یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۶
چاپ بعدی «اکیپ حاج هادی» بی‌ابهام خواهد بود

منتقدان حاضر در نشست بررسی کتاب «اکیپ حاج هادی» با ناب دانستن موضوع این کتاب که به حضور قشرهای مردم در جنگ تحمیلی می‌پردازد، به وجود ابهام‌هایی در متن کتاب اشاره کردند که جعفر کاظمی، نویسنده اثر قول داد که این ایراد‌ها در چاپ‌های بعدی برطرف شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایرن(ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب‌های تازه‌نشر شاهد در چهارمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس هم‌زمان با جلسه نقد و بررسی کتاب «اکیپ حاج هادی» عصر روز گذشته، یازدهم آبان‌ماه 92 با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مازنی معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، جعفر کاظمی نویسنده کتاب «اکیپ حاج هادی»،‌ حاج هادی جنیدی راوی کتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید فخرزاده، مدیر دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری، جواد کامور بخشایش از پژوهشگران حوزه هنری در سالن سرای اهل قلم مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

در آغاز این برنامه از چهار عنوان کتاب تازه‌نشر انتشارات شاهد به نام‌های «سیره شهید اشرفی اصفهانی»، «لطیف عشق»، «ستاره‌ها بیدارند» و «ستاره‌ها خواب ندارند»، رونمایی شد.

سپس، حجت‌الاسلام والمسلمین مازنی، در سخنانی با اشاره به نقش رویدادهای مهم و اثر‌گذار در سرنوشت جامعه و بشریت گفت: واقعه 13 آبان (روز مبارزه با استکبار جهانی) متاثر از واقعه عاشورا است و باید هم‌زمانی این دو واقعه را در سال جاری (1392) گرامی داشت. وظیفه داریم که این واقعه را در یک حادثه نیم روزی خلاصه نکنیم و با بهره‌گیری از پیام عاشورا در استمرار همین فرهنگ؛ پیام شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را منتشر کنیم.

وی با بیان این‌که ارتباط معنا‌داری میان مفاهیم مقدس وجود دارد گفت: میزان توانایی ملت‌های مسلمان در تحولات تاریخی به اندازه نزدیکی تفکرات آنان به مکتب رسول‌الله، اهل بیت‌(ع) و حماسه عاشورا بوده است. امام خمینی(ره) می‌فرمایند: «هرچه داریم از محرم و صفر است» از این رو، این ماه‌ها بهترین فرصت برای تعالی فرهنگ دینی و حل مشکلات فرهنگی است.

در ادامه، جلسه نقد و بررسی کتاب «اکیپ حاج هادی» با بیان خاطراتی از حاج هادی جنیدی راوی کتاب و از هم‌رزمان شهید مصطفی چمران، برگزار شد. وی در بیان این خاطرات به رشادت‌های شهید مصطفی چمران در زمان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: پس از خیانت‌های بنی‌صدر، شهید چمران بسیار کوشید که با کمترین امکانات در مقابل دشمن بایستد. این شهید از بنی‌صدر درخواست مهمات می‌کرد و می‌گفت که تنها با بهره‌گیری از دو نفربر می‌تواند جلوی ورود عراق به خاک کشورمان را بگیرد.

جنیدی درباره دلیل بیان خاطراتش برای تالیف کتاب «اکیپ حاج هادی» توضیح داد: احساس می‌کنم به دلیل مقلد بودنم از امام خمینی(ره) که فرمودند «باید خاطرات زمان جنگ گفته شود تا جوانان ما بدانند در آن روزگار چه بر سر مملکت رفته است.» این امر برای من یک وظیفه بود.

وی ادامه داد: خاطراتم را از هنگامی که در جهاد استان تهران بودم تا زمان حضورم در ابوموسی بیان کرده‌ام و نویسنده (کاظمی)، آن‌ها را به نگارش درآورد. از تمامی رزمندگانی که در سال‌های جنگ تحمیلی حضور داشته‌اند می‌خواهم که بر اساس تاکیدات رهبری خاطرات خود را بیان کنند تا برای نسل‌های بعد به یادگار بماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید فخرزاده در این مراسم گفت: دفاع مقدس همه قشرهای مردم را به خود مشغول کرده بود اما به تمامی این قشرها پرداخته نشده است. فعالیت‌های اقشار و وزارتخانه‌هایی چون راه‌آهن، آتش‌نشانی، آموزش و پرورش، وزارت امور خارجه، مدیریت شهرهای مرزی و... از موضوعاتی‌اند که به سکوت گذاشته شده‌اند و باید محققان با مطالعه و بررسی بیشتر در ثبت خاطرات و تاریخ شفاهی آن‌ها بکوشند.

وی سپس درباره کتاب «اکیپ حاج هادی» گفت: رعایت روند تاریخی، فیش‌‌برداری، قلم روان و یک‌نواختی کتاب از نکته‌های قوت آن است. البته بهتر بود که نویسنده درباره هدف خود از نگارش این کتاب و نحوه پرداختن به این موضوع هم توضیحاتی در مقدمه ارایه می‌کرد.

مدير دفتر تاريخ شفاهي حوزه هنري، نداشتن آرشیو منابع و فهرست اعلام را از ضعف‌های کتاب «اکیپ حاج‌هادی» برشمرد و ادامه داد: این‌گونه احساس می‌شود که میان نویسنده و راوی ارتباط ذهنی و عاطفی خوبی برقرار نشده تا ابهام‌های مخاطب برطرف شود.

جواد كامور بخشايش، از پژوهشگران تاريخ انقلاب و دفاع مقدس انتشار کتاب «اکیپ حاج هادی» را زمینه‌ای برای گشوده شدن باب تازه‌ای از حماسه مردم ورامین دانست و گفت: این کتاب پازلی برجای مانده از جنگ تحمیلی را پوشش داده و تکمیل کرده است.

كامور بخشايش جذابیت موضوع، سبک نگارش، هم‌پوشانی داشتن خاطرات را از نکات قوت این کتاب دانست و تصریح کرد: خاطرات هر یک از این رزمندگان می‌تواند یک کتاب مستقل شود. حاج هادی از رزمندگان شاخص جهاد و از سنگرسازان بی‌سنگر است و نقش بزرگی در میان رزمندگان جهاد ایفا کرد. تعهد و بی‌ریایی از ویژگی‌های ملموس اوست. همچنین تعهد و تقدس و الوهیت در این اثر موج می زند و ضمن نشان دادن پویایی و در جریان بودن زندگی مردم در متن جنگ، نقطه اوج کتاب، ترسیم معنویت در جنگ است که تغییر و تحول درونی افراد را به تصویر می‌کشد.

وی بازخوانی نشدن کتاب و این را که ابهاماتی در دل خاطرات وجود دارد، از ضعف‌های «اکیپ حاج هادی» دانست و گفت: همچنین برخی از خاطرات نامرتبط با این گروه نقل شده است. پرش زمانی خاطرات در آن مشاهده می‌شود، برخی راویان مشخص نیستند و اسناد کافی ارایه نشده است.

جعفر کاظمی؛ نویسنده«اکیپ حاج هادی» در پایان بسیاری از نقدهای شمرده شده برای کتاب را وارد دانست و ادامه داد: ابهامات متنی و اسنادی مورد نیاز در چاپ جدید کتاب بازبینی می‌شود و امیدوارم با تداوم همکاری راویان خاطرات به‌ویژه حاج هادی جنیدی به تکمیل کتاب در نوبت چاپ بعدی اقدام کنم.

بر اساس پوستر این برنامه  و اعلام رسمی برگزارکنندگان، قرار بود آیین رونمایی از آثار تازه‌نشر شاهد و جلسه بررسی کتاب «اکیپ حاج هادی» از ساعت 14 و 30 دقیقه آغاز شود که با تاخیر‌ی خسته‌کننده ساعت 16 برگزار شد. این امر سبب شد که تعدادی از خبرنگاران برای مدتی نشست را ترک کنند. به یقین تکرار چنین تعلل‌هایی در برگزاری نشست‌های تخصصی خبرنگاران را نسبت به پوشش برنامه‌های این چنینی بی‌انگیزه می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها