از  آثاری‌اند که در این کتابخانه دیجیتال آورده‌ شده‌اند.

مدیراجرایی مرکز بررسی‌های اسلامی درباره مهم‌ترین کتاب این مجموعه یعنی فقه الصادق گفت: محتوای كتاب «فقه الصادق» مجموعه‌ استدلالی‌هایی است که در مباحث فقهی از مبحث طهارت تا ديات را شامل می‌شود. اين كتاب، شرحی بر كتاب «تبصره» از تاليفات علامه‌‌ حلی است که تاکنون در 26 جلد بارها در داخل و خارج كشور به چاپ رسيده ‌است. البته مراحل چاپ نسخه 41 جلدی این کتاب هم به پایان رسیده اما به دلیل این‌که موسسه نور مجموعه 41 جلدی آن را در نرم‌افزاری جداگانه‌ تولید و عرضه کرده است، ترجیح داده شد که نسخه 26 جلدی «فقه الصادق» در نرم‌افزار مجموعه آثار آیت‌الله العظمی روحانی قرار گیرد.

وی ادامه داد: آیت‌الله سیدمحمدصادق روحانی تالیف مجموعه فقه الصادق را از سال 1370 هجری قمری (64سال پیش) آغاز کرده و در سال 1398 هجری قمری، در اوج مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی در حالی که در تبعید به سر می‌برد، نگارش آخرین جلد آن را به پایان رساند. جلد نخست این کتاب که به مبحث طهارت اختصاص دارد و هم اکنون در کتابخانه ملی و سایر کتابخانه‌های معتبر موجود است.

ناظر دفتر آیت‌الله روحانی بر این پروژه با بیان این‌که نخستین جلد کتاب «فقه الصادق» برای بار نخست در سال 1373 هجری قمری به همت دارالمحکمه قم به چاپ رسیده است، گفت: آیت‌الله العظمی بروجردی، آیت‌الله العظمی خوئی و بسیاری از علما و مدرسان برجسته حوزه‌های علمیه از موسوعه فقه الصادق تجلیل کرده‌اند.

وی درباره امکانات نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال و آثار تخصصی آیت‌الله روحانی گفت: جستجوی موضوعی در بیش از 12 هزار و 600 باب و سرفصل از طریق فهرست گزینشی، متن قرآن کریم به همراه ترجمه و امکان جستجو در آیات، جستجو به روش‌های گوناگون در الفاظ و عباراتِ متن و فهرست کتاب‌های برنامه از امکانات این نرم‌افزارند.

خسروشاهی بیان کرد: متن کامل چند دوره لغت‌نامه عربی و فارسی با امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات، یادداشت‌‌برداری، ذخیره‌سازی متن، ویرایش و چاپ متن از  قابلیت‌های پژوهشی نرم‌افزار مجموعه آثار این مرجع تقلید به شمار می‌آیند.

وی یادآور شد: نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال و آثار تخصصی آیت‌الله روحانی نسخه دوم و تکمیلی مجموعه آثار این مرجع تقلید است و نسخه نخست آن نیز چهار سال پیش به همت موسسه نور تولید شده بود. اینک نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال آثار آیت‌الله روحانی به بهای 80 هزار ريال در بازار آثار دینی عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط