دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۱
نامه‌های برنشتاین منتشر شد

کتاب «نامه های لئونارد برنشتاین» یکی از موسیقیدانان برجسته موسیقی فیلم منتشر شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از یو.اس.ای.تودی، کتاب «نامه‌های لئونارد برنشتاین» با ویراست نیگل سیمئونه نشان دهنده چهره جدیدی از آهنگساز و رهبر ارکستری است که با ساخت موسیقی برای فیلم‌هایی چون «داستان وست‌ساید» و «کاندیدا» جایگاهی ویژه برای خودش در تاریخ موسیقی فیلم خلق کرد. او که مدیر ارکستر فیلارمونیک نیویورک بود، نشان داده است که نویسنده چیره دستی هم بوده و در نامه نگاری نیز دست پرقدرتی داشته‌است.

این کتاب که گلچینی از مجموعه نامه‌های لئونارد برنشتاین موجود در کتابخانه کنگره است حاصل بیش از 60 سال نامه‌نگاری این چهره برجسته با دوستان، همکاران، علاقه‌مندان و دیگر افرادی است که به نوعی با او در ارتباط بوده‌اند. در میان این افراد شماری از برجسته‌ترین چهره‌های فرهنگی و هنری قرن بیستم جای دارند که آرتور میلر، ریچارد راجرز و فرانک سیناترا از جمله آنها هستند. لوییس آرمسترانگ از جمله این افراد است که در حالی که سال 1959 با او در حال تمرین موسیقی بود، در نامه‌ای او را «ددی برنشتاین» خطاب می کند. جکی کندی نیز 9 سال بعد در نامه‌ای او را برای اجرایی از گوستاو مالر آهنگساز رمانتیک قرن نوزدهم ستوده‌است.

برنشتاین که سال 1990 در 72 سالگی درگذشت، نامه‌های متعددی با مرشدش ایرون کاپلد رد و بدل کرده‌است و با او درباره قدرت زندگی، کمال و شور ناب سخن گفته‌است. نامه‌هایی از او با استفن ساندهایم که برای خلق «داستان وست ساید» با هم همکاری کردند و جروم رابینز یکی از کارگردانان این فیلم که در فیلم‌های «در شهر» و «آزاد از عشق» هم  همکاری کرده بودند، نشان دهنده شوق زیاد او به خلق این آثار است.

در نامه‌هایی که سیمونه جمع کرده، تلاش کرده است دیدگاه‌های برنشتاین درباره موقعیت اجتماعی دوران زندگی وی را نیز بازتاب دهد؛ در دوران حمله به کمونیست‌ها در دهه پنجاه میلادی، برنشتاین به دلیل همکاری‌هایی با این گروه ها در مظان اتهام بود . شایعاتی نیز درباره این که فیلم «توده» 1971 برنشتاین مرتبط با پرزیدنت نیکسون و در جهت حمایت از صلح در دوره جنگ ویتنام بود، در لابه لای این نامه‌نگاری‌ها مشهود است.

لنارد برنستاین یا لئونارد برنشتاین سال ۱۹۱۸ در ماساچوست متولد شد. او از رهبران ارکستر کلاسیک بود و با کارش در نیویورک فیلارمونیک، شهرت پیدا کرد. وی در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده بود و با خلق آثار موسیقی برای سینما شهرتی جهانی یافت.

مجموعه نامه‌های برنشتاین نشان دهنده دوره‌ای فرهنگی از زندگی آمریکاست. این کتاب 600 صفحه‌ای را انتشارات دانشگاه ییل هفته پیش به بازار کتاب انگلیسی‌زبان فرستاده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها